SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdi

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdiDeğerli Hürriyet okuyucularına sevgi ve hürmetlerimi sunarak, birinci maç yazımı …

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdi
Akacan The Mall
09.08.2022 07:22
0
A+
A-

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdi
Değerli Hürriyet okuyucularına sevgi ve hürmetlerimi sunarak, birinci maç yazımı paylaşmanın heyecanını ve memnunluğunu yaşıyorum. Şimdi 45. saniyede Geraldo’nun kaleci Altay ile karşı karşıya kalması, 3 büyüklerin bilhassa birinci dakikalarda rakiplerine verdikleri emsal net konumların yaşandığı bir hafta oldu.

Hazırlık maçları tam bir ölçü olmamakla birlikte, Fenerbahçe’nin Avrupa arenasında ülküye yakın 11’leriyle 3 maç oynamış olması, artı ve eksi taraflarıyla tahlil edilmeleri açısından fırsat sundu. Bunu âlâ değerlendirenlerden biri de Ümraniyespor Teknik Yöneticisi Recep Uçar oldu.

ÜMRANiYESPOR, YILLARDIR MUHTEŞEM LiG’DE iMiŞ Üzere OYNADI 

Akacan The Mall

Süper Lig’e yeni gelen bir kadro kimliğinde değil, yıllardır buralardaymış üzereydi. Bilhassa de orta alanda Fenerbahçe’nin tesirini neredeyse yok etmeyi uygun başardı, Slovacko maçındaki baskılı oyununu oynattırmadı. Hatta Ümraniye’nin hamle çizgisinin hızlı ve seriliği, efektifliği daha fazla dikkat çekti. Yalnızca ileri uç değil, savunmadaki Glumac dahi her yüksek topta rakip kalede tehlike yarattı.

FENERBAHÇE’YE CORNELiUS VE WEGHORST Üzere GOLCÜ LAZIM

Valencia, Avrupa’daki berbat performansıyla golcü alınmasının kaide olduğu izlenimini verirken, Ümraniye karşısında 2-1 öne geçiren gollere imza atmış olması bu fikirden tekrar de vazgeçirmedi. Tam bir 9 numaraya, Cornelius hatta Weghorst üzere golcüye gereksinim var. Ayrıyeten ceza alanını besleyecek kanatların da yeterli çalışması kaide. Jorge Jesus’un bu kapsamda Rossi’deki ısrarını anlayamıyorum. Joshua King de yokları oynayanlar ortasındaydı.

DOLDUR-BOŞALT HAMLELERi 

Arao’nun baskı altında kalması ve atak sınırının savunmaya yardıma gelememesi orta alandaki oyun kurma bahtını ve top kazanma fırsatlarını da engellemiş oldu. Grup uzunluğu uzadı ve kopuk bir grup izledik. Berisha ve Serdar Dursun değişiklikleri doldur-boşalt yapılacak son umut ataklarından öteye gitmedi fakat en azından karambolle 3. gol geldi. Ümraniyespor’un akıllı taktiği, grup oyununu güzel sergilemeleri, bu türlü bir atmosferde sakin kalarak çaba etmeleri, geriye düştükleri halde oyundan kopmamaları saygıyı hak ediyor. Ümraniyespor ismine manidar nokta ise İstanbul deplasmanına gelen grupların bulduğu kontra gollerin birebir birebirini Fenerbahçe’den kendileri yedi. Futbolun cilvesi. Zevkli ve her dakikası keyifli maç izledik. Haftanın ‘bitmesin’ denilen maçlarındandı. Maçın mukadderat adamı ise yeşil tabandan değil, yedek kulübesinin içinden çıktı: Recep Uçar!

HAKEM YAŞAR KEMAL UĞURLU VE VAR’DAKi ÖZGÜR YANKAYA İSMİNE SON DERECE YORUCU BiR MAÇTI

Karşılaşmada çok sayıda kritik karar vardı. VAR, tekraren müdahale etmek zorunda kaldı. Kadıköy’deki 90 dakikanın düdüklerini Uğurlu
çaldı fakat kritik kararların hepsinde Yankaya imzası vardı. Verilen iki penaltı da doğruydu. Ümraniye’nin birinci golünde Glumac kafayı vurduğu anda kale alanı içindeki ekip arkadaşı Altay’ı etkiliyor mu sorusu tartışılır ancak ben VAR’ın kararını yanlışsız olduğunu düşünüyorum.

İlk penaltıda hakemin görme talihi çok sıkıntı. VAR müdahalesi hakikat. Bir oyuncunun VAR’ın olduğu bir maçta bu formda elle müdahale etmesini anlamak güç.

CEZA ALANI iÇiNDEYDi

İkinci penaltıda ‘ceza alanı içinde mi dışında mı’ tartışması vardı. Fenerbahçeli oyuncunun sol ayağıyla yaptığı müdahale içeride olduğunu gösteriyor. VAR yanlışsız tespit etti.

VAR Takımı YANLIŞSIZ KARAR VERDi

Ümraniyespor’un birinci golünde, Glumac kafayı vurduğunda top ağlara gerçek giderken kale alanı içindeki ekip arkadaşı topa temas edemese de hareketleniyor. Bu hareket, kaleci Altay’ın topa uzanmasını yahut hareketini etkiliyor mu sorusuna yanıt aramak gerekir. Etkilemediği kanaatindeyim. VAR takımının gol kararının gerçek olduğunu düşünüyorum.

PENALTI VERiLEBiLiRDi

Fenerbahçeli Peres’in ceza alanı içinde Del Valle’nin sırtına gerçek gelen bir teması var. Ümraniyeli oyuncunun ayakta kalmış olması ihlal yokmuş üzere düşündürüp yanıltmamalı. Hakem penaltı verebilirdi. Bu tarafta bir karar çıksaydı VAR’ın karışamayacağı bir konum olacağını da hatırlatalım.

VALENCiA’YA SARI KART YETERLiYDi

Valencia’nın rakibinin gelişini görmeden sırtına savurduğu ‘şut’, arttan tekme üzere gözükmekle birlikte hem topu görmemiş olması, hem ayağını kırması hem de tabanla müdahale etmemesi üzere kriterlerle sarı kartın kâfi olduğunu gösterir nitelikte.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.