SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dizayna çağ atlatan yardımcılar

Tasarıma çağ atlatan yardımcılarÇizim yeteneğiniz varsa bunu özel içerikler üretmek için kullanıyorsanız ya da sık sık çektiğiniz fotoğrafları …

Dizayna çağ atlatan yardımcılar
Akacan The Mall
05.11.2022 07:39
0
A+
A-

Tasarıma çağ atlatan yardımcılar
Çizim yeteneğiniz varsa bunu özel içerikler üretmek için kullanıyorsanız ya da sık sık çektiğiniz fotoğrafları bilgisayarınızda düzenliyorsanız, bu yaratıcı süreçleri daha da tesirli hale getirebilirsiniz. Bunun için hayatınıza bir çizim tableti ya da çizim ekranı dahil etmeyi düşünebilirsiniz.

Bilgisayar ile olan etkileşimde en çok kullanılan girdi aygıtları hala klavye ile fare. Çok uzun vakittir hayatımızda olan bu ikili, çabucak her muhtaçlığımızı rahatlıkla görebiliyor. Lakin bu durum son yıllarda değişiyor. Artık hayatımızın merkezinde daha doğal bir bilgisayar etkileşimi getiren dokunmatik ekranlar yer alıyor. Günümüzde dokunmatik ekranlı telefonlar yanında bilgisayar modellerinin sayısı da artıyor. Lakin kelam konusu tasarım ve çizim yapmaya geldiği vakit parmak ile etkileşim çok kullanışlı olmuyor. Her ne kadar bir kesimimiz olsa da dokunmatik ekranlar üzerinde parmak kullanarak tasarım yapmak ya da bir çizim gerçekleştirmek pek güzel sonuçlar vermiyor. Bu bahiste devreye dokunmatik ekranlara özel kalemler giriyor. Bu sayede dokunmatik ekranlar ile doğal etkileşim ile yaratıcılık desteklenebiliyor. Bu mevzuda bireylerin birden fazla seçeneği bulunuyor.

ÇİZİM TABLETLERİ

Akacan The Mall

Örneğin maksadı yalnızca çizim yapmak olan ve rastgele bir ekrana sahip olmayan çizim tabletlerinden tercih edilebilir. Günümüzde çok farklı boyutlarda başta Wacom firması tarafından üretilen çok sayıda çizim tableti bulunuyor. Bu bilgisayarlara bağlanan ve fare imlecini beraberlerinde gelen kalem ile denetim etmenize imkan tanıyan eserler, basınç hassasiyetine sahipler ve böylelikle tesirli bir çizim ya da fotoğraf düzenleme imkan getiriyor. Çizim tabletlerinin bir de ekranlı versiyonları bulunuyor. Bu aygıtların birtakımı bir bilgisayar üzere çalışıyor, bazısını gücünü bağlı bilgisayardan alıyor. Ekran çizim tabletleri ya da çizim ekranları sayesinde daha doğal bir yaratıcı süreç elde edilebiliyor. Zira bu sayede bir fotoğraf ya da tasarım üzerinde çalışıyorsunuz, direkt olarak oluşturduğunuz ya da açtığınız içeriği şekillendiriyorsunuz. Son devirde fotoğraf düzenleme ve bilhassa tasarım konusunda en çok kullanılan eserler açık orta farkla tablet modelleri. Burada en çok tercih edilen eserler ise iPad’ler oluyor. Çok hassas çalışan Apple Pencil isimli birçok stylus kalemden daha uygun kaleme sahip olan iPad’ler, çok süratli çalışıyorlar, pil ömürleri yüksek, ekranları kaliteli ve birebir vakitte tasarım ile fotoğraf odağında inanılmaz imkanlar getiren gelişmiş uygulama takviyelerine sahipler. Günümüzde birçok dizayncı yalnızca iPad üzerinde oluşturduğu göz alıcı içerikler ile hayatını devam ettirebiliyor, yaratıcı çalışmalarını istediği pozisyona rahatlıkla götürebiliyor.

TAŞINABİLİR ÖZELLİK

Burada taşınabilirlik büyük fark yaratıyor. Çizim ekranları ve ÇİZİM TABLETLERİ genelde bir masada kullanılması için tasarlanan eserler. iPad’lerle ise yatakta uzanırken dahi büyük sanat yapıtları oluşturabiliyor ve bunları saniyeler içerisinde müşterilerinize, çalışma arkadaşlarınıza ya da toplumsal medya üzerinden tüm dünyaya gösterebiliyorsunuz. Tasarım ve fotoğraf düzenleme sürecinde kullanılabilecek gelişmiş Android tablet modelleri de bulunuyor. Lakin yaratıcı kitle günümüzde genel olarak iPad Pro’lar üzerine odaklanıyor. Android tabletlerin donanımları çok gelişmiş olmasına karşın kelam konusu tasarım olduğu vakit uygulama takviyeleri yetersiz bulunuyor.

