SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Suriye her türlü hazırlığı yapıyoruz: Bir gece birden…”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Suriye her türlü hazırlığı yapıyoruz: Bir gece apansız…”Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında …

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Suriye her türlü hazırlığı yapıyoruz: Bir gece birden…”
Akacan The Mall
27.07.2022 10:52
0
A+
A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Suriye her türlü hazırlığı yapıyoruz: Bir gece apansız…”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamasından satış başları şöyle;

IRAK ZAHO’DA YAŞANANLAR

Akacan The Mall

“Provokasyonlar devam ediyor. Tacizler konusunda Irak’a ikazlarda bulunduk. Viyana kontratı ortada, misyonları muhafaza misyonu bizde. Bizim Irak’taki misyonlarımıza yönelik tehditler var, bir terör mevcudiyeti var.

Irak teröristleri ülkesinden kovamıyor. Bunları temizleyemiyorsanız gelin birlikte yapalım diyoruz. Bir arada de yapamıyorsanız biz yaparız. Bu bizim memleketler arası hukuktan gelen vazifemiz. Irak’ın toprak bütünlüğüne dayanak veriyoruz, aslında operasyonlarımız Irak’ın toprak bütünlüğü açısından da değerli.”

SURİYE’NİN KUZEYİNE OPERASYON

“Rusya ve ABD kelamlarını tutmadılar. 2019 yılında ABD ile müzakere ettik, ortak açıklama yaptık. Rusya ile Soçi’de mutabakata vardık. Her ikisi de teröristleri bölgeden temizleyeceklerdi. Temizlemedikleri üzere ABD silah takviyesini devam ettiriyor. Suriye’yi mi bölmek istiyorsunuz, bize mi karşısınız? ABD’nin bunu açıklaması gerek.

Terörle uğraşta samimi değiller. Rusya’nın umudu bunları rejime monte edebilmek. İkiniz de PKK ve YPG’yi kullanıyorsunuz!

İran’ın sıkıntısı ne? PJAK, PKK ve YPG’nin birbirinden farkı var mı? Hepsi terör örgütü. Kendi ortalarındaki güç gayreti sebebi ile de farklı yorumlar var. İran’la daha evvel teröristlerin temizlenmesi için görüşmeler yapıyorduk. Rejimin yapacağı operasyona da takviye veririz .Ama rejimin ölçülü muhalefeti de terörist olarak görmemesi gerekir.

Herkes yorumda bulunabilir, lakin yorumda bulunan ülkelerin kendilerine bir tehdit olduğunda neler yaptığını hepimiz gördük. Diğerlerinin ne dediği değerli değil ülkemize yönelik tehdidi bertaraf etmek bizim misyonumuz. Birebir vakitte siyasi yararı da var zira Suriye’nin toprak bütünlüğü açısında değerli bu operasyon.

Türkiye her türlü hazırlıklarını yapıyor. ‘Bir gece ansızın’ artık mottomuz haline geldi.”

ABD’DEN TERÖRİSTLERE TAZİYE MESAJI

“ABD’nin terörle uğraştaki samimiyetsizliğinin bir göstergesi de bu. YPG ile PYD ortasında hiç bir ayrım yoktur. Bunu en güzel ABD bilir. CENTCOM’un yaptığı kabul edilemez.

Uluslararası kabul görmüş bir terörizm tarifi yok. Herkes kendine nazaran tanımlıyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, anlayış bu. Bugün NATO için 2 tehdit var. Bunlardan biri terörizmdir. NATO toplantısında Cumhurbaşkanımız terörle uğraş konusunda neler yapılmalı açıkça anlattı. NATO için iki düşmandan biri terör o vakit gereğini yapmamız gerek.”

TAHIL KORİDORU

“Savaş başlamadan evvel biz savaşın önlenmesi için çok efor sarf ettik. Savaş bugün 154. gününe girdi. Başından bu yana bu savaşın sona ermesi için ne kadar efor sarf ettiğimizi tüm dünya biliyor. Hala savaş devam ediyor. Bu savaşın tesirleri var. Güç ve besin krizi. Global tesirden bahsediyorum.

Gıda krizi bilhassa birçok ülkeyi etkiledi. Tahıl üretemeyen ülkeleri çok etkiledi. Bu krizin de çözülmesi için ağır efor sarf ettik. Bunu başarırsak ateşkes için de değerli bir adım atmış oluruz, ateşkes yolu da açılır dedik. Burada BM le çalıştık. BM de bizi tercih etti. Zira prensipli bir duruşumuz var. Biz BM ile çalışalım derken bir taraftan meşruiyet bir yandan da çok taraflı aktiflik diyoruz.

Her iki ülkenin de telaşları vardı. Tüm bu telaşları BM ile masaya koyduk, BM planını devreye koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız hem Zelenski hem de Putin ile görüştü. Tüm soru işaretleri giderildi. İstanbul’da mutabakatlar imzalandı.

Burada Rusya’nın ihraç edeceği eserler de var, Ukrayna ihracatının önü de açıldı. Ortak uyum merkezinin açılışı bugün İstanbul’da yapılacak. her iki taraf da heyetlerini gönderdi.

Odesa’ya yapılan taarruz hepimizi endişelendirdi. Liman’ın işleyişini engelleyecek bir hücum değil, Rusya oradaki askeri yapılanmayı vurduk dedi fakat bu türlü akınların tekrarlanmaması gerekir.

Sürecin devam etmesi için yapan rolümüzü devam ettireceğiz. Plan işlemezse çok külfet olur. Zira tahılının yüzde yüzünü bu iki ülkeden alanlar var. İŞlemesi her iki tarafın da yanına. İşlerse tahminen de taraflarına ateşkes için bir ortaya gelme ihtimali artar.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.