SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi, Töre’nin Başkanlığında toplandı!

Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi, Töre’nin Başkanlığında toplandı!
Akacan The Mall
22.07.2022 14:18
0
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi bugün saat 09.00’da kuruluş yönergesi gereği Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin Başkanlığında toplandı…

Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi bugün saat 09.00’da kuruluş yönergesi gereği Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin Başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi gündemi gereği “Denizlerin Kirliliği” konusunu ele aldı ve konu ile ilgili toplantıya davet edilen paydaşların görüş ve önerilerini dinledi.
Komite toplantısına davetli olarak Girne Belediyesi’nden Naile Soyel, Çevre Platformu ve Yeşil Barış Hareketi’nden Doğan Sahir, Çevre Koruma Dairesi’nden Emir Akyıllar ve İbrahim Alkan, Çevre Mühendisleri Odası’ndan Doğuş Veysioğlu ve Taibe Efe Çeliker ile İskele Belediyesi’nden Bilal Dericioğlu katıldı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Başkanlığında toplanan Çevre Komitesi toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Filiz Besim ile Komite Üyesi UBP Milletvekili Yasemi Öztürk katıldı.
Toplantı sonrası komite üyeleri açıklamalarda bulundular. İlk sözü alan Cumhuriyet Meclisi ve Çevre Komitesi Başkanı Zorlu Töre Çevre Komitesi’ni toplantıya çağırıp davetlileri dinlediklerini ve bunun neticesinde de çok değerli görüşlerin ortaya çıktığını aktarıp; Komite toplantısına katılarak katkı koyan Komite üyesi Milletvekillerine ve ilgili paydaşlara teşekkürlerini belirtti.
Meclis Başkanı Zorlu Töre, ülkemizde alarm veren bir çevre sorunu olduğunu belirttiği konuşmasında, denizlerde ve karasal yapıda sorunlar olduğunu ifade etti.
Başkan Töre konuşmasında şunları kaydetti:
“Belediyelerin bulunduğu durumda birçok sıkıntılar vardır. Tüzüklerde ve bazı yasalarda değişiklik yapılması, bazı yeni yasaların da çıkarılmasının gerekliliği noktasında görüşler ortaya konmuştur. Deniz suyunun kirlenmesi ve deniz suyunun karasal yapı içerisinde, toprak altında diğer sulara karışması ile suların bozulması ve atık suyun aynı şekilde yer altı sularına bulaşması ile meydana gelen kirlilikler; denizlerimizdeki balık ölümleri ve denizlerdeki diğer kirli yapılanma ciddi bir şekilde bugün burada sorgulanmış ve neler yapılabileceği hususunda görüşler ortaya konmuştur”
Töre ayrıca Çevre Komitesi’nin toplantılarının devam edeceğini de belirtti.
BESİM
Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim de Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi’nin toplanmasının önemine değinerek, Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye, Komite Üyelerine ve toplantıya katılarak katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.
Besim, günümüzde denizlerimizde ve karada olan çevre sorunlarının alarm verdiğini belirtti ve bugünkü toplantıda bu konuları masaya yatırdıklarını söyledi.
Besim konuşmasında şunları kaydetti:
“Çevre siyaset üstü bir konudur ve çevre gerek karada gerek denizde alarm vermektedir. Bir felakete doğru sürükleniyoruz. Çıkarılması ve tadil edilmesi gereken ciddi yasalar vardır. Belediyeler Yasası, İmar Yasası, Kıyıların Denetimi ve Düzenlenmesi, Toprağın Düzenlenmesi ve Su Yönetimi ile ilgili Yasaların Meclisin irade koyup geçirmesi ve sonucunda da Yasaların uygulanıp denetlenmesi çok önemlidir. Artık ülkeyi daha ciddi bir planlamanın içine almak zorundayız. Gelecek nesilleri de düşünerek planlamak zorundayız. Plandıktan sonra da iyi yönetmek ve korumak zorundayız. Biz bu ülkeyi atalarımızdan çocuklarımıza bırakmak için miras aldık. Bunun için hepimize görev döşer. Komitede istek ve irade vardır. Daha düzenli toplanacağız ve çevre sorunlarını gündeme getireceğiz. Yasaların güncelenmesi ile ilgili meclis olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız”
ÖZTÜRK
Komite Üyesi UBP Milletveki Yasemi Öztürk ise Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye çevre konusundaki hassasiyetinden ve Komite’yi toplantıya çağırmasından ötürü teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında “çevre konusu herşeyden daha önemlidir. Çevre olmazsa sağlık ve ekonomi olmaz” dedi.
Öztürk konuşmasında şunları belirtti:
“Denizlerimiz ve toprağımız her geçen gün kirleniyor. Bununla ilgili uzun soluklu plan ve programlar yapmamız gerekir. Ciddi bir merkezi kanalizasyon sistemi kurulması gerekir. Bunun için de ciddi bir bütçe gerekir. Kıyıların korunması ile ilgili yasanın geçmesi gerekir. Bununla ilgili bir Yasa Tasarısı hali hazırda mecliste vardır. Bu tasarının ivediliğini alıp geçirme yönünde öneride bulunacağız. Toprağın korunması ile ilgili de bir Tasarı vardır. Bunları ivedilikle sonuçlandırmak istiyoruz. Çevreyi korumak hepimizin görevi. Bu görevi de layikıyla yapmamız gerekir. Çevre kirleniyor ama gerekli yasal düzenlemeler ile bunun önünü almak da bizim elimizdedir. Yasaların da tüzüklerle desteklenmesi gerekir. Her belediyenin kanalizasyon sistemi ile ilgili bir tüzüğünün olması gerekir”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.