SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

“Dijital dönüşüm, sürdürülebilir rekabet için önemli”

“Dijital dönüşüm, sürdürülebilir rekabet için önemli”Felece Genel Müdürü Oğuz Kaya ve Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar Bloomberg HT’de akıllı …

“Dijital dönüşüm, sürdürülebilir rekabet için önemli”
Akacan The Mall
21.04.2022 00:00
0
A+
A-

“Dijital dönüşüm, sürdürülebilir rekabet için önemli”
Felece Genel Müdürü Oğuz Kaya ve Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar Bloomberg HT’de akıllı işletme süreçlerinde ERP ve bulut teknolojileri hakkında dönüşüm süreçlerini anlattı.

Bloomberg HT’de yayınlanan Dijital Strateji programına bu hafta Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar ve Felece Genel Müdürü Oğuz Kaya konuk oldu.
Akıllı işletme süreçlerinde ERP ve bulut teknolojilerinin konuşulduğu programda Felece öncülüğünde Yorglass’ın dijital dönüşüm macerası konuşuldu.

Programda akıllı işletme kavramını ele alan Felece Genel Müdürü Oğuz Kaya, “Dijital dönüşüm hakikat insan kaynağı, süreç ve altyapı ile oluşur. Bu 3 temel mevzuyu yanlışsız prensiplerle yönettiğimizde akıllı işletmelere dönüşmek kaçınılmaz bir sonuç oluyor. Bu süreci hakikat bir altyapı ile entegre olarak düzenlediğimizde bunu raporlayabiliyoruz. Bir işletme birinci geldiğinde öncelikle lojistik süreçlerini, daha sonra ise finansal süreçlerini, insan kaynakları ve müşteriye dokunduğumuz çerçeveyi ele alıyoruz. Akıllı düzenek ile buluşturmak için ise ERP, bulut ve robotik üzere yeni teknolojileri de projelerde konumlandırıyoruz. Böylelikle akıllı karar verme düzenekleri ortaya çıkıyor. Elbette bu durum pandemi periyodunda sürat kazandı ve teknoloji kullanım gereksiniminin pandemi öncesine nazaran 5 kat daha arttığını görüyoruz. Firmalar bu süreci evvelce rekabette bir adım önde olmak için gerçekleştirirken, artık sürdürülebilirlik için teknolojiye yatırım yapmak mecburî hale geldi” dedi.

Akacan The Mall

“Dijitalleşme sürdürülebilir rekabet için önemli”

Son periyotlarda tedarik zincirinde yaşanan sorunlarda dijitalleşmenin kıymetine vurgu yapan Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar ise şunları söyledi:

“Büyük bir organizmayı yürütmek için çok düzgün bir ERP altyapısına gereksinim var. Bu altyapı ile tedarik zincirinin halkalarını birbirine sağlam bir formda bağlayabilirsiniz. Biz şirketimizi 10-15 yıldır sistem ve süreçler ile yönetiyoruz. Geçen sene aldığımız karar ile ve Felece ile yaptığımız işbirliğiyle birlikte SAP’in ERP sistemini şirketimizin iş süreçlerinin ve sistemlerinin üstüne aldık. Ben bunu niyet suratında çalışmak olarak isimlendiriyorum. Sürdürülebilir bir rekabet yapmak istiyorsanız, rakiplerinizden farklı olmanız lazım. Bunun için de entegrasyon çok kıymetli. Tedarikçiden müşteriye kadar bütün süreçlerinizi dijital hale getirebildiğiniz takdirde birbirini takip eden süreçler tek platform üzerinden çalışabilir. Bu sayede sürat kazanabilir ve gelecek adımları görebilirsiniz. Örneğin biz bütün banka süreçlerimizi, bankaya telefon etmeden dijital ortamda yapabiliyoruz.”

Dijitalleşme stratejilerini nasıl oluşturduklarını da anlatan Semavi Yorgancılar, “Dijitalleşmek bir seyahattir. Her yıl eylül – ekim aylarında şirket içi planlama yapıp, daha sonra dijitalleşme stratejisini oluşturuyoruz. Bu kademede sistem güvenilirliği çok kıymetli olduğu için SAP değerli bir kaynağı teşkil ediyor. Dünyanın farklı yerlerindeki depolarımıza ilaveten ABD’de de bir depo açacağız. Bu yerlerin eski sistemlerle denetim edilmesi mümkün değil” dedi.

“Bulut sisteminin kullanımı giderek artacak”

Oğuz Kaya, şirketlerin dijitalleşme adımlarında için şu yolları izlediklerini söyledi:

“Günümüzün gereksinimlerini değil geleceğin gereksinimlerini bugünden koordine ediyoruz ve modelliyoruz. “Dünya nereye gidiyor? Türkiye’de misal bölümler nereye gidiyor?” bunları gerçek tahlil etmemiz lazım. Bu noktada Yorglass büyük bir firmaydı. Projeyi muvaffakiyete götürmede bağlantı çok değerli. Üst idare takviyesi olduğunda takımda inanç projeye olumlu tesir yapıyor. Elbette evvel süreçlerin dijitalleşmesi sonra ise sistemin dijitalleşmesinden bahsediyoruz. Üst idarenin takip edebildiği uzaktan erişilebilen bir sisteme kavuşmamız akabinde dayanak ve sürdürülebilirlik manasında da dayanak veriyoruz. Yaptık bitti üzere bir durum olmuyor.

Dünyada şu ana kadar oluşmuş bilgiler kadar, önümüzdeki yıl da bir bilgi seti oluşmaya devam edecek. Data devasa bir biçimde büyüyor. Büyüyen datada kritik noktalar oluşuyor. Bunların birincisi bilgiye ulaşma suratı performans dediğimiz bahis, ikincisi ise bilginin inançlı ortamlarda tutulması. Bizim şirketin bulundurduğumuz altyapısında sistemlerinde yedeklenmesi ve yedeklere de istediğimiz vakit erişme senaryolarına her vakit hazır olmamız gerekiyor. Bu yüzden bulut sisteminin kullanımı dünyada giderek artacaktır”

Son olarak Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar sistemin şirkete sağladığı verimlilik hakkında şunları söyledi:

“Böyle bir sistemin bize sağladığı inanılmaz katkılar oldu. Biz verimsiz maliyetlerimizden ve süreçlerimizden arındık. Bunu yaparken her şeyin merkezine müşterimizi koyduk. Müşterimizin neye muhtaçlığı var, nasıl daha keyifli ederiz sorularını önceliklendirdik. Sürat kazanmamıza karşın geniş bir coğrafyada saat farkları ile yönetmek kolay değil. Bu noktada gaye değil, bir araç bizim için.”

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.