SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dünya Kupası’ndaki Arjantin – Hollanda maçı dünyayı 2’ye böldü! Futbolcular birbirlerine girdi, Lionel Messi bile ağzını bozdu

Arjantin ile Hollanda, 2014 Dünya Kupası’nın yarı finalinde de karşı karşıya gelmiş; olağan müddeti ve uzatmaları 0-0 biten maçı Tangocular, penaltı atışları sonucu 4-2 kazanarak finale yükselmişti. Evvelki gün oynanan müsabaka da penaltılara gitti ve kazanan taraf tekrar değişmedi.

Dünya Kupası’ndaki Arjantin – Hollanda maçı dünyayı 2’ye böldü! Futbolcular birbirlerine girdi, Lionel Messi bile ağzını bozdu
Akacan The Mall
11.12.2022 07:22
0
A+
A-

Dünya Kupası’ndaki Arjantin – Hollanda maçı dünyayı 2’ye böldü! Futbolcular birbirlerine girdi, Lionel Messi bile ağzını bozdu
Arjantin ile Hollanda, 2014 Dünya Kupası’nın yarı finalinde de karşı karşıya gelmiş; olağan mühleti ve uzatmaları 0-0 biten maçı Tangocular, penaltı atışları sonucu 4-2 kazanarak finale yükselmişti. Evvelki gün oynanan müsabaka da penaltılara gitti ve kazanan taraf tekrar değişmedi.

Dünya Kupası’nın tahminen de en kaotik anlara sahnelere olan maçlarından biriydi Arjantin-Hollanda çeyrek finali. Tangocuların son 17 dakikaya 2-0 önde girmesi, Beşiktaşlı Wout Weghorst’un 78. dakikada oyuna girdikten sonra 2 gol atarak müsabakayı uzatmalara taşıması ve penaltılarla Arjantin’in yarı finale çıkması… Yalnızca bunlardan ibaret değildi bu müsabaka. İkisi teknik yöneticilere olmak üzere tam 17 sarı kart ve maçın bitiminden sonra 1 kırmızı kart gösterilmiş olması, nasıl tansiyon dolu bir maç izlediğimizin belgesiydi aslında. Sahanın içinde başlayıp son düdükle birlikte soyunma odası koridorlarına taşan gerginliklerde bakın neler yaşandı neler…

LiONEL MESSi BU Konumda SARI KART GÖRSEYDi MAÇI TAMAMLAYAMAYACAKTI

Akacan The Mall

Karşılaşmanın 55. dakikası… Lionel Messi kasıtlı bir halde topa elle müdahale etmesine karşın hakem Antonio Mateu Lahoz karta gerek duymadı. Lahoz bunun yerine “Messi’ye niçin sarı kart göstermedin” diye itiraz eden Virgil Van Dijk’ı sert formda uyarmayı tercih etti. Maçın son dakikalarında itirazdan ötürü sarı kart gören Messi, 55. dakikada elle oynamadan ötürü kart görmüş olsaydı maçı tamamlayamayacaktı.

KALECi NOPPERT NE YAPTIYSA OLMADI

Hollanda Ulusal Ekibi kalecisi Andries Noppert, Lionel Messi ikinci yarıda penaltı atmaya hazırlanırken yanına giderek onun konsantrasyonunu bozmak istedi. Tahminen de en büyük hayallerinden biri olan Messi penaltısını kurtarmayı bu yolla başaracağını düşündü fakat bu farklı konuşmaya karşın kazanan Arjantinli futbolcu oldu.

PAREDES, AKE’YE KASTi FAUL YAPTI YETMEDi TOPU HOLLANDA’NIN KULÜBESiNE ŞUTLADI

Arjantinli Leandro Paredes, Nathan Ake’ye kayarak yaptığı müdahale sonrası haklı bir formda sarı kart gördü. Elbette bununla yetinmedi. Ayağa kalkıp topu yakın aralıktan Hollanda yedek kulübesine vurdu. Bu vuruş sonrası Hollanda teknik takımı ve yedek oyuncular bir anda alana girdi ve iki ekip ortasındaki tansiyonun dozu arttı. Bu konum sonrası Paredes tıpkı Messi üzere ikinci sarıyı almadığı için şanslıydı.

WOUT WEGHORST’UN SON SANiYEDEKi GOLÜ ARJANTiNLiLERi ÇILDIRTTTI

Fauller gelmeye devam etti. 90+11. dakikada Teun Koopmeiners’ın akıl dolu hür vuruşunda topu ağlara gönderen Weghorst skoru 2-2’ye getirip maçı uzatmaya götüren golü attı. Maç 10 dakika uzatılmış olmasına karşın 11. dakikada beraberlik golü yemeleri Arjantinlileri adeta çıldırttı. Teknik yönetici Lionel Scaloni ile Lionel Messi ve Angel Di Maria, hakem Lahoz’un üstüne yürüyerek itirazlarda bulundular.

ATIŞ YAPANLARI OYALAYIP BAŞ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR

1- Penaltı atışlarında Arjantin Ulusal Takımı’nın kalecisi Emiliano Martinez çeşitli akıl oyunlarıyla ön plana çıktı. Virgil Van Dijk’ın birinci penaltısını kurtaran Martinez, Hollanda’nın ikinci atışını yapan Steven Berghuis’in vuruşunu geciktirmek ve başını karıştırmak için ona hakikat yürüdü. Hakem Antonio Mateu Lahoz, sarı kartına başvurmayı gerek görmeyip kaleci Martinez’i uyarmakla yetindi. Sonrasında Martinez, Berguis’in penaltısını kurtararak maksadına ulaştı.

