SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Dehşetli cinayet 40 yıl sonra aydınlandı! Katili 1 santimetrelik saç teli yakalattı… “Bu adam tam bir canavar”

Korkunç cinayet 40 yıl sonra aydınlandı! Katili 1 santimetrelik saç teli yakalattı… “Bu adam tam bir canavar”Küçük kız, annesine, “Ben artık …

Dehşetli cinayet 40 yıl sonra aydınlandı! Katili 1 santimetrelik saç teli yakalattı… “Bu adam tam bir canavar”
Akacan The Mall
17.07.2022 10:37
0
A+
A-

Korkunç cinayet 40 yıl sonra aydınlandı! Katili 1 santimetrelik saç teli yakalattı… “Bu adam tam bir canavar”
Küçük kız, annesine, “Ben artık büyüdüm, okula kendi başıma gidebilirim” derken başına gelecek müthiş şeylerden habersizdi. Bir perşembe sabahı kapıdan çıktı, bir daha meskenine dönemedi. 40 yıl boyunca karanlıkta kalan cinayet, eski dava evraklarını karıştıran bir polis sayesinde yine gündeme geldi. Ve katil nihayet yakayı ele verdi…

Yağmurlu bir perşembe sabahıydı. Takvimler 1982 yılının Ocak ayını gösteriyordu. ABD’nin California eyaletinin Seaside kentinde yaşayan 5 yaşındaki Anne Pham, kreşe gitmeye hazırlanıyordu.

Pham ailesinin 10 çocuğunun en küçüklerinden biri olan Anne’i olağanda okula annesi ya da ağabeyi götürüyordu. Fakat küçük kız o gün ne yapmış etmiş, büyüklerini ikna edip iki sokak ilerideki okuluna kendi kendine gitme müsaadesini koparmayı başarmıştı.

Akacan The Mall

Yağmurluğunu ve su geçirmez ayakkabılarını giydi, yağmurluğunu sırtına taktı ve tüm kararlılığıyla okula yanlışsız yol almaya başladı.

Pham ailesinin yaşadığı mesken ile okul ortasında bulunan kalabalık markette bulunan hiç kimse o sabah Anne’i görmedi; okul arkadaşları ve öğretmenleri de…

Ailesi, Anne’in ortalıkta olmadığını akşam yemeği saatine kadar fark etmedi. İki gün boyunca Anne’den bir iz bulunamadı.

İki gün sonra konutlarına 2,5-3 kilometre uzaklıktaki bir çalılıkta cansız vücudunu buldular minik kızın. Tecavüze uğramış ve boğularak öldürülmüştü.

Seaside Emniyet Müdürlüğü ve Federal Soruşturma Ofisi (FBI) 40 yıl boyunca bırakın bir şüpheliyi, bir ipucu bile bulamadı. Ta ki birkaç ay öncesine kadar…

BİR SAÇ TELİ KATİLE GÖTÜRDÜ

Seaside kentinin bağlı olduğu Monterey County yetkilileri, son periyotta faili meçhul hadiseleri çözmek için teşebbüslerini artırdı. Anne Pham evrakı da yine açıldı. Nihayetinde polisler gizemli bir saç telinin ve genetik geneolojinin yardımıyla Nevada eyaletinin Reno kentinde yaşayan 70 yaşındaki Robert John Lanoue’ya ulaştı.

Lanoue hakkında Anne’i planlayarak öldürme suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Kuşkulu ayrıyeten 14 yaşın altındaki bir çocuğu kaçırmak ve onunla cinsel aksiyonda bulunmakla da suçlanıyor.

Monterey County Bölge Savcısı Jeannine P. Pacioni, Lanoue’nun şu an Nevada’da nezaret altında tutulduğunu ve kısa mühlet içinde yargılanmak üzere California’ya gönderileceğini söyledi.

ABD basınında yer alan haberlerde California Yüksek Mahkemesi’nin Robert John Lanoue için belirlediği kefalet fiyatının 1.020.000 dolar olduğu belirtildi. Kaynaklar, şimdi Lanoue’yu temsil eden bir avukat bulunmadığını aktardı. Lanoue’nun iade duruşması hakkından feragat ettiği ayrıntısı da haberlerde yer aldı. Fakat California’dan Nevada’ya ne vakit gönderileceği şimdi mutlaklaşmış değil.

 

KATİLLE YILLARCA BURUN BURUNA YAŞAMIŞLAR

Lanoue, cinayetin işlendiği 21 Ocak 1982 tarihinde 29 yaşındaydı ve Pham ailesinden yalnızca bir sokak ileride oturuyordu. O tarihlerde, 1917-1994 yılları Seaside’da faaliyet gösteren bir ordu üssü olan Fort Ord’da astsubay çavuş olarak misyon yapıyordu.

Lanoue, 1998 yılında çocuk pornografisi üretmek ve saklamak ve 16 yaşından küçük bir çocukla cinsel aksiyonlarda bulunmak suçlamalarından Nevada’da karar giymiş ve kayıtlı seks suçluları listesine eklenmişti.

Seaside Emniyet Müdürü Nick Borges, New York Times’a yaptığı açıklamada, Lanoue’nin yaklaşık 20 yılını mahpusta geçirdiğini söyledi.

