SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Demba Ba: “Galatasaray’a imza atmayarak Beşiktaş’a olan hürmetimi göstermek istedim” | “Ligde bu konumdayken kolay kolay yanılgı yapmazlar”

Bir periyot Newcastle United, Chelsea, Beşiktaş, Göztepe, Başakşehir formaları giyen, 2014-2015 döneminde kaydettiği 27 golle Beşiktaş tarihinin bir dönemde en fazla gol atan 2.yabancı futbolcusu olan 37 yaşındaki Senegalli eski forvet Demba Ba, Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi.

Demba Ba: “Galatasaray’a imza atmayarak Beşiktaş’a olan hürmetimi göstermek istedim” | “Ligde bu konumdayken kolay kolay yanılgı yapmazlar”
Akacan The Mall
31.12.2022 15:22
0
A+
A-

Demba Ba: “Galatasaray’a imza atmayarak Beşiktaş’a olan hürmetimi göstermek istedim” | “Ligde bu durumdayken kolay kolay yanılgı yapmazlar”
Bir devir Newcastle United, Chelsea, Beşiktaş, Göztepe, Başakşehir formaları giyen, 2014-2015 döneminde kaydettiği 27 golle Beşiktaş tarihinin bir dönemde en fazla gol atan 2.yabancı futbolcusu olan 37 yaşındaki Senegalli eski forvet Demba Ba, Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi.

Beşiktaş ve Başakşehir’le Muhteşem Lig’de şampiyonluk sevinci yaşayan, siyah beyazlı takımdan Çin Üstün Lig’i ekiplerinden Shanghai Shenhua’ya 13,5 milyon Euro bedelle transfer olarak devrin transfer rekoruna imza atan Demba Ba, Türkiye’deki mesleğiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

“O DEVİR STADIMIZIN OLMAMASINA KARŞIN BİLİC KUSURSUZ BİR İŞ ÇIKARDI”

Akacan The Mall

1) Beşiktaş’ta 2014-2015 döneminde ligde ve Avrupa kupalarında toplam 27 gol 7 asistlik performansın var. Ayrıyeten Slaven Bilic idaresinde o periyot stadyum sorununa karşın Avrupa’da Liverpool zaferi yaşadınız. Bilic’in idaresiyle birlikte o periyodu nasıl değerlendiriyorsunuz?

2014-2015 dönemi istatistiki olarak (gol asist vs) benim en güzel sezonlarımdan biriydi. Lakin dönem sonunda ekip olarak rastgele bir kupa alamadık. Tekrar de çok uygun bir dönem geçirdik. Zira kolay bir sene değildi. Daha evvel tarihte çok az ekibin yapmak zorunda olduğu bir şeyi yapmak zorunda kaldık. Bütün maçlarımızı dışarıda oynadık. Stadın pozisyonundan ötürü birçok Beşiktaş taraftarı Olimpiyat stadına gitmek istemiyordu. Münasebetiyle stadın durumu futbol için zorluydu. Lakin tekrar de istatistiki olarak en âlâ yıllarımdan biriydi ve yeniden istatistik haricinde genel olarak da ligde; ekipte ve ülkede bu türlü hissediyordum. (En âlâ sezonlarımdan biriydi yani). Bilic uygun bir iş çıkardı. Beşiktaş’a geldiğimde ekip baştan kuruluyordu. Kadroya geldiğimde tahminen de o dönemki en tanınan / yetenekli oyuncu bendim. Kadrodan ayrılıp geri geldiğimde Beşiktaş’ın imza atmayı başardığı oyuncu sayısı inanılmazdı. Açıkçası Beşiktaş’a daha adımımı atmadan evvel bile ekiple ilgili hislerim epeyce uygundu. Bilic harika bir iş çıkardı. Gruptaki oyuncular hayli uygundu fakat deneyimsizdi.

