STERLIN
23,4130
DOLAR
19,0560
EURO
20,6420
ALTIN
1.218,32
BIST
5.061,99
SON DAKİKA
5,6 Büyüklüğünde deprem! – KIBRIS HABER
Maliye Bakanlığı’na, 1 milyar 500 milyon TL’ye kadar borçlanabilme yetkisi verildi! – KIBRIS HABER
Narlı sosların satışı yasaklandı
Hür piyasada döviz açılış fiyatları (24.03.2023)
Bakanlıktan dolandırıcılık uyarısı! Paranızı kaptırmayın
Çekme evraklı aracı başına bela oldu
Yellen dolara güveniyor
Feci kaza! 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı – KIBRIS HABER
Yaz saati uygulamasına geçiliyor! – KIBRIS HABER
Pazar gününe kadar sağanak yağmur bekleniyor! – KIBRIS HABER
24 Mart 2023’e ilişkin piyasa analiz raporu yayımlandı! – KIBRIS HABER
İki İsviçre bankasına Rusya soruşturması
Fed’e muhalefet korosu genişliyor
AB önderlerinden Türkiye daveti
Fransa’da emeklilik yaşı protestoları 9. gününde: Bordeaux Belediyesi ateşe verildi
Dünya bu kelamları konuşuyor… Almanya’dan flaş Putin açıklaması
Londra’da ramazan ışıltısı
Saç teli incelendi hastalıkları ortaya çıktı… Beethoven neden öldü
Yeni orkide tipi keşfedildi
Medvedev’den Berlin’e sert karşılık: Putin’in tutuklanması savaş ilanı olur
5 soruda Trump neyle suçlanıyor
Senatör Menendez yeniden devrede… Bir buçuk dakikalık soruya 3 sözlük karşılık
Zelzelesi unutmadı
Kripto reklamı değerliye patladı
Netanyahu’ya muhafaza kalkanı… O yasa çıktı İsrail karıştı
Global piyasalar Yellen’ın kelamlarıyla dalgalandı
TCMB’nin 2022 kârı 72 milyar TL
Japonya’da imalat faaliyetleri beşinci ayda da daraldı
Japonya’da enflasyon sürat kesti
Nebati’den Türkiye İktisat Modeli vurgusu: ‘Kararlılıkla yol alıyoruz’

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdi

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdiDeğerli Hürriyet okuyucularına sevgi ve hürmetlerimi sunarak, birinci maç yazımı …

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdi
CyborNFT
09.08.2022 07:22
0
A+
A-

Düdükleri Yaşar Kemal Uğurlu çaldı, kararları Özgür Yankaya verdi
Değerli Hürriyet okuyucularına sevgi ve hürmetlerimi sunarak, birinci maç yazımı paylaşmanın heyecanını ve memnunluğunu yaşıyorum. Şimdi 45. saniyede Geraldo’nun kaleci Altay ile karşı karşıya kalması, 3 büyüklerin bilhassa birinci dakikalarda rakiplerine verdikleri emsal net konumların yaşandığı bir hafta oldu.

Hazırlık maçları tam bir ölçü olmamakla birlikte, Fenerbahçe’nin Avrupa arenasında ülküye yakın 11’leriyle 3 maç oynamış olması, artı ve eksi taraflarıyla tahlil edilmeleri açısından fırsat sundu. Bunu âlâ değerlendirenlerden biri de Ümraniyespor Teknik Yöneticisi Recep Uçar oldu.

ÜMRANiYESPOR, YILLARDIR MUHTEŞEM LiG’DE iMiŞ Üzere OYNADI 

CyborNFT

Süper Lig’e yeni gelen bir kadro kimliğinde değil, yıllardır buralardaymış üzereydi. Bilhassa de orta alanda Fenerbahçe’nin tesirini neredeyse yok etmeyi uygun başardı, Slovacko maçındaki baskılı oyununu oynattırmadı. Hatta Ümraniye’nin hamle çizgisinin hızlı ve seriliği, efektifliği daha fazla dikkat çekti. Yalnızca ileri uç değil, savunmadaki Glumac dahi her yüksek topta rakip kalede tehlike yarattı.

