SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Çöpe attığı 180 milyon dolarlık Bitcoin’i bulmak için 13 milyon dolar harcayacak!

Çöpe attığı 180 milyon dolarlık Bitcoin’i bulmak için 13 milyon dolar harcayacak!Kripto paralar son yıllarda dünya çapındaki en beğenilen yatırım …

Çöpe attığı 180 milyon dolarlık Bitcoin’i bulmak için 13 milyon dolar harcayacak!
Akacan The Mall
04.08.2022 10:07
0
A+
A-

Çöpe attığı 180 milyon dolarlık Bitcoin’i bulmak için 13 milyon dolar harcayacak!
Kripto paralar son yıllarda dünya çapındaki en beğenilen yatırım araçlarından biri oldu. Bu dijital paraları ucuzken toplayan sayısız kişi, yıllar içinde paranın kıymeti arttıkça milyarder oldu. Lakin kripto paralarla yapılan yatırımlar her vakit büyük riskler de taşıyor. James Howells’in yaşadığı akılalmaz olay da bunun en güzel örneklerinden biri.

Galli bilişim mühendisi James Howells, 2013 yılında biraz konut paklığı yapmaya karar verdi. Bu kararın ona yüz milyonlarca dolara mal olacağındansa şimdi haberdar değildi…

37 yaşındaki Howells, konutundan birtakım çöpleri temizlerken ezkaza, 2009’dan beri, yani kripto para ünitesinin gelişiminin birinci evrelerinde kazıdığı (çıkardığı) yaklaşık 8.000 bitcoin içeren bir sabit diski fırlatıp çöpe attı.

Akacan The Mall

Aradan geçen dokuz yılda, tek bir Bitcoin’in fiyatı 22.755 ABD Dolarına yükseldi, bu da Howell’in kayıp bitcoinlerinin artık 182.296.000 ABD Doları (yaklaşık 234.682.000 ABD Doları) bedelinde olduğu manasına geliyor.

HER ŞEYİ ALTÜST EDEN HATA

Howells, hayatını alt üst eden bu yanılgıyı telefi etmek için yıllardır uğraşıyor. Neredeyse on yıldır sabit diski geri almak için, yaşadığı kentteki çöp alanını kazmasına müsaade vermelerini sağlamaya çalışıyor.

Bunun için kent idaresine sayısız dilekçe verdi ve kârı onlarla paylaşmayı vaat etti.

James Howells’in yaşadıkları, 2013 yılında dünya gazetelerinde manşet olmuş, herkes adamın talihsizliği konuşmuştu. Buna talihsizlik yerine kafasızlık diyen sayısı ise biraz daha fazlaydı.

Ancak Howells gayretten hiç vazgeçmedi. Onu bir sefer daha manşetlere taşıyan ise verdiği yeni karar oldu.

James Howells, robot köpekleri ve yapay zekâyı (AI) kullanarak Bitcoin’deki 235 milyon dolarlık kaybını, çöp depolama alanını deşerek aramaya çalışacak.

Howells, gömülü hazine arayışı başarılı olursa, Galler kasabasını kripto para ünitesi için bir merkez olarak kurmak için kurtarılan sermayenin yüzde 10’unu Newport kentine vereceğini söyledi.

BELEDİYEYE CAZİP TEKLİF

Howells, BBC’ye verdiği bir röportajda, “Toplumumuz için yapmak istediğimiz şeylerden oluşan bir teşvik listemiz var’ dedi. “Gerçek çöp alanında yapmak istediğimiz şeylerden biri, orayı temizledikten ve kurtardıktan sonra, bir elektrik üretim tesisi, tahminen birkaç rüzgâr türbini koymak.

Howells, vaatlerini daha da ileri taşıyor:

“Newport halkı için Bitcoin oluşturmak için bu pak elektriği kullanan bir topluluğa ilişkin (bitcoin) madencilik tesisi kurmak istiyoruz.”

Howells ayrıyeten her Newport sakinine 50 £ (yaklaşık 78 $) kıymetinde Bitcoin vermeyi ve tüm mahallî mağazalara kripto para ünitesi terminalleri kurmayı teklif ediyor.

Bu teşviklere karşın, Newport Kenti, toplum için ekolojik bir risk oluşturacağını söyleyerek Howells’in arama yapmasına müsaade vermedi.

Milyonlarca dolar işte bu çöplükte yatıyor

BELEDİYE: MÜSAADE VERMİYORUZ

Depolama alanının sahibi Newport Belediyesi, ve belediye Howells’in 2013’ten beri siteyi kazma taleplerini tekraren reddettiğini söyledi.

Konsey sözcüsü BBC’ye verdiği demeçte “Depolama alanının idaresinde yerine getirmemiz gereken yasal vazifelerimiz var. Bunun bir kısmı, siteye ve daha geniş alana yönelik ekolojik riski yönetmektir. Bay Howells’in teklifleri, kabul edemeyeceğimiz ve nitekim de değerli ekolojik riskler oluşturuyor. Bu yüzden talebini kabul edemiyoruz.”

Ancak lokal kurulun isteksizliği, Howells’in bedelli sabit diski çöp alanında biriken binlerce ton sıkıştırılmış çöpten geri alabileceğine inandığı bir grup kurmasını engellemedi.

“Depolama alanı kazmak başlı başına büyük bir operasyon” dedi.

“Finansman sağlandı. Bir yapay zekâ uzmanı getirdik. Howells BBC’ye verdiği demeçte, bu teknolojilerin, bir sabit disk aramak için kolaylıkla yine eğitilebilir olduğu söylendi.

BOSTON DYNAMİCS KÖPEĞİ GETİRECEK

“Ayrıca bir etraf grubumuz var. Temel olarak, hepimiz bir ortaya geldiğimizde bu vazifesi çok yüksek bir standartta tamamlama yeteneğine sahip, çeşitli uzmanlıklara sahip, çeşitli uzmanlardan oluşan çok istikametli bir grubuz.”

Howells ayrıyeten, aramaya yardımcı olmak için Boston Dynamics’ten 75.000 ABD Doları meblağında iki robot köpek satın almak istiyor ve Insider’a bunların güvenlik ve kayıp sabit diskleri taramak için kullanılacağını söylüyor.

GARANTİSİ YOK!

Proje devam ederse, Howells köpeklere “Satoshi” ve “Hal” ismini verecekti.

(Satoshi Nakamoto, bitcoin yaratan kişi yahut kümenin takma ismidir ve Hal Finney, yaratıcısından bir bitcoin süreci alan birinci kişidir.)

Fortune’a nazaran, Howells’in kurtarma projesini finanse edecek olan iki risk sermayedarına, sabit disk bulunursa Bitcoin’in yüzde 30’u kelamı verildi ve paranın son yüzde 30’u da Howell’e gidecek.

Ancak hazine avcılarından oluşan grup, kentten müsaade alarak ve kayıp sabit sürücüyü hakikaten bularak imkânsızı başarsa bile, içindeki Bitcoin’in hakikaten kurtarılabileceğinin garantisi yok.

Bir çöplükte yaklaşık on yıl geçirdikten sonra, bir sabit disk onarılamayacak biçimde bozulabilir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.