“KALMAM İÇİN BENİMLE KONUŞAN OLSAYDI ÇİN’E GİTME KONUSUNDA FİKRİM DEĞİŞEBİLİRDİ”

2) Beşiktaş’taki rekorları alt üst eden performansının akabinde Çin Muhteşem Lig’i takımlarından Shanghai Shenhua’ya transfer olarak o periyoda ilişkin (13,5 milyon Euro) Beşiktaş tarihinin en kıymetli transferi gerçekleşmişti. Grubun başına geçen Şenol Güneş, kalmanı istiyordu. Çin’e transfer sürecinde neler yaşandı?

En başta Beşiktaş’tan ayrılmak istemedim. Daha dönem bitmeden Shanghai’dan teklif almıştım; ancak gitmek istemedim. Yaz aylarının sonuna kadar fikrim böyleydi. Daha sonra bu vakitlerde tahminen de gitmenin, bilhassa ekonomik manada düzgün bir atılım olabileceğine karar verdim. Zira kendim ve ailem için bir tertip kurmaya çalışıyordum. Daha sonra bu nedenle bu türlü bir hareketin mantıklı olabileceğine karar verdim; lakin “evet” demem üç ay sürdü. Mayıs’tan beri teklif geliyordu zira. Lakin daima reddediyordum ve teklif artıyordu. Aslında hayır dememin nedeni pazarlık maksatlı değildi. Yalnızca kadrodan ayrılmak istemiyordum. Uzun mühlet boyunca her teklif geldiğinde hayır dedim. Onlar da bana benim teklifimin ne olduğunu soruyorlardı. Ben de karşı bir teklifim olmadığını, zira ayrılmak istemediğimi söylüyordum. Şenol Güneş’in yeni geldiğinde beni grupta tutmak istediğini birinci duyduğumda, ekipteki yetkililerden hiçbiriyle özel bir konuşmam olmadı. Günün sonunda bu türlü bir konuşma olsaydı muhtemelen kararım değişirdi. Zira Beşiktaş için oynamayı çok seviyordum. Kalmayı ve futbolun tadını almayı isterdim.

“ŞENOL GÜNEŞ, TÜRK FUTBOLUNUN KARAKTERİNİ ÇOK UYGUN BİLİYOR”

3) 2016-2017 döneminin devre ortasında tekrar Beşiktaş’a gelmiş, siyah beyazlı grupla şampiyonluk yaşamıştın. Şenol Güneş idaresi başta olmak üzere ikinci Beşiktaş serüveninle ilgili neler söylemek istersin?

Aynı anda hem hoş hem de güç bir vakitti. Sakatlığım güzelleşiyordu. Bundan ötürü memnundum. Beşiktaş’a geri gelmiştim. Lakin başka yandan sakatlığım yeni iyileştiğinden ötürü çok fazla oynayamıyordum. Büsbütün iyileşmemiştim; lakin uğraş ediyordum. Şenol Güneş Türk futbol topluluğunda nitekim çok güçlü ve baskın bir kişilik. Ayrıyeten kupa konusunda da en başarılı şahıslardan biri. Kendisi büyük işler başardı. Türk futbolunun karakterini çok düzgün biliyor. Bence bu sebeple kendisi Türk futbolunun en başarılı isimlerinden biri.

“GALATASARAY’A İMZA ATMAYARAK BEŞİKTAŞ’A OLAN HÜRMETİMİ GÖSTERMEK İSTEDİM”

4) 2018-2019 döneminde Gomis’in gitmesinin akabinde forvet bölgesinde problem yaşayan Galatasaray’ın seni transfer etmek istediği öne sürülmüştü. Sarı kırmızılı grupla rastgele bir görüşmen oldu mu?

