STERLIN
41,1201
DOLAR
32,3312
EURO
35,1633
ALTIN
2.241,18
BIST
8.718,11
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Deryaya yakın dünyadan uzak… Bu tek kişilik adayı almak için paranızın olması kâfi değil!

Deryaya yakın dünyadan uzak… Bu tek kişilik adayı almak için paranızın olması kâfi değil!Atlas okyanusunun ortasında bir ada, adanın ortasında …

Deryaya yakın dünyadan uzak… Bu tek kişilik adayı almak için paranızın olması kâfi değil!
Akacan The Mall
11.07.2022 13:37
0
A+
A-

Deryaya yakın dünyadan uzak… Bu tek kişilik adayı almak için paranızın olması kâfi değil!
Atlas okyanusunun ortasında bir ada, adanın ortasında minnacık bir kulübe. Elektrik yok, su yok; pekala ne var? Deniz, hayvanlar ve geceleri ışıldayan yıldızlar… Özenmemek mümkün değil, değil mi? Bu türlü bir ada geçtiğimiz günlerde (İstanbul’da bir daire fiyatına) satışa çıkarıldı. Satan kişinin ise küçük bir koşulu var…

Denizin ortasında yalnızca size ilişkin, neredeyse hiç el değmemiş, yapılaşmanın, trafiğin, insan kalabalığının olmadığı bir ada fikri kulağınıza nasıl geliyor? “Harika” dediyseniz gerçek habere geldiniz.

ABD’nin kuzeybatısında bulunan Maine eyaletinin Jonesport kenti açıklarındaki Ducks Ledges Adası tam olarak bu saydığımız özelliklere sahip.

Akacan The Mall

Wohoa Koyu’nda bulunan ve yüzölçümü 6000 metrekare olan adada yalnızca bir mesken bulunuyor ki o da adanın sahibine ilişkin. Onun dışında Ducks Ledges’da ne bir iş yeri ne de öbür bir bina mevcut. Fakat Jonesport’tan 10 dakikalık bir deniz seyahati yaparak buraya ulaşabiliyorsunuz. (Tabii teknelerin yanaşması için bir liman ya da iskele olmadığını da belirtelim.)

Ducks Ledges Adası, geçtiğimiz günlerde satışa çıkarıldı. Adanın 2007’den bu yana sahibi olan emlak komitecisi Billy Milliken, Insider’a yaptığı açıklamada adanın boş bir kaya kesimi üzere görünmekle birlikte taliplilerine çok şey vadettiğini söyledi.

Aynı vakitte adanın satışından da sorumlu olan Milliken, “Bütün gürültülerden ve ışık kaynaklarından uzaklaşmanıza yetecek aralıkta. Geceleri gökyüzü çok karanlık olduğundan süper bir imaj ortaya çıkıyor” dedi.

İSTENEN FİYATI ÖDEMEK ADAYA SAHİP OLMAK İÇİN KÂFİ DEĞİL

Milliken, ada için 339 bin dolar istiyor lakin satışın gerçekleşebilmesi için tek kaide ödemenin yapılması değil. Milliken, Ducks Ledges’ı satın alacak kişinin bir gecesini adada geçirmeye ve kendisini ikna etmeye hazır olmasını da istiyor.

“Alıcı olabilmek için burada kalmanız gerekiyor, bu hususta çok netim” diyen Milliken, adayı alacak kişinin buranın tabiatının değerini bilecek lakin zorluklarıyla da başa çıkabilecek biri olmasını istediğini kelamlarına ekledi.

Milliken, iki taliplinin şimdiden birer geceyi adada geçirdiğini, sırada üç talipli daha bulunduğunu söyledi. Birden fazla taliplinin gereken kaideleri yerine getirmesi durumunda ise içgüdülerine nazaran karar vereceğini vurgulayan 52 yaşındaki Milliken, “İçimden ne geliyorsa onu yapacağım. Bir şey doğruysa doğrudur. Bunu ben de hissedeceğim, onlar da hissedecek” tabirlerini kullandı.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör

Insider Life (@insiderlife)’in paylaştığı bir gönderi

GÜNÜMÜZDE BU TÜRLÜ BİR KULÜBE İNŞA EDİLEMİYOR

Yukarıda da dediğimiz üzere adada yalnızca bir adet bina bulunuyor: 50 metrekarelik bir ahşap kulübe.

Milliken, adayı satın aldığında var olan kulübenin yıkıntı halinde olduğunu belirterek, “Onu yıkıp yerine yenisini yaptık” dedi. Günümüzde ülkede geçerli yasalar kapsamında denize bu kadar yakın pozisyonda bir inşaat yapmanın mümkün olmadığını söyleyen Milliken, “Ducks Ledges üzere bir ada bulduğunuzda üzerine konut yapamazsınız” dedi. Ducks Ledges’daki yapının yeni iskân maddesinden daha eski olduğunu hatırlatan Milliken, bu sayede adanın bir yerleşim yerine dönüştüğünü belirtti.

Adada hiç ağaç olmadığı için deniz görünümünün kapanmasının asla kelam konusu olamayacağını da hatırlatan Milliken, “Denizi en ön koltuktan izliyorsunuz” yorumunu yaptı.

