SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dünyaya ekipman tasarlıyor

Orakçı Makina, Bursa Ovaakça’da 10 bin metrekarelik alanda, yıllık ortalama 1200 adet araç üstü ekipman üretiyor. Üretiminin yüzde 95’ini, Asya Pasifik, Avrupa, Orta Doğu, Güney Amerika, Güneydoğu Asya, Orta Asya ve Afrika’da yer alan 20 farklı ülkeye ihraç ediyor. Orakçı Şirketler Kümesi CEO’su Özgür Orakçı, “4 kıtada Türk mühendisliğinin muvaffakiyetini da kanıtlıyoruz” tabirlerini kullandı.

Dünyaya ekipman tasarlıyor
Akacan The Mall
01.02.2023 07:35
0
A+
A-

Dünyaya ekipman tasarlıyor
Orakçı Makina, Bursa Ovaakça’da 10 bin metrekarelik alanda, yıllık ortalama 1200 adet araç üstü ekipman üretiyor. Üretiminin yüzde 95’ini, Asya Pasifik, Avrupa, Orta Doğu, Güney Amerika, Güneydoğu Asya, Orta Asya ve Afrika’da yer alan 20 farklı ülkeye ihraç ediyor. Orakçı Şirketler Kümesi CEO’su Özgür Orakçı, “4 kıtada Türk mühendisliğinin muvaffakiyetini da kanıtlıyoruz” sözlerini kullandı.

Orakçı Şirketler Grubu’nun ihracat odaklı firmalarından Orakçı Makina bünyesinde kurulan Tasarım Merkezi, 2023 yılında tam elektrikli ekipmanların tasarımı ve bunlara geçişle ilgili çalışmalara sürat verecek. Orakçı Şirketler Kümesi CEO’su Özgür Orakçı, rekabetçi yapılarını korumak, sürdürülebilir bir büyüme ve küresel pazarlarda kelam sahibi olabilmek için inovasyonun çok kıymetli bir anahtar olduğunu belirterek, bu niyetle hareket ettiklerini söyledi. Orakçı Şirketler Kümesi CEO’su Özgür Orakçı, bugün Rusya’dan Singapur’a kadar pek çok ülkede Orakçı markasını taşıyan ekipmanlarla donatılmış araçları görmenin mümkün olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

ÖZEL HEDEFLİ ÜRÜNLER

Akacan The Mall

“Biz böylelikle 4 kıtada Türk mühendisliğinin muvaffakiyetini da kanıtlıyoruz. Orakçı Makina ayrıyeten projesini ve imalatını yaptığı eser çeşitliliği manasında da Türkiye’de yelpazesi en geniş şirketlerden biri. Tasarım ve imalatını gerçekleştirdiğimiz eserler ortasında; Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kasaları, Küçük Kompaktör, Damper Tip Çöp Kasası, Hooklift, Hidrolift, Araç Üstü Yol Süpürgesi, Teleskopik Sepetli Platform, Eklemli Platform, Vinçli Araç Kurtarıcı, Kayar Platformlu Araç Kurtarıcı, Konteyner Yıkamalı Çöp Kasası, Sabit Küçük Kompaktör üzere atık idaresi ekipmanları, Araç Üstü Sepetli Platformlar, Araç Kurtarıcılar ve özel gayeli eserler bulunuyor. Daima güzelleştirme ve kalite anlayışından ödün vermiyoruz. Dünyanın her yerinde müşterilerimize satış sonrası ve öncesi dayanak veren bir yapıya sahibiz.”

12 MÜRACAAT 3 TESCİL

2017 yılından bu yana Orakçı Makina ismine 12 müracaat, 3 tescilimiz var. Tasarım tescili ile sınai mülkiyet haklarımızı müdafaayı amaçlıyoruz. 2023’te de müracaatlarımız devam edecek” diyen Orakçı, 2023 yılında çift bölmeli (geri dönüşüm esaslı) hidrolik sıkıştırmalı çöp ekipmanı projesi, hibrit uygulama araç üstü elektrikli hidrolik sıkıştırmalı çöp ekipmanı, elektrik ve yarı otonom denetim sistemli ekipmanlar üzerinde çalışacaklarını anlatarak, tam elektrikli ekipmanların tasarımı ve bunlara geçişle ilgili çalışmalara sürat vereceklerini de kelamlarına ekledi.

20 KİŞİLİK EKİP

2018’in birinci çeyreğinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla, Türkiye’nin 222. tasarım merkezi olan Orakçı Makina’nın, atık idare sistemleri paralelinde alternatif araç üstyapı tahlilleri konusunda da projeler yürüttüğünü tabir eden Orakçı, “Tasarım Merkezimizde şu anda 20 kişilik, yenilikçi fikirleri ve bilgisiyle öne çıkan dizayncı ve mühendis-lerden oluşan genç bir grup var. Bu grup, yeni jenerasyon bir çöp kamyonunu tasarım dahil 1.5 yıl üzere kısa bir müddette en üst memnuniyet noktasına taşıdı. Yeniden sıfırdan yeni bir dizaynla büyük beğeni toplayan araç üstü bir yol süpürgesi eği geliştirdi” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.