Evet, Galatasaray ile bir bağlantımız oldu. Benimle ilgilenen her ekiple yaptığım üzere onlarla da bağlantıda oldum. Açıkçası sizi hangi grubun istediği kıymetli olmaksızın bir teklifin gelmesi her vakit kıymetlidir. Hürmet ve nezaket gereği kendileriyle konuştum. Yeniden bir ölçü da merak nedeniyle kendileriyle pazarlık yaptım. Dediğim üzere hürmet gereği beni isteyen herkesle konuşurum. Shangai probleminde bile onlar beni istediğinde aslında gitmek istemiyordum. Lakin yeniden de menajerim vakit ayırıp kendilerine neden gelemeyeceğimi izah etti. Dediğim üzere Galatasaray ile de hürmet gereği konuştum ve merak gereği de pazarlık yaptım. Daha sonra Başakşehir sürece dahil oldu ve teklifte bulundular. Açıkçası Türkiye’ye geri gelip Harika Lig’de oynamak da istiyordum. Bu ortada Başakşehir uygun bir ölçü teklif etti. Mukavele mühleti de daha uzundu. Bu sebeplerle Başakşehir’e gitmeyi kabul ettim. Öbür yandan bir başka neden ise şuydu. O güne kadar daima siyah beyazlı formayla oynamıştım. Beşiktaş’ın en büyük rakiplerinden birine imza atmayarak ekibe da hürmetlerimi sunmak istedim.

“OKAN BURUK, BANA HİÇBİR VAKİT İŞVERENİM ÜZERE DAVRANMADI”

5) Medipol Başakşehir’de 83 maçta 26 gol 10 asistlik performansa imza atmış, ayrıyeten Okan Buruk idaresinde o periyot Harika Lig’de şampiyon olmuştunuz. Okan Buruk’un ekipteki irtibatı hakkında neler söylemek istersiniz?

Her teknik yöneticinin kendine has istikametleri var. Okan Buruk’ta çok farklı bir teknik yönetici. Mesela kendisini Şenol Güneş ile kıyaslarsanız, Okan Buruk’un insani tarafı daha baskın. Oyuncularına daha yakın davranıyor. Kendisiyle günlük olarak futbol dışındaki her problemde de konuşabilirsiniz. Okan hoca ile münasebetimiz de çok yakındı. O tarih itibariyle tabi ki de mesleğinin başında değildi; ancak daha genç kümedeydi. Ben de ekipteki yaşı en ileri oyunculardan biriydim. Okan’la aramızdaki yaş farkı kimi grup arkadaşlarımla olan yaş farkından daha azdı. O tarihte ekipteki birtakım oyuncular 17, 16 yaşlarındaydı. Hatta 15 yaşında olanlar bile vardı. Biraz da bu sebeplerle Okan ile bağımız teknik yönetici / oyuncu bağından daha çok arkadaş üzereydi. Kendisi epey da saygılı bir kişiliğe sahip. Benimle olan ilgisi tam olarak hiyerarşik sayılmazdı. Hiçbir vakit bana işverenim üzere davranmadı.

6) Beşiktaş Valerien Ismael ile yollarını ayırdıktan sonra tekrar Şenol Güneş ile anlaştı. Şenol Güneş’le birlikte çıkışa geçen Cenk Tosun eski performansını yakaladı. Şenol Güneş’in şimdiki idaresini ve Cenk Tosun’un yükselen performansını kıymetlendirir misiniz?

Şenol Güneş çok akıllı bir insan. Geçmişte birlikte çalıştığımız devirdeki liderlik anlayışını sürdürdüğünü düşünüyorum. Kendisi Türk futbolunu çok yeterli biliyor ve bir oyuncunun en âlâ tarafını nasıl ortaya çıkaracağı konusunda da uzman. Bu sebeple kendisi gruptaki en yeterli oyuncuları alana sürmeye çalışacaktır. Türk futbolu, dünyanın en düzgün ekip oyununa sahip sayılmaz. Oyun kadrodan çok bireyler üzerinden gidiyor. Yanılabilirim; lakin bu husustaki niyetlerim bu halde. Şenol Güneş de bu durumu bildiği için her vakit ekipteki en güzel oyuncuyu alana sürüyor. Zira oyunu kazanmanın en yeterli yolu bu. Şayet size güvenen beşerlerle birlikteyseniz sizi her vakit daha da ileri götüreceklerdir. Şenol Güneş ve Cenk Tosun münasebetinin de bu temele dayalı olarak kurulduğunu düşünüyorum.

