SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Dünya Türkiye’deki seçime kilitlendi! Kılıçdaroğlu HDP’ye ne teklif edecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Haziran’da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalaması sonrası dünyada tüm gözler Türkiye’ye çevrildi…

Dünya Türkiye’deki seçime kilitlendi! Kılıçdaroğlu HDP’ye ne teklif edecek?
Akacan The Mall
11.03.2023 14:20
0
A+
A-

Dünya Türkiye’deki seçime kilitlendi! Kılıçdaroğlu HDP’ye ne teklif edecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Haziran’da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalaması sonrası dünyada tüm gözler Türkiye’ye çevrildi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Anayasa’nın 116’ncı hususunun verdiği yetkiyle 18 Haziran’da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladı. AK Parti’den milletvekili olmak için müracaat yapacak adayların öncelikle depremzedeler için AFAD’a yardım bağışı yapacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıyeten müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştireceklerini açıkladı. 

GÖZLER TÜRKİYE’YE ÇEVRİLDİ

Akacan The Mall

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı imza ile Türkiye resmen seçim sürecine girerken, dünyada gözler Türkiye’ye çevrildi…

Kendileri de bu sene seçim sürecine hazırlanan Yunan gazeteleri ‘Türkiye’de seçim için geri sayım başladı’ başlığı ile duyurdukları haberlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını öne çıkardı. 

“KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK” 

Kathimerini gazetesi Erdoğan’ın attığı imza ile seçim sürecinin resmen başladığını yazdı ve haberinde 6’lı masanın sancılı bir süreç sonrası aday çıkardığına dikkat çekti.  

Protothema, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kaybedecek vaktimiz yok’ kelamlarını manşetine taşırken seçim takviminin detaylarını okuyucuları ile paylaştı.

Capital.gr haber sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zelzele bölgelerine odaklanacağını ve kampanyasında müzik kullanmayacağına dikkat çekti. 

“ERDOĞAN’IN GERİSİNDE HALA ÖNEMLİ BİR HALK DAYANAĞI VAR” 

Aljazeera Türkiye’de seçimlerin 14 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini duyurduğu haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2003’den beri vazifede olduğunu ve 2014 yılından beri cumhurbaşkanı olduğunu belirtti. 

Erdoğan’ın gerisinde hala önemli bir halk takviyesi olduğunu belirten Aljazeera, DÜZGÜN Parti genel lideri Meral Akşener’inmuhalefetin ortak adayı olan Kılıçdaoğlu ile ilgili kaygıları olduğunu belirtse de daha sonra dayanağını açıkladığını yazdı. 

“SON YILLARIN EN KIYMETLİ SEÇİMİ OLABİLİR” 

ABD’nin en büyük gazetelerinden biri olan Washington Post, Türkiye’deki seçimin ‘son yılların en kıymetli seçimi’ olabileceğini yazdı ve 6’lı masanın destekçilerini hayal kırıklığına uğratan bir aylık belirsizliğini sona erdirerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterdiğini belirtti. 

Washington Post ayrıyeten Erdoğan’ın seçim kampanyasını zelzelenin etkilediği vilayetlerin tekrar inşasına dayandıracağının sinyalini verdiğini yazdı.

 CUMHUR İTTİFAKI ANKETLERDE ÖNDE

Amerikan Politico mecmuası Erdoğan’ın resmi seçim tarihini belirlediğini duyurduğu haberinde seçimin planlanandan bir ay evvel yapılacağını vurguladı ve Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardaki “yıkımın izlerini silecek güzel bir yarışa dönüştürmek” istediğini yazdı. 

Politico seçime ait öteki bir tahlilinde, zelzeleden sonra yapılan anketlerin Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı’nı 7 puan önde olduğuna dikkat çekti. 

“MUHALEFET DAĞILMANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ” 

Washington merkezli Al-Monitor Haber sitesi, 6’lı masanın aday belirlemeden evvel yaşadığı sürtüşmeye dikkat çektive muhalefetin dağılmanın eşiğinden döndüğünü yazdı. 

Erdoğan’ın sık sık koalisyon hükümetlerinin neden olduğu siyasi krizlere ve istikrarsızlığa atıfta bulunduğunu belirten haber sitesi, muhalefetin halinin Erdoğan’a istediği mühimmatı verdiğini öne sürdü.

Türkiye’deki seçimi ‘tarihin en değerli seçimi’ olarak kıymetlendiren Deutsche Welle, Türk halkının Erdoğan ve 6’lı masa adayı ortasında keskin bir karar vermek zorunda olduğunu yazdı. 

Erdoğan’ın bir hürmet göstergesi olarak seçim kampanyasında müzik kullanmayacağını belirten DW, AK Parti’den aday olacak bireylerin zelzele bölgesine bağış yapacağını yazdı. 

KILIÇDAROĞLU HDP’YE NE TEKLİF EDECEK? 

France 24 TÜRKİYE’deki seçimlere ait haberinde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu’nun ‘Erdoğan’ın zıt kutuplusu’ olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun koalisyon içindeki pek çok kişi tarafından ‘karizması olmadığı’ için eleştirildiğini yazan Fransız yayın kuruluşu, haberinde Milletlerarası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IRIS) Lider yardımcısı Didier Billion’un görüşlerine yer verdi. Billion açıklamasında “Bazılarının karizma eksikliği olarak gördüğü şey, kampanya sırasında bir bedele dönüşebilir” tabirlerini kullandı.

France 24’e konuşan araştırmacı Aurelien Denizeau ise HDP’nin oylarının seçimde belirleyici bir rol oynayacağını savundu. HDP’nin 6’lı masaya vereceği takviyenin elde edeceği garantilere bağlı olduğunu tez eden Denizeau, Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye teklifinin merakla beklendiğini belirtti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.