Adadaki kulübede dört bireye kadar kalacak yer var. Üst katta iki yatak bulunuyor. Milliken ayrıyeten iki şişme yatağın da yatıya gelen konuklar için hazır tutulduğunu söyledi. Yıllar boyunca adada aile üyeleri ve yakın dostlarıyla vakit geçirdiğini tabir eden Milliken, “Ama onlar kalmaktan fazla günübirlik gelip dönmeyi tercih ediyorlardı” diye konuştu.

KIŞ AYLARINDA ŞARTLAR ÇOK ÇETİN

Yukarıda da dediğimiz üzere kulübe denize çok yakın ve ortada rastgele bir şey bulunmuyor. Olağan bu da bilhassa fırtınalı günlerde sel riskini beraberinde getiriyor.

Milliken, Ekim-Mayıs periyodunda havaların bozabildiğini, kendisinin de o tarihlerde adadan uzak durduğunu söyledi ve ekledi: “Fırtınada burası ne bir insanın ne de bir hayvanın durabileceği bir yere dönüşüyor.”

Ancak yılın neredeyse 8 ayı kullanılmaz halde olmasına rağmen, ağır hava şartları göz önünde bulundurularak inşa edilen kulübe sağlamlığını yitirmiyor.

Milliken, “Fırtına nedeniyle yükselen suların kulübeye kadar geldiği hatta kulübenin altına girdiği vakitler oldu. Lakin konutun altı boş bırakılarak inşa edildiğinden deniz suları yapıya ya da tabana asla ziyan vermedi” dedi.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör

Aniket bhongade????????‍♂️ (@aniket0102)’in paylaştığı bir gönderi

“HAYATIMDA UYUDUĞUM EN HOŞ UYKUYDU”

Milliken adanın hoşluğunun “okyanusu deneyimleyip kesimi olabileceğiniz” yaz aylarında ortaya çıktığını söyledi. Çünkü su, sıcak havalarda serinletici bir tesir yapıyor.

Milliken, havaların çok sıcak gittiği bir yaz, adada geçirdiği günlerden de bahsederek, “Rüzgâr resmen fizikî bir rahatlama hissi yaratmıştı. Dışarıda hamakta uyuyordum. Hayatımda uyuduğum en hoş gece uykusuydu” dedi.

Ancak kış aylarında durum değişiyor. Adanın yüzeyi kar ve buzla kaplanıyor, fırtınalar yüzünden küçük kulübede durulmaz hale geliyor. Bu da adaya tam vakitli yerleşmek isteyenler için değerli bir pürüz.

Ne var ki Milliken bunun imkânsız olmadığını belirtti ve şöyle konuştu: “Bir arkadaşım kış aylarında bir fırtına sırasında burada kaldı. Nitekim çok zorlandı. Üçüncü günün akabinde konuta dönmeye hazırdı.”

Milliken bu arkadaşının adadan edinilebilecek balık, midye, deniz tarağı üzere eserleri tüketerek yaşamanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlemek istediğini de kelamlarına ekledi.

SU YOK, KALORİFER YOK, TUVALET DIŞARIDA

Milliken kulübede su ve kalorifer tesisatı bulunmadığını hatırlatarak, “Bütün yıl kalmak isteyenler için bu da sorun teşkil edebilir” dedi. Tuvalet için ise konutun dışında bulunan bir kabin kullanılıyor.

Milliken, Ducks Ledges Adası’nı her vakit gün içinde ziyaret edilecek bir yer olarak gördüğünü söyledi. Asıl meskeninin yakınlardaki anakarada olduğun da belirten Milliken, “Eve gelip duş almanın cazipliği bambaşka” diye konuştu.

FOKLAR KIYILARDA YAVRULUYOR

Milliken için adanın en alımlı yanlarından biri ise doğal hayatı. Ducks Ledges, küçük ancak ıstakozlar, deniz kuşları, şahinler ve foklar açısından epeyce varlıklı bir ada. Bilhassa adanın kıyılarında doğum yapan fokların yavruları görülmeye kıymet.

Milliken canlı fok yavruları bulduğunda çabucak Deniz Memelileri Kurtarma Çizgisi’ni aradığını vurguladı ve “Burası o kadar el değmemiş bir halde ki… Doğayı deneyimleyebiliyorsunuz. Hiçbir şey değişmemiş” dedi.

“ADADAYKEN TABİATIN KONUĞU OLUYORSUNUZ”

Milliken adanın ve yabanî hayatının bütünlüğünü koruyabilmek için mülkünü satacağı kişinin burayı “özel bir yer” olarak görmesini kural koşuyor.

Üstelik bu tutumunda yalnız da değil. Adanın eski sahiplerinin de kendisiyle tıpkı görüşte olduğunu söz eden Milliken, “Benden evvel bir talip çıkmış fakat satmayı reddetmişler, zira adayı almak isteyen bireyler burada avlanmayı düşünüyormuş” diye konuştu.

Ducks Ledges Adası’nda 10 yıl geçirdikten sonra adanın eski sahiplerinin neden bu kadar muhafazacı olduğunu anladığını da söyleyen Milliken kelamlarını şöyle noktaladı:

“Günlük hayatımızda hepimiz meşgul insanlarız ve dikkatimizi dağıtan çok sayıda faktör var. Fakat o adada kendinizi nitekim küçük hissediyorsunuz. Tek başınıza orada olabilmek, kendinizi dinleyebilmek çok sağlıklı bir şey. Adadayken tabiatın konuğu oluyorsunuz. Adaya sahip epeyce buranın ne kadar özel bir şey olduğunu daha da düzgün anlıyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.