“WOUT WEGHORST, BİTİRİCİLİK VE PERFORMANS OLARAK ÇOK ÂLÂ GİDİYOR”

7) Beşiktaş’ın yeni transferi Hollandalı golcü Wout Weghorst, ligde 7 gol 4 asistlik performansıyla dikkat çekiyor. Tıpkı vakitte dünya kupasında da başarılı bir performans gösteren Hollandalı futbolcunun kadroya katkısı konusunda niyetleriniz nelerdir?

Weghorst bence çok düzgün ahenk sağlıyor. Beşiktaş’ın sorunlarını çözmek için yüzde yüz kâfi mi pekala? Bilmiyorum. Lakin Weghorst gol atıyor. Günün sonunda bir forvetten gol atması beklenir. Tabi ki Beşiktaş’ta oynarken fazladan bir şeyler sunmanız gerekir. Birebir durum Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor üzere öteki kadrolar için de geçerli. Bu türlü gruplarda oynarken her vakit bir ekstranız olmalı. Weghorst bitiricilik ve performans olarak çok âlâ gidiyor. Dünya Kupasında da güzel iş çıkardı. Arjantin’e karşı iki gol attı. Genel olarak çok uygun bir performans çıkarıyor ve şu anda grup için değerli olan da bu.

8) Beşiktaş’ın İngiltere’den kiralık olarak takımına kattığı Dele Alli, taraftarların beklentisini şimdi karşılayabilmiş değil. İngiltere’deki oyun yapısını çok güzel bilen birisi olarak sizce Dele Alli, Harika Lig’in oyun yapısına ahenk sağlamakta zorlanıyor mu?

Kendisi bence Muhteşem Lig’e şahsî yetenekleri sayesinde geldi. Evet, bir müddettir performansı düşük. Kendisini birebir tanımıyorum. Kendisiyle ya da kendisini tanıyan birileriyle direkt bu mevzuyu konuşmadım. Birtakım şeyler biraz güç olabiliyor. Lakin bence kendisi sevildiğini ve paha verildiğini hissetmeli. Birlikte çalıştığı insanlardan ilgi görmeli. Bu durum bütün oyuncular için geçerlidir. Bu eksikler olunca bütün oyuncular birebir meseleleri yaşar. Mesela Cenk Tosun bu hislerini tatmin ediyor. Ancak Şenol Güneş ve Cenk Tosun’un mazisi var. Kadro içinde bu türlü şeyler her vakit kıymetlidir. Ancak Dele Alli konusunda kesin bir şey diyebilmek için kâfi bilgiye de sahip değilim açıkçası.

“ERSİN DESTANOĞLU, BU DURUMUN ÜSTESİNDEN GELECEK GÜÇLÜ BİR KİŞİLİĞE SAHİP”

9) Avrupa kadrolarının transfer listesinde olan Beşiktaş’ın kalecisi Ersin Destanoğlu, bilhassa son devirde yediği yanılgılı gollerden ötürü taraftarın reaksiyonunu çekmiş durumda. Ersin’in performansı hakkında neler söylemek istersiniz?

Tabi ki şu anda en âlâ performansını vermiyor. Lakin değerli olan çabayı sürdürmek. Birebir kusurları yapmayan hiçbir kaleci yoktur. Geçen sene sakatlanmasından evvel Mert geldiğinde de herkes kızgındı. Lakin şu anda görüyoruz ki performansı eskiye nazaran çok daha uygun. Ayrıyeten kendisi güçlü bir kişiliğe de sahip. Bence Ersin bu durumun üstesinden gelebilir. Bir kadro kendisine güvenerek transfer ettiğinde katiyen daha güzel bir iş çıkartacaktır. Tabi ki Ersin’in sıkı çalışmaktan öteki bir alternatif yok.

