SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dünya Kupası’ndaki Arjantin – Fransa maçı öncesi Fatih Terim, Mustafa Denizli, Okan Buruk, Hikmet Karaman, Sergen Yalçın ve Arda Turan favorilerini açıkladı

Türk futbolunun ünlü isimlerine Dünya Kupası finalindeki ‘Arjantin-Fransa maçı nasıl biter?’ diye sorduk.

Dünya Kupası’ndaki Arjantin – Fransa maçı öncesi Fatih Terim, Mustafa Denizli, Okan Buruk, Hikmet Karaman, Sergen Yalçın ve Arda Turan favorilerini açıkladı
Akacan The Mall
18.12.2022 07:36
0
A+
A-

Dünya Kupası’ndaki Arjantin – Fransa maçı öncesi Fatih Terim, Mustafa Denizli, Okan Buruk, Hikmet Karaman, Sergen Yalçın ve Arda Turan favorilerini açıkladı
Türk futbolunun ünlü isimlerine Dünya Kupası finalindeki ‘Arjantin-Fransa maçı nasıl biter?’ diye sorduk.

2022 Dünya Kupası finalindeki Lione Messili Arjantin ile Kylian Mbappeli Fransa karşılaşıyor. Türk futbolunun ünlü isimleri, Arjantin-Fransa maçı öncesi favori kadrolarını Hürriyet’e açıkladı.

FATİH TERİM

Akacan The Mall

REKOR KIRACAĞI SON MAÇINDA KUPAYI ALMALI

İki ekibin da temkinli başlayacağını, erken bir gol olmaması halinde istikrarlı kalacaklarını düşünüyorum. Lakin bol temaslı ve uğraş gücü yüksek bir maç olacaktır. Arjantin, Messi merkezli bir ekip olsa da sabırlı ve uğraş gücü yüksek bir oyun sergiliyor. Enzo ve Alvarez’in katkısı kıymetli. Fransa çok kıymetli eksiklerine karşın, yıldızlarının yokluğunu hissettirmiyor. Ben turnuva öncesinde de tıpkı görüşteydim. Messi’nin meslek tamamlamasını Katar’da yapmasını diliyorum.

MBAPPE DE BÜYÜK YILDIZ AMA

Mbappe de çok büyük bir yıldız ve maçın her anında bahtını değiştirebilecek bir oyuncu ancak en düzgün oyuncunun kim olduğu bana sorulduğunda vakit zaman, listenin birinci üç sırasına Lionel Messi’yi koyduktan sonra öteki basamakların konuşulması gerektiğini söylerim. Katar’da da bunu gösterdiğini düşünüyorum, turnuvayı kazanmayı hak ediyor. Ben de rekor kıracağı son Dünya Kupası maçında Arjantin ile şampiyon olmasını istiyorum.

OKAN BURUK

DiREKT FAVORiM YOK

Açıkçası çok zevkli bir maç izleyeceğimizi düşünmüyorum. İki kadro da birbirini bekleyecektir. Bu nedenle keyifli bir müsabaka beklentisinde değilim. Atak çizgisinden ötürü bana nazaran finalde Fransa daha ön plana çıkan ve avantajlı olan taraf. Bir taraftan da Messi’nin özgüveni azamî düzeyde ve çok formda. Arjantin de savaşçı bir kadro. Bu ögeler Arjantin’i de maça ortak ediyor. Direkt bir favorim yok. İki tarafın da artıları, eksileri var. Messi’nin futbolculuk mesleğinde son turnuvası olması nedeniyle biraz daha Arjantin’in kazanmasını istiyorum.

HİKMET KARAMAN

YILDIZ iSiMLERiN Ferdi PERFORMANSLARI ÖNEMLi

Finali Arjantin halkının kazanmasını istiyorum. Güç bir maç. İki grubun da çok kıymetli oyuncuları var. Messi yarı final maçında tüm yeteneklerini ortaya koydu lakin fizikî manada çok yıprandı. Oyunun içinde art adalesini tuttuğunu gördük. Şayet finalde sakatlığı nükseder ya da zahmet yaşarsa bu Arjantin için büyük güç kaybı olur. Öteki tarafta Mbappe var. Dripling, şut, adam eksiltme ve çabukluğu Fransa’ya güç katıyor. Onu Giroud, Griezmann üzere yıldızlar destekliyor. İngiltere maçı sonrasında soyunma odasındaki sevinci de Fransa’nın kadro bütünlüğünü ortaya koyuyor. Bu isimlerin kişisel performansları da belirleyici olacaktır.

ŞANSAL BÜYÜKA

YÜZDE 50,5 ARJANTiN KAZANIR

TurnuvadA çok sürpriz yaşanmasına karşın finalde beklenen iki grup buluştu. Fransa’yı son iki maçta beğenmedim, çizgisinin gerisinde kaldı. Kaleci Lloris’in mucize kurtarışlarıyla finale geldiler. Finalde de gerçek çizgisinin gerisinde kalırsa bu sefer Arjantin’i geçemeyebilirler. Arjantin umrumda değil lakin Messi’nin kazanmasını istiyorum. Afrika’dan çıkan kupa, Avrupa’yı transit geçip Güney Amerika’ya gidebilir. Yüzde 50,5 a 49.5 Arjantin kazanır üzere geliyor. Çok gollü bir maç olmaz. 1-0, 2-1, tahminen 1-1 ile uzatma bile olabilir.

GÜNTEKiN ONAY

FiNALiN SONUCUNU MESSi BELiRLER

Fransa’nın saha içi tertibi üst düzeyde. Arjantin ise savunmada çabuk, sert ve hamlede da Messi ile tahlil üretiyor. Messi’nin yapacakları belirleyici olur.