TÜM MUHTAÇLIKLAR İÇİN

Apple Pencil ile bir arada alındığı vakit bir iPad Pro ile tasarım ve fotoğraf düzenleme konusunda yapamayacağınız hiçbir şey bulunmuyor. Burada bilhassa 12,9 inç boyutunda yüksek renk doğruluğuna sahip mini-LED panelli iPad Pro’lar ve M1 ya da yeni çıkan M2 işlemcilere sahip versiyonlar, uzun vadeli en mantıklı seçenekler ortasında yer alıyor. 20.499 TL başlangıç fiyatı (M2 işlemcili yeni versiyonlar özelinde)

ANDROID TARAFININ EN GÜÇLÜLERİNDEN

Tam 14,6 inç ekrana sahip olan Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, ardında taşıyabildiği hassas bir kalem ile geliyor. Birçok benzerinden çok daha büyük olduğu için tasarımcılara çizimleri için, fotoğrafçılara ise çekimleri için geniş bir düzenleme alanı veren eser, güçlü bir seçenek ve 11.200 mAh piliyle çok uzun mühlet boyunca etkin olarak vazifede kalabiliyor. 20.999 TL

BÜTÇE DOSTU SEÇENEK

XP-Pen Star G640S, ufak bir ekrana sahip olmayan çizim tableti. Yeri dar olanlar ya da ana işi tasarım olmayan amatör dizayncılar ile fotoğrafçılara hitap eden eser, hassas bir kalem ile geliyor. Her vakit taşınabilecek kadar hafif bir seçenek olan eser, bünyesinde altı farklı özelleştirilebilir buton taşıyor. Bu butonlara silgi aracı ya da farklı fırçalar eklenebiliyor. Bu eser ve özelleştirilebilir butonlar sayesinde temel düzey çizimler ve fotoğraf rötuşları çok daha rahat hale geliyor. 770 TL

EKRAN KONFORU

Wacom One DTC133, yerleşik olarak 13,3 inç boyutunda renkli bir ekrana sahip. Bu sayede bağlı bilgisayardaki Photoshop üzere yazılımları üzerine alan eser, hassas bir kalem ile geliyor ve çizim yapma ile fotoğraf düzenlemeyi çok daha eğlenceli ve efektif hale getiriyor. Ekranlı çizim tabletlerinde direkt olarak eser üzerinde çalışma yapmak büyük kolaylık getiriyor. 6.500 TL

LENS TAKILABİLEN TELEFON TANITTI

Xiaomi 12S Ultra Concept ismiyle karşımıza çıkarılan bu konsept telefonun ardına bir adaptör yardımıyla Leica imzalı M serisi lensler takılabiliyor. Bunun için telefonun gerisine özel bir 1-inç sensör yerleştiren Xiaomi, bu telefonu satışa sunmayacak lakin bir gelecek gösterimi yapıyor. Akıllı telefonların kamera evriminde bir sonraki etap değiştirilebilir lensler olabilir.

SONY’NİN İKİNCİ KUŞAK ‘VR2’ GÖZLÜĞÜ ÖN SİPARİŞE HAZIR

Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolu için tasarladığı oyuna özel sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR2, 22 Şubat tarihinde 550 fiyat etiketiyle elde edilebilir olacak. Çıktıktan sonra Türkiye’de de satılacak eser, 15 Kasım tarihinde ön siparişe açılacak.

S23 SERİSİNİN ÇIKIŞ TARİHİ BELİRLİ OLDU

Samsung ’un merakla beklenen yeni akıllı telefon serisi Galaxy S23 için işlemci ve çıkış periyodu netleşti. Bu haberle birlikte telefonların ne vakit piyasaya sürüleceği de aşikâr oldu. Buna nazaran, üç farklı modelden oluşacak Samsung Galaxy S23 serisi, daha evvel ortaya atılan savların tersine 2022 yılının sonunda değil, Şubat 2023’te lanse edilecek. Muhtemelen yeni modellerin lansmanı şubat ayının birinci haftasında gerçekleşecek. Yeni telefon serisi çok büyük bir ihtimalle Qualcomm markasının şimdi tanıtılmayan Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi üzerine kurulacak. S23 serisi için ayrıyeten öbür bir işlemci opsiyonu olan ‘Exynos’ seçeneği olmayacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.