“SENEGAL’DE KURDUĞUM GRUBUMUN RENKLERİNİ SİYAH BEYAZ YAPTIM”

10) Senin ismine besteler yapan, her seferinde sana olan sevgisini gösteren, desibel rekorları kıran Beşiktaş taraftarı hakkında neler söylemek istersin?

Beşiktaş taraflarını daha Türkiye’ye adımımı atmadan çok evvel de seviyordum. Zira taraftarların peygamber için, “seni görmeden sevdik” stilinde bildirilerini gördüm. Bu sebeple kadrosu toplumsal medyadan takip ediyordum. Kolay bir halde benim sevdiğim şeyleri severseniz benim de sizi sevmem esasen beklenen bir şeydir. Taraftarlar da benim sevdiğim şeyleri sevdiği için ben de onları sevmeye başlamıştım. Daha sonra gruba geldiğim dakika, her şeyin olması gerektiği üzere gerçekleştiğini hissettim. Taraftarlar her vakit kalbimde olacak. Birinci ekibimi sıfırdan kurduğumda aklıma gelen birinci şey ekibin renkleriydi. San Diego’da renkler siyah beyazdı. Zira Beşiktaş’ın ve Newcastle’ın siyah beyaz renklerini seviyordum. Bu sebeple ekibin renkleri de siyah beyaz oldu. Şu anda ikinci kez grup yöneticiliği deneyimimi yaşıyorum ve burada kartal sözünün nasıl söylendiğini ve kadroya uyup uymadığını düşünüyorum. Zira kulağa güzel geliyorsa ve uyumluysa kadronun bir yerinde bu türlü bir şeyi görmek istiyorum. Bütün bunlar Beşiktaş’a, Beşiktaş taraftarlarına ve oradayken bana gösterilen karşılıksız sevgiye olan muhabbetimden ötürü. Ayrıyeten birçok insan bana daima “Demba Ba” müziğini okuyor. İnsanların sevgisini bu formda gösterdiklerini görmek de her vakit büyük bir zevk. Olağanda bu müzik yalnızca futbol konsepti için yapıldı. Lakin şu anda restoranlarda, düğünlerde çalındığını görüyorum. Bu teveccühler için her vakit minnettar olacağım. Türk milleti beni ve ailemi çok güzel karşıladı ve karşılıksız olarak sevdi. Bu sevginin bugün de devam ettiğini biliyorum. Bütün bunlardan ötürü çok minnettarım.

“GALATASARAY, LİGDE BU KONUMDAYKEN KOLAY KOLAY KUSUR YAPMAZ”

11) Başakşehir’de bir arada çalıştığınız Okan Buruk, şu an Galatasaray’ın başarısı için ter döküyor. Okan Buruk ve öğrencileri Sivasspor galibiyetiyle liderliğe yükseldi. Buruk’u yakından tanıyan birisi olarak sarı kırmızılı takımın şampiyonluk bahtını nasıl görüyorsunuz?

Şampiyon olacaklar mı bilemiyorum. Lige hâkim olan bütün etmenleri buradan değerlendirmem mümkün değil. Tek diyebileceğim ligde daha oldukça uzun bir müddet var. Şunu da belirtmem gerekir ki Galatasaray ligin bu vakitlerinde ve bu konumdayken kolay kolay yanılgı yapmaz. Bu durum da başka ekipleri daha sıkıntı bir duruma sokuyor. Tabi ki ilerleyen günlerde direkt rakip olan kadrolar karşı karşıya gelecek. Lig daha da ilgi cazip hale gelecektir. Galatasaray çok güçlü ve esaslı bir kadro. Okan da grubun başında. Kendisi daha evvel de sürpriz bir formda durdurulması gereken bir durumda şampiyon oldu. Elbette koşullar şu anda daha farklı ve tabi ki bahtları yüksek.