MUSTAFA DENİZLİ

FRANSA iSTiKRARLI LAKİN GÖNLÜM MESSi’DEN YANA

Gerçek manada bir Dünya Kupası heyecanı yaratmadı. Hem alışık olmadığımız bir periyotta yapılması hem de yapılan ülkenin futbol ülkesi olmaması heyecanı yaratmaya mani oldu. Lakin sonuçta kimi grupların düşünülenden farklı sonuçlar alması hem olumlu hem olumsuz manada bugüne kadar getirdi. Dünya Kupası denildiği vakit akla birinci gelecek olan birtakım ekipler oluştu. Sonuçta finale kadar geldik. Bu turnuvada final oynayabilecek nitelikte 7-8 grup vardı. Bunların bir kısmı dışarda kaldı. Arjantin-Fransa finali tahminen çok büyük oranda düşünülen bir finaldi. Fakat burada İspanya, Brezilya yahut İngiltere de olsa sürpriz olmazdı.

YILDIZ OYUNCU SAYISI AZALIYOR

Geçtiğimiz sampiyonalara baktığımızda her geçen Dünya Kupası finalinde yıldızların azaldığını görüyoruz. Dünya futbolunun son iki büyük yıldızını da izlediğimiz son büyük turnuva oldu. Bundan sonra dünya futbolu bu yıldızlara aç kalacak. Bu, turnuvanın izlenme oranını düşürür mü? İlgi azalır mı? Bunları önümüzdeki turnuvalarda göreceğiz.

FAS’IN PERFORMANSI AKILDA KALDI

Fransa son dünya şampiyonu. 2018 ve 2022’nin en istikrarlı kadrosu. Fakat benim gönlüm – natürel ki hak eden kazansın ama- Messi’nin gelmiş geçmiş en büyük yıldız olarak portföyünde bir Dünya Kupası olmasını çok dilek ederim. Gerçekleşir mi bilemiyorum ancak fikrim bu tarafta. Akılda kalacak bir özellik de Fas’ın performansıydı…

SERGEN YALÇIN

iKi GRUBUN DA BAHTLARI EŞiT

Dünya Kupası’nın tartışmasız en güç maçı… Net bir favorisi yok; ortada bir maç olacak. İki ekipte da özellikleri olan futbolcular var. Kazanma bahtları eşit. Arjantin’de Lionel Messi ve Fransa’da Kylian Mbappe skoru her an değiştirecek yetenekte.

ARDA TURAN

ARJANTiN’iN KUPAYI ALMASINI iSTERiM AMA GERÇEKLER ‘FRANSA KAZANIR’ DiYOR

Griezmann’ı seviyorum. Lakin gönlüm Lionel Messi ve Arjantin’den yana. Onların kazanmasını ve kupayı kaldırmasını istiyorum. Bu benim isteğim lakin futbolun gerçeği Fransa’nın kazanacağını söylüyor.

UĞUR MELEKE

BU SPORUN LiONEL MESSi’YE BiR DÜNYA KUPASI BORCU VAR FUTBOLU DİĞER BiR Düzeye TAŞIDI

Sanırım en son Fransa’98’in finalinde bu kadar şanslıydık; tüm vakitlerin en uygunu argümanında yer alan iki büyüğü, Zidane ve Ronaldo’yu karşılıklı izlemiştik. Bu final de Mbappe-Messi’yi buluşturduğu için şanslıyız. Mbappe’nin motamot 1998 finalindeki Fransa üzere bir star oyuncu kümesi var etrafında. Daha kaliteli, daha derin bir takım. Messi’nin ekibininse avantajı duygusal düzeyi. İştahı ve kolektif şuuru.

JORDAN, M.ALi VE MARADONA GiBi 

Bazı atletler bir sporu çok güzel yaparlar: LeBron James üzere. Ya da Cristiano üzere. Lakin kimileri vardır ki o sporu alıp öteki bir düzeye taşırlar. O spora dokunurlar, onu değiştirirler: Michael Jordan üzere. Muhammed Ali üzere. Maradona ve Messi üzere. O yüzden futbolun Messi’ye bir Dünya Kupası borcu var aslında. Bu maç 90 dakikada bitmese dahi iki buçuk-üç saatin sonunda Messi’nin gözyaşlarıyla biteceği kesin. Umarım onlar sevinç gözyaşları olurlar.

MEHMET ARSLAN

‘ViVA ARJANTiN, ViVA MESSi’ DiYORUM PENALTI ATIŞLARI iHTiMALi DAHA BÜYÜK

Avrupa’daki mekanikleşmiş futbolu sevmiyorum. Latin Amerika futbolu daha özgür, daha yaratıcı. Ve o özgürlüğün sembolü de Messi. Tüm kalbimle, “Viva Arjantin, Viva Messi” diyorum. Ve futbol dünyasının en büyük yıldıza bir kupa ile veda etmesini diliyorum. Skor iddiam ise tek gol farkla Arjantin. Fakat penaltı atışları ihtimali daha büyük.

FIRAT AYDINUS

ARJANTiN BASKI ALTINDA OYNAYACAK FRANSA KADRO OYUNU FARKIYLA KUPAYI ALIR

Şu ana kadar Arjantin galibiyetleri Messi üzerinden okundu. Fransa galibiyetleri ise Mbappe’nin varlığına karşın sistem ve kadro olgusu üzerinden değerlendirildi. Final maçında tüm dünyadaki Arjantin sempatizanlarının Arjantin Ulusal Grubu üzerinde olumsuz bir baskı oluşturacağı kanaatindeyim. Ve buna ek olarak birçok eksiğine karşın kişisel yeteneğe mahkum olmayan, grup oyununu ön planda tutan Fransa kupayı alır.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.