SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

‘Çok mutluyuz’ diye taşınmadığı meskende sarsıntıya yakalandı

28 yaşındaki kalecinin Gaziantepspor’da profesyonel olmasına vesile olan antrenör Ahmet Ziya Büyük “Baba ve anneden mahrum, yetim büyüdü. 16 yaşındayken alt yapıda gördüm, beğendim ve A kadroya aldırdım. Hem futbol oynadı hem de üniversite eğitimi gördü. Futbolu çok sevdiği için öğretmenliği ileride yapacağını söylerdi” dedi. Eski teknik yöneticisi Hasan Özer de “Çok sevilen biriydi. Ekip arkadaşları ‘2 artı 1 mesken sana küçük gelir taşın’ diye tembihlemiş fakat o ‘Eşimle burada çok mutluyuz’ karşılığını vermişti” sözlerini kullandı.

‘Çok mutluyuz’ diye taşınmadığı meskende sarsıntıya yakalandı
Akacan The Mall
09.02.2023 07:25
0
A+
A-

‘Çok mutluyuz’ diye taşınmadığı meskende zelzeleye yakalandı
28 yaşındaki kalecinin Gaziantepspor’da profesyonel olmasına vesile olan antrenör Ahmet Ziya Aziz “Baba ve anneden mahrum, yetim büyüdü. 16 yaşındayken alt yapıda gördüm, beğendim ve A ekibe aldırdım. Hem futbol oynadı hem de üniversite eğitimi gördü. Futbolu çok sevdiği için öğretmenliği ileride yapacağını söylerdi” dedi. Eski teknik yöneticisi Hasan Özer de “Çok sevilen biriydi. Grup arkadaşları ‘2 artı 1 mesken sana küçük gelir taşın’ diye tembihlemiş lakin o ‘Eşimle burada çok mutluyuz’ karşılığını vermişti” tabirlerini kullandı.

Depremin büyük yıkıma yol açtığı vilayetlerimizden Malatya’da evvelki gün enkaz altından cansız olarak çıkartılan vatandaşlarımızdan biri de Yeni Malatyaspor file bekçisi Ahmet Eyüp Türkaslan’dı. Kulübünün ve spor topluluğunun umutlu bekleyişi evvelki gün gelen acı haberle sona ererken 28 yaşındaki eldiven geride gözü yaşlı bir eş ve yürek burkan bir hikaye bıraktı. Yetim olarak büyüyen, kimsesi olmayan Ahmet Eyüp’ü, memleketinin ekibi Gaziantepspor’da profesyonel olmasını sağlayan antrenörü Ahmet Ziya Aziz ile Gaziantepspor ve Yeni Malatyaspor’da bir arada çalıştığı teknik yönetici Hasan Özer’den dinledik.

Üniversite aşkı ile evlendi

Akacan The Mall

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde doğan, futbola 2007’de Gaziantepspor alt yapısında başlayan Ahmet Ziya Yüce’nin hayatını değiştiren isim, o periyot kırmızı siyahlılarda kaleci antrenörlüğü yapan, eski Adanasporlu file bekçisi Ahmet Ziya Şanlı: “Ahmet Eyüp’ü, 16 yaşındayken izledim ve beğenip Gaziantepspor’a kazandırdım. Babası kamyon sürücüsüydü küçükken merhum olmuş. Baba ve anneden mahrum, yetim büyüdü. Her gün dua ederdi. İnançlı, azimli bir yapısı vardı. Hem futbol oynadı hem de üniversite eğitimi gördü. Üniversite aşkı Kübra Türkaslan ile evlendi. İkisi de öğretmendi. Daima eğitimci olmak ve insan yetiştirmek isterdi.

‘Annem babam görseydi’ demişti

Futbolu çok sevdiği için öğretmenliği ileride yapacağını söylerdi. Eşiyle 4 ay evvel evlenmişti. Tüm dostlarını düğününe çağırmıştı. Sağ olsun o periyot Yeni Malatyaspor’da teknik yönetici olan Hasan Özer sürpriz yaparak tüm grubu Malatya’dan Gaziantep’e otobüsle düğüne getirmişti. Çok duygulanmıştı ve “Babam annem bu günleri görseydi” diyerek sevinmişti. Çok çalışkandı. İdman biter ve antrenörlerini zorlayarak kendisini daha fazla çalıştırmasını isterdi. Onun en çok çalışma hırsı bizi keyifli ederdi. Sohbetlerimizde bize “Bir gün göğsümde ay yıldız forma ile ulusal ekip kalesini koruyacağım” sıkıntısı. Tüm kalecileri tahlil ederdi. Hasılı adam üzere adamdı.

Kulübede olsa bile yerinde duramazdı

Ahmet Ziya Ulu, öğrencisini şöyle anlattı: “Kalecilikte Zydrunas Karcemarskas’ın çevikliğini, Muslera’nın zekasını, Mert Günok’un duruşunu, Uğurcan’ın performansını, Ertaç Özbir’in hamasetini, Abdulsamet Dumlu ve Oytun Özdoğan’ın gençliklerini daima konuşur ve tüm kalecilerden dersler çıkartırdı. Tek tek Avrupa’da ve Türkiye’deki tüm kalecilerin tahlillerini yapardı. Alana çıktığında yedek kulübesinde oturmasına karşın yerinde duramaz her olaya koşardı.”

Sözleşmesini feshetti, zelzeleden kurtuldu

Ahmet Eyüp’ün Gaziantepspor’da antrenörlüğünü, Yeni Malatyaspor’da teknik yöneticiliğini yapan Hasan Özer ise başarılı lisana bekçisini şöyle anlattı: “Gaziantep’te Hikmet Karaman’ın ekibindeydik. Kaleci antrenörümüz Ahmet Ziya Ulu 16- 17 yaşlarındayken Ahmet Eyüp’ü A kadroya çıkarmıştı

Düğünde sürpriz

Düğününde kendisine sürpriz yaparak grup olarak Malatya’dan Gaziantep’e gitmiştik, dünyalar onun olmuştu. Harika biriydi. Herkes tarafından sevilirdi. Adeta ağzı vardı lisanı yoktu. Her denileni yapmaya çalışırdı. Tıpkı apartmanda grup arkadaşı forvet Yakup Alkan sarsıntıdan 2 gün evvel sözleşmesini fesh edip Malatya’dan konuttan ayrılınca çok üzülmüştü. Yakup ayrılmasa tahminen o da birebir felaketi yaşayacaktı.

Koridora çıkmış

Hatta teknik yönetici Yılmaz Vural Yakup’un ayrılışına sitem etmişti lakin her işte bir hayır var. Arkadaşları ‘2 artı 1 konut sana küçük gelir taşın’ diye tembihlemişti. O ise ‘Ben ve eşim içinde mutluyuz’ karşılığını vermişti. Zelzelede Ahmet koridora çıkmış eşi de yatak odasında kalmış. Eşi kurtuldu, Ahmet kolonların ortasında sıkışmış.“

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.