KOOPMEiNERS KALECiNiN TUZAĞA DÜŞMEDi

2- Hollanda’nın birinci 2 penaltısını kurtardıktan sonra uygunca cesaretlenen Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, üçüncü penaltıyı kullanacak olan Teun Koopmeiners’ın yanına giderek elini uzattı ve motivasyonunu bozmaya çalıştı (sağda üstte). Lakin oyuna son derece konsantre olduğu görülen Hollandalı futbolcu bu tuzağa düşmedi ve hoş bir vuruşla kaleci Martinez’i avlayıp gol atmayı başardı.

ŞANSINI DAİMA ZORLADI LAKİN HAKEMES GEÇTi

3- Dördüncü penaltılar öncesinde de ağır hareketlerle Wout Weghorst’u oyalamaya çalışan Emiliano Martinez bahtını zorlamaya devam etti. İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz kendisini tekrar uyardı fakat yeniden sarı kart göstermedi.

LAHOZ, MARTiNEZ’i ES GEÇTi DUMFRiES’i AFFETMEDi

Kaçan penaltılar sonrası morali bozulan Hollandalı Denzel Dumfries, Arjantinli oyuncuları demoralize etmek için farklı şeyler denemeye çalıştı lakin karşısında Angel Di Maria’yı buldu. Daha evvel Emiliano Martinez’in yaptıklarını görmezden gelen hakem Antonio Mateu Lahoz, Dumfries’e ise peş peşe iki sarı kart göstererek oyundan atmakta tereddüt etmedi.

ÇOK KONUŞUYORSUN LOUiS VAN GAAL!

Lionel Messi müsabakayı kazanmalarına karşın sakin bir formda Hollanda kulübesine yanlışsız yürüyerek Hollanda Teknik Yöneticisi Louis Van Gaal’e eliyle “çok konuşuyorsun” manasına gelen bir işaret yaptı. Sonrasında Hollanda teknik heyetinde yer alan eski Barcelonalı Edgar Davids elini Messi’nin sırtına koydu ve akabinde ikisinin ortasında hararetli bir konuşma başladı. İşin daha fazla uzamasını istemeyen Di Maria, Messi’yi oradan uzaklaştırarak soyunma odasına tüneline götürdü.

SEN RiQUELME’Yi BiTiRDiN Bak bEN DE SENi BiTiRDiM

Maç sonrası Lionel Messi’nin iki elini kulaklarına götürerek verdiği bu poz 2002’de Barcelona forması giyen Arjantinli oyuncu Juan Roman Riquelme’nin klasik gol sevincini akıllara getirdi. Enteresan olan, Riquelme’nin kısa ömürlü Barcelona hikayesini bitiren kişi Louis Van Gaal‘den diğeri değildi. Messi’nin bu hareketle Riquelme’yi unutmadığını gösterip Louis Van Gaal’e gönderme yapması olaylı maçın unutulmaz anlarından biri olarak kayıtlara geçti.

‘EVET, ÇOK KIZDIM ZİRA BiZE SAYGISIZLIK YAPTI’

Lionel Messi, Louis Van Gaal’e neden bu türlü hareketler yaptığını Meksika televizyon kanalı DeporTV’ye anlattı: “Kızgındım zira Van Gaal üzere bir teknik yönetici, sahip olduğu tecrübeye karşın bu türlü konuşmamalıydı… Bu türlü olmak zorunda değildi, mantıklı gelmiyordu. Arjantin Ulusal Takımı’na saygısızlık yaptığını düşünüyorum.”

MESSI: HAKEMiÇiN NE DÜŞÜNDÜĞÜMÜ SÖYLERSEM CEZA ALIRIM

Hollanda Teknik Yöneticisi Louis Van Gaal ve yardımcılarından sonra Lionel Messi’nin gayesinde bu defa hakem Antonio Mateu Lahoz vardı. Arjantinli yıldız saha içi röportajında, “Çok hudut bozucu! Maç bu türlü bitmek zorunda değildi. Hakem hakkında konuşmak istemiyorum. Ne düşündüğümü söylersem cezalandırılırım. FiFA’nın bunu düşünmesi gerekiyor. Bu kadar kıymetli bir maç için misyona hazır olmayan bir hakem atayamazlar” dedi.

‘NEYE BAKIYORSUN ÖNÜNE BAK APTAL!’

Unutulmaz maçta Lionel Messi’nin gerginlik yaşadığı son isim Wout Weghorst oldu. TyC Sports ile röportaja başlayan Messi bir anda soruyu yarıda kestirip kamera ardındaki bir oyuncuyla tartışmaya girdi. Messi’nin, “Neye bakıyorsun önüne bak aptal!” dediği kişinin Weghorst olduğu ortaya çıktı. Soyunma odasına taşan tartışmada Weghorst, “Messi buraya gelip elimi sıkacak” derken ortaya giren Lautaro Martinez ve eski futbolcu Sergio Agüero mevzuyu uzamadan sonlandırdı.

‘WEGHORST MAÇTAN EVVEL BiZi KIŞKIRTTI’

Messi daha sonra röportaja kaldığı yerden devam ederken neden bu formda reaksiyon verdiği sorulunca şunları söyledi: “Maçtan evvel konuşan insanları sevmiyorum. 19 numara (Weghorst) geldi, bizi kışkırtmaya, itmeye ve bir şeyler anlatmaya başladı. Teknik yöneticileri Louis Van Gaal de bize karşı saygılı değildi.”

‘MESSi’NiN YALNIZCA ELiNi SIKMAK iSTEMiŞTiM’

Wout Weghorst, LiONEL MESSi’nin kendisi için söylediklerine ve hareketlerine şu sözlerle karşılık verdi: “Messi konusunda hayal kırıklığına uğradım. Onunla el sıkışmak istedim lakin o elini uzatmadı. İspanyolca pek anlamam lakin eminim bana çok beğenilen olmayan kelamlar söyledi”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.