FENERBAHÇE’YE CORNELiUS VE WEGHORST Üzere GOLCÜ LAZIM

Valencia, Avrupa’daki berbat performansıyla golcü alınmasının kaide olduğu izlenimini verirken, Ümraniye karşısında 2-1 öne geçiren gollere imza atmış olması bu fikirden tekrar de vazgeçirmedi. Tam bir 9 numaraya, Cornelius hatta Weghorst üzere golcüye gereksinim var. Ayrıyeten ceza alanını besleyecek kanatların da yeterli çalışması kaide. Jorge Jesus’un bu kapsamda Rossi’deki ısrarını anlayamıyorum. Joshua King de yokları oynayanlar ortasındaydı.

DOLDUR-BOŞALT HAMLELERi 

Arao’nun baskı altında kalması ve atak sınırının savunmaya yardıma gelememesi orta alandaki oyun kurma bahtını ve top kazanma fırsatlarını da engellemiş oldu. Grup uzunluğu uzadı ve kopuk bir grup izledik. Berisha ve Serdar Dursun değişiklikleri doldur-boşalt yapılacak son umut ataklarından öteye gitmedi fakat en azından karambolle 3. gol geldi. Ümraniyespor’un akıllı taktiği, grup oyununu güzel sergilemeleri, bu türlü bir atmosferde sakin kalarak çaba etmeleri, geriye düştükleri halde oyundan kopmamaları saygıyı hak ediyor. Ümraniyespor ismine manidar nokta ise İstanbul deplasmanına gelen grupların bulduğu kontra gollerin birebir birebirini Fenerbahçe’den kendileri yedi. Futbolun cilvesi. Zevkli ve her dakikası keyifli maç izledik. Haftanın ‘bitmesin’ denilen maçlarındandı. Maçın mukadderat adamı ise yeşil tabandan değil, yedek kulübesinin içinden çıktı: Recep Uçar!

HAKEM YAŞAR KEMAL UĞURLU VE VAR’DAKi ÖZGÜR YANKAYA İSMİNE SON DERECE YORUCU BiR MAÇTI

Karşılaşmada çok sayıda kritik karar vardı. VAR, tekraren müdahale etmek zorunda kaldı. Kadıköy’deki 90 dakikanın düdüklerini Uğurlu
çaldı fakat kritik kararların hepsinde Yankaya imzası vardı. Verilen iki penaltı da doğruydu. Ümraniye’nin birinci golünde Glumac kafayı vurduğu anda kale alanı içindeki ekip arkadaşı Altay’ı etkiliyor mu sorusu tartışılır ancak ben VAR’ın kararını yanlışsız olduğunu düşünüyorum.

İlk penaltıda hakemin görme talihi çok sıkıntı. VAR müdahalesi hakikat. Bir oyuncunun VAR’ın olduğu bir maçta bu formda elle müdahale etmesini anlamak güç.

CEZA ALANI iÇiNDEYDi

İkinci penaltıda ‘ceza alanı içinde mi dışında mı’ tartışması vardı. Fenerbahçeli oyuncunun sol ayağıyla yaptığı müdahale içeride olduğunu gösteriyor. VAR yanlışsız tespit etti.

VAR Takımı YANLIŞSIZ KARAR VERDi

Ümraniyespor’un birinci golünde, Glumac kafayı vurduğunda top ağlara gerçek giderken kale alanı içindeki ekip arkadaşı topa temas edemese de hareketleniyor. Bu hareket, kaleci Altay’ın topa uzanmasını yahut hareketini etkiliyor mu sorusuna yanıt aramak gerekir. Etkilemediği kanaatindeyim. VAR takımının gol kararının gerçek olduğunu düşünüyorum.

PENALTI VERiLEBiLiRDi

Fenerbahçeli Peres’in ceza alanı içinde Del Valle’nin sırtına gerçek gelen bir teması var. Ümraniyeli oyuncunun ayakta kalmış olması ihlal yokmuş üzere düşündürüp yanıltmamalı. Hakem penaltı verebilirdi. Bu tarafta bir karar çıksaydı VAR’ın karışamayacağı bir konum olacağını da hatırlatalım.

VALENCiA’YA SARI KART YETERLiYDi

Valencia’nın rakibinin gelişini görmeden sırtına savurduğu ‘şut’, arttan tekme üzere gözükmekle birlikte hem topu görmemiş olması, hem ayağını kırması hem de tabanla müdahale etmemesi üzere kriterlerle sarı kartın kâfi olduğunu gösterir nitelikte.

CyborNFT
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.