SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

EBRD’den Rönesans Sağlık Yatırım’a 75 milyon euroluk kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), hastane altyapı yatırımlarının finansmanı için Rönesans Sağlık Yatırım’a 75 milyon euro dönüştürülebilir kredi sağladığını açıkladı.

EBRD’den Rönesans Sağlık Yatırım’a 75 milyon euroluk kredi
Akacan The Mall
19.12.2022 14:36
0
A+
A-

EBRD’den Rönesans Sağlık Yatırım’a 75 milyon euroluk kredi
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), hastane altyapı yatırımlarının finansmanı için Rönesans Sağlık Yatırım’a 75 milyon euro dönüştürülebilir kredi sağladığını açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Holding’in grup şirketi olan Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.’ye hastane kamu-özel ortaklığı (PPP) yatırımları için 75 milyon euroluk uzun vadeli finansman sağlayacak. EBRD’nin sağlık sektörünü desteklemek için sağladığı anlaşma ile ilgili olarak EBRD yetkilileri ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp’ın katıldığı bir imza töreni düzenlendi. Finansman gelirleri, EBRD’nin kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini geliştirme yaklaşımı doğrultusunda Rönesans Sağlık Yatırım’ın yatırım harcamalarının finansmanında ve genel kurumsal amaçlar için kullanılacak. Rönesans’ın Türkiye’de tamamlanan ve devam eden sağlık projelerinde toplam 9 bin yatak kapasitesi bulunuyor.

İpek Ilıcak Kayaalp: EBRD’nin şirketimize güveni çok değerli

Akacan The Mall

İmza töreninde konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Sağlık sektöründeki yatırımlarımız çerçevesinde EBRD ile uzun soluklu iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Türkiye’de sosyal donatı projelerine yapılan yatırımlara büyük önem veriyoruz. Özellikle EBRD’nin sağlık altyapı çalışmalarına desteği ve şirketimize olan güveni çok değerli” dedi.

Rönesans Holding’in 30 ülkedeki şirketleri ile gerçekleştirdiği yatırım ve satın almalarını sadece sağlık sektöründe değil, enerji ve endüstriyel tesislerde de sürdürdüğünü belirten İpek Ilıcak Kayaalp, “Toplumsal kalkınmayı ve yeşil, düşük karbonlu yatırımları destekleyen bu ve benzeri finansmanlar, sürdürülebilirliğe daha çok odaklanmamıza imkan tanıyor. Rönesans Holding olarak sağlık, sanayi ve enerji başta olmak üzere yeni yatırımlarımızda sınıfının en iyisi verimli teknolojileri kullanarak karbon salınımını minimumda tutmayı hedefliyoruz. Bu projenin ve EBRD iş birliğinin bizim için en önemli yönlerinden biri toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve taciz konusunda yapacağımız çalışmalar. Daha önce de gerçekleştirdiğimiz pilot çalışmalarla Rönesans’ın insan kaynakları süreçlerini, politika ve prosedürlerini sözleşmeli pozisyonlar da dahil olacak şekilde kapsamlı biçimde güçlendirerek, sağlık sektöründe kadınlar ve erkekler için eşit fırsatların teşvik edilmesini sağladık. Şimdi, çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz” şeklinde konuştu.

İş birliği üzerine konuşan EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner, “Rönesans ile uzun bir ortaklık geçmişimiz var, ve bu projede onlarla birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje hastane altyapı yatırımlarını güçlendirerek, şirketin ülke genelindeki en geniş sosyal altyapı ve Kamu Özel İşbirliği platformuna dönüşümünü sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bu proje Rönesans Sağlık Yatırım’ın finansal dayanıklılığını ve sürdürülebilirlik performansını da artıracak. Rönesans’ın tüm çalışmalarının Türkiye’deki sosyal altyapı projelerine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

EBRD, 2009 yılından bu yana Türkiye’de neredeyse tamamı özel sektöre olmak üzere yaklaşık 17 milyar euro yatırım yaptı. EBRD’nin 7,3 milyar Euro’luk Türkiye portföyü, Banka’nın yatırım yaptığı 38 ekonomi arasında en büyüğüdür.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.