SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Devler, KOBİ finansmanına aracı olan Figopara’ya yatırıma koştu

Devler, KOBİ finansmanına aracı olan Figopara’ya yatırıma koştuYeni jenerasyon alacak finansmanı platformu Figopara, yatırım için ortalarında …

Devler, KOBİ finansmanına aracı olan Figopara’ya yatırıma koştu
Akacan The Mall
13.10.2022 11:22
0
A+
A-

Devler, KOBİ finansmanına aracı olan Figopara’ya yatırıma koştu
Yeni jenerasyon alacak finansmanı platformu Figopara, yatırım için ortalarında Dünya Bankası Kümesi üyesi IFC, Eczacıbaşı Momentum, Finberg, İş Bankası Maxis Yenilikçi GSYF, Sabancı Ventures’ın da bulunduğu devlerin gözdesi oldu. Genç fintech şirketi, 50…

Küresel ekonomik şartların zorluğuna rağmen başarılı fintech şirketlerine yatırımcı ilgisi sürat kesmeden sürüyor. Son olarak kurumsal şirketler için tedarikçi finansmanına aracılık etmenin yanında geliştirdiği tahlillerle KOBİ’lerin süratli, kolay ve ucuz finansmana ulaşmasını sağlayan fintech şirketi Figopara çıktığı Seri A yatırım tipinde, yerli ve yabancı büyük yatırımcıların gözdesi oldu. Şimdiye kadar iki başka yatırım tipinde toplam 5,6 milyon dolar yatırım alan şirket, İstanbul Portföy’ün kurduğu Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu L2G Ventures’ın liderlik ettiği Seri A yatırım tipini 50 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım ile tamamladı. Yatırım çeşidine mevcut yatırımcılardan Dünya Bankası Kümesi üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Eczacıbaşı Momentum ve Finberg’in yanı sıra Abdul Latif Jameel General Technology Ventures, İş Bankası Maxis Teşebbüs Sermayesi Fonu (GSYF), Logo Yazılım, Sabancı Ventures, ScaleX Ventures, TechOne Venture Capital ve Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altındaki TKYB Sermaye Fonu’nun ortalarında bulunduğu yatırımcılar katıldı. Bu yatarım, Türkiye’de bir fintech şirketine bu kadar büyük kümelerin yatırım yaptığı birinci süreç olarak da dikkat çekti. Figopara aldığı bu yatırımla KOBİ’lerin daha fazla finansmana ulaşmasına aracılık ederken, yatırımı ayrıyeten satın alma fırsatları ve yurt dışı büyüme maksatları doğrultusunda da kullanacak.

Akacan The Mall

‘Finansmana erişime aracılık etmeye devam edeceğiz’

Konuya ait değerlendirmede bulunan Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar, şunları söyledi: “Hızlı büyüyen bir şirket olmamız, hali hazırda küresel açılımımız ve yurt dışı planlarımızla öngördüğümüz kaynağın çok üzerinde bir fiyatı Figopara’ya getirmeyi başardık. Finansal teknolojiler ve teşebbüs ekosisteminde bu kadar çok sayıda güçlü kurumun yatırım için bir ortaya geldiği bir şirket olmak da bizi ayrıyeten gururlandırıyor. Kelam konusu bu yatırım cinsinde yatırımcılarımızın, alanında önder stratejik yatırımcılar ve teşebbüs sermaye fonları olması bizim için büyük bir kıymet taşıyor. Bugün prestijiyle 20’den fazla banka ve 10’un üzerinde finansal kuruluşun entegre olduğu Figopara, yeni yatırımcılarından da aldığı güçle önümüzdeki periyotta hem yurt içinde hem de yurt dışında süratli büyümesini sürdürecek. Öte yandan hali hazırda yatırımcımız olan Dünya Bankası Kümesi üyesi IFC’nin bu periyotta yatırım cinsine 3. kere katılarak Figopara’ya tekrar yatırım yapması Türkiye iktisadına ve Figopara’ya olan itimadı de perçinlemiş oldu. Yeniden mevcut yatırımcılarımızı bu cinste da ortamızda görmek bizi epeyce memnun etti. Çeşide katılan çok değerli yeni yatırımcılarımızın da bize güç katacağına olan inancım sonsuz. Aldığımız bu yatırımı KOBİ’lerin vade sorununu çözmek üzere finansman kaynağı olarak kullanacağız. Aslında bu, Figopara özelinde KOBİ’lere yapılmış bir yatırım diyebiliriz.”

‘Yurt dışı açılımlarımız devam edecek’

Figopara’nın birinci iki yılında 5 kat büyüme maksadına ulaştığını tabir eden Bahar, “2022 yılında İzmir, Ankara ve Adana ofislerimizi açarken, KOBİ finansman tedariğimizi bir evvelki yıla kıyasla 8 kat büyümeyle kapatmayı hedefliyoruz. İtalya’dan sonra Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde de yurt dışı açılımlarımız devam edecek” dedi.

Figopara İdare Şurası Lideri Ahmet Bilgen ise şöyle konuştu: “Dünyada merkez bankalarının nakdî sıkılaşma siyasetine geçişiyle birlikte global ölçekte likiditenin piyasadan çekildiği bir devirde Figopara olarak aldığımız bu yatırım ne derece yanlışsız bir yolda olduğumuzun somut bir göstergesi. Figopara olarak dünyanın ve Türkiye’nin güçlü kurumlarından yatırım almaktan ötürü gururluyuz.”

‘Global pazarda rekabet edecek şirketlere odaklanıyoruz’

L2G Ventures GSYF yönetici ortağı Mehmet Ali Deniz ise yatırım özelinde şu değerlendirmede bulundu: “L2G Ventures olarak stratejimiz, Türkiye’de bölümünde önder olup, bölgesel ve küresel piyasalarda rekabet edecek grup, kaynak ve vizyona sahip olan firmaları desteklemek. Türkiye’de tedarikçi finansmanına getirdiği yenilikçi yaklaşımla bölümün öncüsü pozisyonundaki Figopara’nın, öngördüğümüz lokalden küresele büyüme planının yanında KOBİ’lerin finansmana ulaşmasına aracılık etme maksadının kıymetli bir kesimi olan bu çeşide liderlik ederek, çok bedelli milletlerarası ve Türk yatırımcılarla birlikte finansman sağlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Söz konusu yatırımın, yatırım danışmanlığını Core Finance, tüzel danışmanlığı ise Gökçe Hukuk ve Danışmanlık tarafından yürütüldü.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.