SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dünya İtalya’dan gelen manzaralar ile sarsıldı… Güpegündüz dövülerek öldürüldü!

Dünya İtalya’dan gelen imajlar ile sarsıldı… Güpegündüz dövülerek öldürüldü!İtalya’da Nijeryalı engelli bir göçmenin sokak ortasında dövülerek …

Dünya İtalya’dan gelen manzaralar ile sarsıldı… Güpegündüz dövülerek öldürüldü!
Akacan The Mall
31.07.2022 15:52
0
A+
A-

Dünya İtalya’dan gelen imajlar ile sarsıldı… Güpegündüz dövülerek öldürüldü!
İtalya’da Nijeryalı engelli bir göçmenin sokak ortasında dövülerek öldürülmesi öfke yarattı. Hücuma ilişkin imajlar toplumsal medyada yer alırken kan donduran olaya dünyanın dört bir yanından reaksiyon yağdı.

İtalya’da Nijeryalı bir göçmenin bir İtalyan tarafından sokak ortasında dövülerek öldürülmesi ve etraftakilerin olayı izlemekle yetinmesi infial yarattı. 

Civitanova Marche kasabasında geçen Cuma günü yaşanan olayda, sokak satıcılığı yaparak geçinen 39 yaşındaki Nijeryalı Alika Ogorchukwu, 32 yaşındaki İtalyan Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo’nun saldırısına uğradı.

Akacan The Mall

Koltuk değneğiyle yürüyen Ogorchukwu’ya evvel bu değnekle saldıran Ferlazzo, akabinde da yere yatırarak darp ettiği adamı öldürdü.  

Ogorchukwu’yu öldürdükten sonra cep telefonunu çalarak olay yerinden uzaklaşmaya başlayan Ferlazzo, kısa müddet sonra yakalanarak gözaltına alındı. 

Saldırgan birinci tabirinde, Ogorchukwu’ya kız arkadaşına laf attığı için saldırdığını öne sürse de incelemeler bu iddiayı doğrulamadı. Basındaki haberlere nazaran Ogorchukwu, “ısrarla” bir şeyler satmak isteyince Ferlazzo’nun saldırısına uğradı.

Yaklaşık 4 dakika süren atak boyunca etraftakilerin müdahalede bulunmadığı ve olayın görüntüsünü çekmekle yetindiği savı da cinayetin kendisi kadar reaksiyon çekti.

Ülkenin en büyük partilerinden, merkez soldaki Demokratik Parti başkanı ve eski başbakan Enrico Letta, yırtıcı cinayetin ve etraftakilerin kayıtsızlığının dehşet verici olduğunu söyledi. Tıpkı partiden milletvekili Debora Serrachiani de “Alika Ogorchukwu’yu öldüren evvel ırkçılık sonra da kayıtsızlık oldu” dedi.

İTALYAN BASININDA ALİKA CİNAYETİ

Basında da hem cinayetin ırkçı saiklerle işlendiği görüşü hem de etraftakilerin kayıtsızlığının öne çıkarıldığı haberler yer aldı.

Haberlerde, 25 Eylül’de yapılacak erken seçimler öncesinde çok sağcı partilerin göçmen aykırılığını kampanya gereci olarak kullandığına da vurgu yapıldı.

Gazeteler, 2018’deki genel seçimlerden birkaç hafta evvel tekrar Marche bölgesinde bir İtalyan’ın düzenlediği ırkçı saldırıyı da hatırlattı. Şubat 2018’de, Luca Traini isimli İtalyan sokakta gördüğü Afrika kökenli 6 kişiyi silahla vurarak yaralamıştı. Faşist selamı veren, konutunda Nazi simgeleri bulunan Luca Traini’nin evvelki yıl çok sağcı Lig partisinden mahallî seçimlerde aday olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçen Cuma günü Civitanova Marche’de işlenen cinayet sonrası, göçmen aksiliğini seçim kampanyasında kullanan Lig ve İtalya’nın Kardeşleri partilerine reaksiyon göstermeleri davetleri geldi. Lig başkanı Matteo Salvini ile İtalya’nın Kardeşleri önderi Giorgia Meloni, göçmenleri güvenlik meseleleriyle özdeşleştirerek nefret atmosferi yarattıkları gerekçesiyle tenkit aldı.

Bu davetlere katılan tanınmış televizyon sunucusu Corrado Formigli, “Civitanova Marche’de engelli bir Nijeryalı, bir İtalyan tarafından dövülerek öldürüldü. Matteo Salvini ve Giorgia Meloni’den kınama paylaşımları bekliyoruz” dedi.

‘BUNUN IRKÇILIK İLE HİÇ ALAKASI YOK’

Salvini ve Meloni ise toplumsal medya paylaşımlarında katilin cezasını çekmesi gerektiğini söyledi. Salvini buna ek olarak, “güvenliğin tekrar bir hak olması gerekiyor” dedi.

Salvini ve Meloni’ye yakın sağ çizgideki gazetelerden Libero da bugün, olayın ırkçılıkla ilgili olmadığını, saldırganın ruhsal problemleri olduğunu savunan bir manşetle çıktı. Libero, “Sol, Salvini ve Meloni’yi ırkçılıkla suçlamak için bu olaydan faydalanıyor ancak bunun ırkçılıkla hiç ilgisi yok” diye yazdı.

Marche bölgesinde göçmenlerle çalışan bir vakfın kurucusu olan din adamı Don Vinicio Albanesi ise, La Repubblica gazetesine verdiği söyleşide bölgede karşılaştıkları ırkçılığı şöyle anlattı:

“Bu bölgede yabancılar, siyahlar, lakin iş gücüne gereksinim varsa kabul ediliyor. Beyaz ve lokal halktan olmayanları hor gören bir köy kültüründe takılıp kaldık. Siyah bir rahip ayin yönettiğinde bile bana gelip şikayet edenler var.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.