12) Galatasaray’ın dönem başında Karagümrük’e gönderdiği Senegalli mevkidaşın Mbaye Diagne, kritik gollere imza atsa da sarı kırmızılı takımda bir türlü beklenen performansı gösteremedi. Diagne’nin durumuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Kendisi Türkiye’de gol atabildiğini kanıtladı. Karagümrük’te şu ana kadar kaç gol attığını bilmiyorum açıkçası. Lakin kıymetli olan kendisinin gol atma hünerine sahip olması ve bunun da şuurunda olması. Şu anda hangi gruba giderse gitsin değerli olan bu. Biliyorsunuz ki her ligin kendine ilişkin değişkenleri var. Birtakım oyuncular kimi liglerde çok uygunken öbür liglerde tutunamayabiliyorlar. Bence Mbaye Türkiye’de tutunabileceğini çok uygun gösterdi. Aslında Galatasaray’da daha âlâ performans gösterebilirdi; lakin yeniden de orada da çok güzel iş çıkardı. Dediğim üzere Karagümrük’te kaç gol attığını bilmiyorum ancak eminim ki hangi gruba giderse gitsin Türkiye’de çok düzgün oynayabileceğini gösterdi.

13) Bir periyot Beşiktaş, Sivasspor, Göztepe ve Antalyaspor’da yardımcı antrenörlük vazifelerinde bulunan Erol Malkoç’la Senegal’de yaptığınız futbolda altyapı ve tesisleşme faaliyetleri hakkında neler söylemek istersiniz?

Senegal’de futbolculara yönelik gelişim programı başlatmak üzere bir şirket kurdum. Şu anda da spor idaresi konusunda master eğitimime devam ediyorum. En nihayetinde Avrupa’da spor alanında yönetici olacağım. Senegal’de bir kadro satın aldım ve bunun akabinde birinci Erol Malkoç’u aradım. Zira birinin futbolcuları geliştirmesine gereksinimim vardı. Burada gerçekleştirmeye çalıştığım model üç istikametli; gruba alma, yetiştirme ve transfer etme. Bu modelin üç istikameti de şu anda grubum için hayati durumda. Bu durumda da tabi ki bu üç kademenin her biri için en güzel insanları bulmam gerekir. Yetiştirme basamağı tabi ki bu üçü ortasında en kritik olan kademe. Tabi ki de bunun için bu alanda tanıdığım en güzel kişiyi aramam gerekirdi. Bu da Erol’dan diğeri değil. Kendisi de şu anda inanılmaz bir iş çıkarıyor. Şu anda imkanlarımız olabilecek en uygun düzeyde değil tabi ki ancak işimizi kolaylaştıracak ve bizi mükemmelliğe taşıyacak bir tesis kurma projemiz var. Bu eksiksiz bir macera. Şu anda bile çok yetenekli birtakım oyuncularımız var. Önümüzdeki yıllarda bütün dünya şu an yetiştirdiğimiz oyuncuların nasıl yıldızlaştığını görecek.

14) Portekizli teknik adam Jorge Jesus’un gelmesiyle farklı bir hamle yapısına sahip olan Fenerbahçe, Üstün Lig’de oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekiyor. Jesus’un Fenerbahçe’deki idaresiyle ilgili kanılarınız nelerdir?

Jorge Jesus’u biraz tanıyorum. Zira daha evvel Benfica’daydı. Beşiktaş’tan bana teklif geldiği vakitler Benfica ile de görüşme halindeydim ve oraya da transfer olabilirdim. Kendisi çok güçlü bir kişiliğe sahip. Birebir vakitte da sonuç odaklı. Fenerbahçe’nin son yıllarda içinde bulunduğu durumu da göz önüne alırsak Jorge Jesus önemli bir baht yakaladı. Uğraş güçlü olacak zira puanlar birbirine yakın. Ayrıyeten Başakşehir de Emre ile âlâ bir dönem geçiriyor. Hasebiyle güçlü bir uğraş olacağa benziyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.