SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Diana 25. vefat yıl dönümünde Londra’da anıldı

Diana 25. vefat yıl dönümünde Londra’da anıldıPrenses Diana, vefatının 25. yıl dönümünde sevenleri tarafından İngiltere’nin başşehri Londra’da …

Diana 25. vefat yıl dönümünde Londra’da anıldı
Akacan The Mall
31.08.2022 18:07
0
A+
A-

Diana 25. vefat yıl dönümünde Londra’da anıldı
Prenses Diana, vefatının 25. yıl dönümünde sevenleri tarafından İngiltere’nin başşehri Londra’da bulunan Kensington Sarayı önünde anıldı.

Halkın Prensesi olarak bilinen Prenses Diana, 25. vefat yıl dönümünde unutulmadı. Fransa’nın başşehri Paris’te 31 Ağustos 1997’de iş adamı sevgilisi Dodi Al Fayed ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 36 yaşındaki Prenses Diana, İngiltere’nin başşehri Londra’da bulunan Kensington Sarayı önünde anıldı. Kensington Sarayı önüne gelen onlarca kişi, Prenses Diana için çiçekler bırakarak anma merasimi gerçekleştirdi. Prenses Diana için “Halkın Prensesi” sözünü kullanan Londralılar, Diana için büyük bir afiş de yaptırdı.

FFRANSA’DA DA UNUTULMADI

Akacan The Mall

Paris’te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana’nın 25. vefat yıldönümü münasebetiyle Paris’te de anma merasimi düzenlendi. Diana’nın hayatını kaybettiği köprüde bir ortaya gelen onlarca kişi Diana için çiçekler ve sevgi notları bıraktı. Anma programı için Lüksemburg’tan gelen bir kişi Diana için yazdığı notta, “Sonsuza dek kalbimizde” sözlerini kullandı.

DÜĞÜN MERASİMİNİ BİNLERCE KİŞİ İZLEMİŞTİ

Prens Charles ve aristokrat bir aileden gelen Diana 24 Şubat 1981’deki nişanlarının akabinde 19 Temmuz 1981’de evlenmişti. Tüm dünyada naklen verilen ve binlerce kişi tarafından izlenen düğün merasiminde Diana mahcup halleriyle herkesin sevgisini kazanmıştı. Galler Prensesi olan Diana Spencer evliliğinin birinci aylarında gebe kalmış, 21 Temmuz 1982’de Prens William doğunca hem Kraliyet ailesi hem de Diana, erkek çocuk doğurduğu için çok sevinmişti. Evliliğinde yaşadığı problemler yüzünden yeme bozukluğu hastalığı Bulimia’ya yakalanan Diana, 1982’de Prens Harry’nin doğumuyla 2. kere anne olmuştu. Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Charles tarafından sık sık eleştirilen, halleri, kıyafetleri ve samimiyeti ile daima yargılanan Diana, eşinin Camilla’yla olan ilgisine ve yaşadığı onca şeye dayanamayarak ayrılma kararı almıştı. Fiilen, 1992 yılında ayrılan çift, bu olaydan 9 ay sonra 28 Ağustos 1996’da resmen boşanmıştı.

Boşanmanın akabinde Diana’nın Majesteleri unvanı geri alınmıştı. Artık sadece Galler Prensesi Diana olarak anılacak ünlü isim, tekrar evlenmesi durumunda ise prenseslik unvanından da olacaktı. Diana bir müddet sonra tıpkı kendisi üzere boşanmış bir ailenin çocuğu olan Dodi Al Fayed ile tanışmış ve birlikte haftalarca sürecek bir tatile çıkmıştı. Gazetecilerin çiftin peşinden ayrılmadığı tatilde, Diana’nın Arap Dodi Al Fayed’le birliktelik yaşaması bütün dünyanın dikkatini çekmişti. Diana’nın bebek beklediği ve çiftin evlilik hazırlığı içerisinde olduğu haberi ise skandala neden olmuştu. Gazetecilerin daima peşlerinde olmasından rahatsızlık duyan çift, Paris’e dönmeye karar vermişti. Dodi Al Fayed’in babasına ilişkin olan Ritz Otel’den 31 Ağustos günü 12.30’da çıkan çiftin arabası, sürücünün yolu şaşırması üzerine bir tünelin girişinde kaza yapmıştı. Sürücü ve Dodi Al Fayed olay yerinde hayatını kaybederken, Diana ise 2 saat sonra hastanede ömrünü yitirmişti. Tıpkı düğünü üzere cenaze merasimi de milyonlarca insan tarafından izlenenen Diana, sevenlerinin gözyaşları içinde gelmiş geçmiş en ünlü Galler Prensesi olarak Northamptonshire’a bağlı Althorp Estate’deki Spencer aile mezarlığında son seyahatine uğurlanmıştı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.