SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 yılı bütçesi, TBMM Genel Şurasında kabul edildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2022 yılı bütçesinde net maaşının 66 bin 445 lira olduğunu belirterek, “Bu tarihten itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşında rastgele bir artış yapılmadı.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 yılı bütçesi, TBMM Genel Şurasında kabul edildi
Akacan The Mall
14.12.2022 00:07
0
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 yılı bütçesi, TBMM Genel Şurasında kabul edildi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2022 yılı bütçesinde net maaşının 66 bin 445 lira olduğunu belirterek, “Bu tarihten itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşında rastgele bir artış yapılmadı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığının 2023 yılı bütçesine ait milletvekillerinin tenkitlerine karşılık verdi.

Kendisinin, Türk Telekom İdare Şurası üyeliği konusunun gündeme getirildiğini söyleyen Oktay, hakikat ve gerçekler ortadayken hamasetle palavra ve iftira yollu hakaretlerin yapıldığını lisana getirdi.

Akacan The Mall

Hiç kimsenin erdem ve onurunun, siyasi polemik oluşturmak için prestij suikastına kurban edilmeyeceğini tabir eden Oktay, “Bulunduğum her yerde aldığım kararlar, hukukun ve kanunların kontrolüne açık ve her biçimde denetim edilebilir.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana uygunlaşan ekonomik gösterge bulunmadığı” tenkidine ait Oktay, “Dünyanın birçok yerinde negatif büyümelerin olduğu bir periyotta, 2018-2022’de büyüme ortalama 4,2; 2021’de yüzde 11,4; 2003-2021 yani AK Parti iktidarlarına baktığınızda da yüzde 5,4.” bilgisini verdi.

İstihdamın, 2018’de 28,7 milyon, 2022 sonunda ise 30,5 milyon olduğunu, 1,8 milyon artışın yaşandığını belirten Oktay, “İhracat, 2018’de 177 milyar dolar, 2022 sonunda 255 milyar dolar. 4 yılda 88 milyar dolar yani yüzde 50’ye yakın artış var. Seyahat gelirleri, 2018’de 25,9 milyar, 2022’de 42,5 milyar. 4 yılda yaklaşık 16,6 milyar. Yüzde 60’ın üzerinde artış. Bütçe açığı, birçok ülkede bilhassa pandemi periyodunda bütçe açıkları fırlarken 2019’da yüzde 2,9; 2020’de yüzde 3,5; 2021’de 2,8; 2022’de 3,4.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşıyla ilgili argümanlara da değinen Oktay, emekli Meclis liderleri ve emekli milletvekillerinin maaşlarının Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle münasebetinin kesildiği tarihten itibaren 2022 yılı ikinci yarısı ve 2023 yılı ödeneklerinde bir artışa gidilmediğini belirtti.

Oktay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2022 yılı bütçesinde net maaşı 66 bin 445 lira. Bu tarihten itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşında rastgele bir artış yapılmadı.” dedi.

Sayıştay raporuna nazaran, Ulusal Saraylara bağlı Beykoz Cam ve Billur Müzesi, Fotoğraf Müzesi, Aynalıkavak Musiki Müzesi ve Ankara Palas’taki tarihi yapıtların kayıp olduğu tezinin da gerçekleri yansıtmadığını bildiren Oktay, Sayıştay’ın Ulusal Saraylar raporunda bu türlü bir ibarenin bulunmadığını aktardı.

“Orman yangınlarıyla ilgili Savunma Sanayii Başkanlığına aktarılan paraların ne olduğu?” sorusuna da karşılık veren Oktay, şunları kaydetti:

“Savunma Sanayii Başkanlığınca orman yangınlarıyla uğraş faaliyetlerinde kullanılması için 35’i hafif sınıf, 10’u ağır sınıf ve 10’u gece vazife yapabilen toplamda 55 helikopter; 14 küçük tanker uçağı, 1 büyük tanker uçağı, 4 amfibik uçak olmak üzere toplam 19 uçak 2022-2024 yılları ortasını kapsayacak biçimde 3 yıl için, yeniden 6 adet İHA da bir yıllığına kiralandı. Bu kapsamda bugüne kadar yangınla çabada kullanılan helikopter, uçak ve İHA sayısı açısından en yüksek düzeye erişildi ve kelam konusu bu araçlarla 2022 yangın dönemi boyunca başarılı halde yangınlara müdahalede bulunuldu.”

Konuşmaların tamamlanmasının akabinde Cumhurbaşkanlığı, Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Ulusal Saraylar Yönetimi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Bağlantı Başkanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığının 2023 bütçeleri kabul edildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.