SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Durmuş Ali Çolak: Jesus’un Fenerbahçe’si bizim rekoru kırar

Spor Toto Muhteşem Lig grubu Fenerbahçe’de 1987-1989 yılları ortasında forma giyen ve sarı-lacivertlilerin 103 golle şampiyonluk yaşadığı grupta misyon alan Durmuş Ali Çolak, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Durmuş Ali Çolak: Jesus’un Fenerbahçe’si bizim rekoru kırar
Akacan The Mall
19.12.2022 11:52
0
A+
A-

Durmuş Ali Çolak: Jesus’un Fenerbahçe’si bizim rekoru kırar
Spor Toto Muhteşem Lig grubu Fenerbahçe’de 1987-1989 yılları ortasında forma giyen ve sarı-lacivertlilerin 103 golle şampiyonluk yaşadığı ekipte vazife alan Durmuş Ali Çolak, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Viven Bornova FK’nın sportif yöneticisi olarak bu dönem futbola hizmet eden Durmuş Ali Çolak, Fenerbahçe’nin 1988-1989 döneminde 103 golle elde ettiği şampiyonluğun kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söz etti.

Çolak, “O günden bu yana yaklaşık 35 yıl geçti. Hala bu şampiyonluk konuşuluyorsa ben gurur duyarım. Nitekim o devirde şampiyon olan takımda çok pahalı futbolcular vardı. Almanya ile Dünya Kupası’nı kazanmış kaleci Toni Schumacher vardı. Bizim forvetimiz fevkaladeydi. İleri uca baktığımızda Aykut Kocaman, Hasan Vezir ve Rıdvan Dilmen vardı. Orta alanda ben, Erdi, Oğuz, Turhan, Küçük Şenol, Nezihi, Müjdat, Taygun, Ergin, Hakan üzere isimlerle kusursuz bir takımımız vardı” diye konuştu.

Akacan The Mall

O periyodun teknik yöneticisi Todor Veselinovic’in de çok büyük emekleri olduğunu vurgulayan Durmuş Ali Çolak, “Hocamızın katkıları çok değerliydi. 103 golle gelen şampiyonlukta herkes golcüydü. Sağ bekimiz 8 gol atmış, sol bekimiz yeniden golcüydü. Herkes skora katkı yaptı, gol atmayan yok üzereydi. Forvetimiz esasen kişi başına 20 gol ortalamasıyla oynamıştı. Bugüne geldiğimizde ise ben Fenerbahçe’yi keyifle izliyorum. Her hocanın kendi sistemini oturtması açısından vakte gereksinimi vardır. O vakit birçok yerli yahut yabancı hocalara tanınmadı. Ancak Jorge Jesus bunu çok çabuk atlattı. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Bence teknik adamlık konusunda çok kıymetli bir fikir adamı olduğunu gösterdi. Tüm oyuncularını hazır tutuyor. Kim oynarsa sistemin içinde, tıpkı randıman alınıyor. Bizim şampiyon olduğumuz devirde bu kadar oyuncu manasında kalabalık değildik. Muvaffakiyet, kadro olmaktan geçiyor. Fenerbahçe’nin kırılamaz rekora şu an da layık görülmesi mevcut ekibin kalitesini gösteriyor. Fenerbahçe’nin şampiyon olması bekleniyor ve ben Fenerbahçe’nin bu gol rekorunu kıracağına inanıyorum” tabirlerini kullandı.

BORNOVA FK’DA GAYE ÜST LİG

İskenderun’da başladığı futbol ömründe genç yaşta dikkatleri üzerine çeken ve o devir  ‘İskenderun’un Maradona’sı’ diye isimlendirilen, sonrasında Ankaragücü, Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Adana Demirspor üzere birçok Üstün Lig ekibinde forma giyen ve 200’de fazla maça çıkan Durmuş Ali Çolak, Bölgesel Amatör Lig gruplarından Viven Bornova FK’da sportif yöneticilik misyonunu üstlendi. BAL 9’uncu Küme’de 11 maçta namağlup yoluna devam eden ve tepe için Tire ile yarışan Bornova FK’da başarıyı hedeflediklerini söz eden Çolak, “Daha evvel birçok kulüpte teknik yöneticilik ve yardımcı antrenörlük misyonları üstlendim. Bornova üzere doruğa oynayan bir kadroda vazife aldığım için çok memnunum. İzmir merkezinde 3’üncü Lig’de yalnızca Karşıyaka kadrosu var. Bizim hedefimiz da bir an evvel profesyonel lige adım atabilmek” formunda konuştu. 

“SEMTİMİZE KATKI SAĞLAYACAĞIZ” 

Bornova’nın Türkiye’de futbolun birinci oynandığı yer olduğunu belirten Çolak, “Sponsorlarımız, yöneticilerimiz, teknik grubumuz, futbolcularımız ve taraftarımız çok uygun bir sinerji yakaladı. Bizler ekibimizi 3’üncü Lig’e çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Şu anda 23 puanla Tire ile birlikte dorukta yer alıyoruz. Bir an evvel üst lige çıkmak istiyoruz. Bir proje kadrosuyuz. Ekibin sponsoru Alim Emiroğlu benim eski öğrencim, eski futbolcum. Futbolun içinde gelmiş biriyle yola çıkmak çok değerli. Kulübün gayeleri var. Benim de amaçlarımla kulübün amaçları örtüştü. Bana teklif geldiğinde sahiden gayelerimizi başarabileceğimiz için burada yer aldım. Türk futboluna, İzmir’e ve semtimize katkıda bulunmak önceliğimiz olacak” tabirlerini kullandı. 

UZUN YILLAR TÜRK FUTBOLUNA HİZMET ETTİ 

Bornova’ya katkılar sağlayacağını söz eden Çolak, “Uzun yıllar Türk futboluna hizmet ettim. Evvel futbolcu olarak birçok kulüpte oynadım. Ankaragücü, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Zonguldakspor, Denizlispor, Adanaspor, Adana Demirspor ve Mersin İdmanyurdu üzere ekiplerde oynadım ve ulusal kadronun tüm kademelerinde uzun yıllar top koşturdum. Etkin futbol hayatım bitince Ankaragücü altyapısında teknik adamlık mesleğim başladı. Mersin İdmanyurdu ve Şekerspor’da yardımcı antrenörlük yaptım. Teknik yöneticilik tecrübem de ise İskenderunspor, Nazilli Belediyespor, Amasyaspor, Pazarspor, Adıyamanspor, Diyarbakır DİSKİ, Bergama Belediyespor, Küçükköyspor, Adana Demirspor, Osmaniyespor ve Payasspor’u çalıştırdım” dedi.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.