Borges, Lanoue’nun geçmişte işlediği öteki cürümlere ait rastgele bir kayıt bulunmadığını lakin kendisinin “fazlasıyla kaygılı” olduğunu da belirterek, “Bence insan bir sabah uyanıp, ‘Bir çocuğu öldüreceğim, bir çocuğa tecavüz edeceğim sonra da hayatıma devam edip örnek bir vatandaş olacağım’ demez” diye konuştu. Emniyet Müdürü, People’a yaptığı açıklamada ise “Bu adam tam bir canavar” dedi.

Borges, Anne’in ailesinin ABD’de yaşayan birçok Vietnamlı üzere savaştan kaçıp ülkeye sığındığını belirtti ve ekledi:

“Hayata gözlerini bu ülkede açan, ailesini gururlandırmak isteyen, Amerikan düşünü yaşamak isteyen beş yaşında bir kızdı. Yalnızca bu bile insanı mahvetmeye yetiyor. Vietnam Savaşı’nda gördüklerinden sonra burası Pham ailesi için cennet üzereydi. Buraya, bu cennete, bu küçük tatlı kente gelmenin kızlarının vefatına yol açacağını asla düşünemezlerdi.”

“BU ÇOK GÜÇLÜ BİR DAVA”

Monterey Peninsula Herald gazetesinde 1982’de yayımlanan bir makaleye nazaran, 1976’da dünyaya gelen Anne, Pham ailesinin ABD’de doğan birinci çocuğuydu. Beaumont, Teksas’ta bulunan St. Anne Katolik Kilisesi’nin çok yardımını gören aile, kızlarına da bu ismi vermeyi tercih etmişti. Gazetenin haberinde Anne’in her sabah kendi kendine giyindiği, saçını taradığı ve okula gitmeyi çok sevdiği belirtiliyordu.

Emniyet Müdürü Borges’nin yolu Anne Pham davasıyla 2009 yılında tesadüfen kesişti. Çok sayıda faili meçhul belgenin bulunduğu bir kutuyu karıştıran Borges, Anne’in davası kapsamında toplanan ispatların durumundan “tiksindiğini” ve bu mevzuda bir şey yapmak için kendi kendine kelam verdiğini belirtti.

İki yıl önce, Monterey County Bölge Savcılığı Faili Meçhul Cinayetler Misyon Gücü’nden bir dedektif Borges’ye ellerinde “fazlasıyla karmaşık ve hassas” bir olay olup olmadığını sordu. Borges, “Hiç kuşku etmeden ‘Annie Pham’ dedim” diye konuştu.

Borges, “Bu çok güçlü bir dava. DNA kıymetli bir yere sahip, geneoloji değerli bir yere sahip ve dolaylı ispatlar ziyadesiyle güçlü” sözlerini kullandı.

Robert John Lanoue, California’da yargılanacak.

Robert John Lanoue, California’da yargılanacak.

1 SANTİMETRELİK SAÇ TELİNDEN DNA ÖRNEĞİ ÇIKARILDI

Davanın çözülmesini sağlayan şey ise 1982’deki soruşturmadan bugüne kalan bir saç teli oldu. 1 santimetre uzunluğundaki bu saç telinin ucunda kökü bulunmuyordu. Saçın bir bayana mı yoksa bir erkeğe mi ilişkin olduğu da belirli değildi.

Astrea İsimli Bilimler şirketinin zirve yöneticisi Kelly Harkins, New York Times’a yaptığı açıklamada, saç telinden DNA örneği çıkarıp sekanslamayı başardıklarını söyledi. Genetik geneoloji uzmanı CeCe Moore ise bu DNA’yı kullanarak bir “genetik ağ” oluşturduğunu ve bu süreçte karşısına daima ABD’de pek yaygın olmayan “Lanoue” soyadının çıktığını belirtti.

Moore, “Şansımız varmış ki genetik ağ aracılığıyla ulaştığımız bu soyadı, şüphelinin soyadı çıktı” dedi.

Ardından bir dedektif, Robert Lanoue’nun Pham ailesinin bir komşusu olduğunu ortaya çıkardı. Borges de soruşturmanın ilerleyen basamaklarında saç telinin Robert Lanoue’ya ilişkin olduğunu tespit ettiklerini belirtti lakin bu sürecin nasıl işlediğine dair bir detay vermedi.

Savcılık tarafından yapılan basın açıklamasında ise, “Geçmişte müfettişlerin elinde bulunmayan yeni bir DNA testi sayesinde, Lanoue, Pham cinayetinin şüphelisi olarak belirlendi” tabirleri yer aldı.

ANNIE NİHAYET OKULUNA GİDEBİLDİ

Borges, Mart ayında Anne’in fotoğrafını kocaman bir kartona bastırıp Seaside Emniyet Müdürlüğü’nün girişine yerleştirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Lanoue hakkındaki iddianamenin açıklanmasının akabinde, Borges birlikte çalıştığı polisleri aradı ve “Bugün Annie’yi okula götüreceğiz” dedi.

Fotoğrafı aracının art koltuğuna dikkatle yerleştiren Borges, “Bagaja koymak istemedim zira Anne öldürüldüğü sırada muhtemelen bagaja koyulmuştu” diye konuştu. Borges ve bir küme dedektif daima birlikte Anne’in okulu olan Highland İlkokulu’na gitti.

Borges, “Annie o gün okula gidemedi ancak bu davanın açıldığı, bir zanlının yakalandığı bugün gitti” diye konuştu.

Fox News, Lanoue hakkındaki yakalama kararının 6 Temmuz’da çıkarıldığını, dava müracaatının da birebir tarihte yapıldığını duyurdu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.