SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dışa bağımlılığı azaltacak Ar-Ge

Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin birinci robotik sürtünme karıştırma kaynağı yatırımını yaparak ülke envanterine kazandırdı. Şubat ayında faaliyetine başlayacak olan sistem, Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltmada değerli bir katkı sağlayacağı üzere eser ve sistemlerde tasarım esnekliği de yaşatacak.

Dışa bağımlılığı azaltacak Ar-Ge
Akacan The Mall
01.02.2023 07:37
0
A+
A-

Dışa bağımlılığı azaltacak Ar-Ge
Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin birinci robotik sürtünme karıştırma kaynağı yatırımını yaparak ülke envanterine kazandırdı. Şubat ayında faaliyetine başlayacak olan sistem, Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltmada kıymetli bir katkı sağlayacağı üzere eser ve sistemlerde tasarım esnekliği de yaşatacak.

Yeşilova Kümesi içerisindeki otomotiv, raylı sistemler, ekstrüzyon ve döküm bölümlerinde faaliyet gösteren şirketler bünyesinde yürütülen araştırma-geliştirme çalışmalarında stratejik bir tahlil ortağı olarak faaliyetlerine devam eden Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin birinci robotik sürtünme karıştırma kaynağı sistemini geliştirdi. Başta otomotiv, savunma ve raylı sistemler dalları olmak üzere birçok farklı sanayi ve eserde tercih edilen sürtünme karıştırma kaynağı, Türkiye’de artık 3 boyutlu olarak da karmaşık kesimlerin kaynağında kullanılabilecek. Şubat ayında faaliyetine başlayacak olan sistem, Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltmada kıymetli bir katkı sağlayacağı üzere, eser ve sistemlerde tasarım esnekliği de yaşatacak.

ÖZ KAYNAK ÇALIŞMALARI

Akacan The Mall

Yatırımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeşilova Holding Ar-Ge Müdürü Emre Dolaylar, “Yeşilova Holding olarak yaptığımız yeni yatırım, proje, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla katma paha ve istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Bu alanlarda gerek devlet teşvikleri gerekse öz kaynak çalışmalarıyla memleketler arası rekabetteki gücümüzü ve itibarımızı her geçen gün artırıyoruz. Temellerini 2002 yılında attığımız Ar-Ge Merkezimizde ulusal ve milletlerarası iş birliklerini geliştirerek, kendi teknoloji ve pazarını yaratan, bilimsel, teknolojik ve yenilikçi usullerle sürdürülebilir kılmaya çalıştığımız Ar-Ge merkezimizi büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz” tabirlerini kullandı.

TRENDLER DEĞİŞİYOR

“Bugün yaşanan iklim krizi karşısında karbon nötr gayeleri tüm dünyada olduğu üzere Kümemizin gündeminde de birinci sıralara gelmiştir. Bu gerçek karşısında dünyada otomotiv kesimindeki trend değişikliği araçlar üzerinde komponent hafifletmeyi ve geri dönüştürülmüş gereç kullanımını mecburî hale getirecektir. Bu trend değişiklikleri ve ortaya çıkan yeni gereksinimler hem aşılması gereken bir pürüz hem de yeni fırsatlar olarak karşımıza çıkmıştır” diyen Dolaylar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu noktada birçok markanın gündeminde olan otonom araçlar için özgün tasarım fikirlerimiz ile dalın tercih edilen şirketlerinden olma stratejimizin birinci meyvelerini alma yolunca süratle ilerliyoruz. Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden biri ile yürüttüğümüz çalışma 2023 sonunda prototip basamağına geçiyor. Tasarım ve üretiminden sorumlu olarak yer aldığımız bu çalışmada farklı otonom araç platformları için uygulanabilir, modüler özgün bir şasi sistemi geliştiriyoruz.”

‘ÜLKEDE YENİ BİR SAYFA AÇILDI’

Son yıllarda devlet teşvik düzeneklerinin teknoloji ve Ar-Ge odaklı çalışmalara yoğunluğunun artmasıyla Türkiye’de yeni bir sayfanın açıldığını da kaydeden Dolaylar, stratejisine teknoloji ve Ar-Ge odaklı gelişmeyi koyan Yeşilova’nın da bu durumun karşılıklarını aldığını söyledi. Emre Dolaylar, Yeşilova Holding’in yaptığı yatırımlar, yarattığı istihdam, faaliyette bulunduğu dallara getirdiği yüksek kalite ve hizmet anlayışı ve de iktisadın gelişmesine sağladığı katkılarla toplumsal ve ekonomik kalkınmanın öncülüğünü yapan önder şirketlerden biri olmayı sürdürdüğünü kelamlarına ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.