SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Çocuklardaki gizemli salgın yayılıyor: Kahraman İngiliz baba herkesi ağlattı!

Çocuklardaki gizemli salgın yayılıyor: Kahraman İngiliz baba herkesi ağlattı!İlk olarak İngiltere’deki çocuklarda görülen gizemli hepatit …

Çocuklardaki gizemli salgın yayılıyor: Kahraman İngiliz baba herkesi ağlattı!
Akacan The Mall
27.04.2022 14:22
0
A+
A-

Çocuklardaki gizemli salgın yayılıyor: Kahraman İngiliz baba herkesi ağlattı!
İlk olarak İngiltere’deki çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları giderek yayılıyor. Koronavirüs salgının şokunu henüz atlatamayan dünya yeni bir salgın paniğine sürüklenmiş durumda. doktorlar konuyla ilgili peş peşe açıklamalar yaparken kızına hiç düşünmeden ciğerini veren İngiliz babanın açıklamaları okuyanların gözlerini yaşarttı…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) cumartesi günü, geçtiğimiz ekim ayından bu yana, 12 ülkede 169 ‘bilinmeyen kökenli akut hepatit’ vakasının tespit edildiğini açıkladı. Bu açıklamadan hemen sonra Kuzey Carolina ABD’de iki vaka daha teşhis edildi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) dün yaptığı açıklamada, şimdiye kadar dünya genelinde ‘yaklaşık 190’ açıklanamayan hepatit vakası tespit edildiğini açıkladı. Vakalarla ilgili veriler değişkenlik gösterirken, bu rakamların henüz kesin olmadığı kabul ediliyor.

Akacan The Mall

Vakaların büyük çoğunluğu beş yaş ve altındaki çocuklar ve şimdiye kadar bir çocuk öldü ve 17 çocuğun da kritik karaciğer nakillerine ihtiyacı var.

BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI MI?

İngiltere’de yaklaşık 114 vaka tespit edildi, ancak MailOnline’a konuşan uzmanlar birçok semptom kaçırıldığı için bunun ‘buzdağının görünen kısmı’ olabileceğini açıkladı.

Lola-Rose minicik bedeniyle günlerce savaştı ve doktorlar tarafından komaya sokuldu

İngiltere’nin Kent şehrinde yaşayan 27 yaşındaki Alan Raine ise karaciğerinin bir kısmını hepatit hastası kızına bağışlayarak ülkedeki tüm gazetelerde manşet olmayı başardı.

Raine’nin 3 yaşındaki kızı Lola-Rose’a mart ayı ortalarında ölümcül karaciğer iltihabı teşhisi kondu.

Lola-Rose Raine, son aylarda uzmanların kafasını karıştıran aynı karaciğer hastalığına yakalanan yaklaşık 200 çocuktan sadece biri…

Başlangıçta kusmasını sadece bir mide üşütmesine bağladıktan sonra, Lola-Rose’un anne ve babası çocuklarının gözlerinde sarılaşma gördüler; bu semptom hepatitin ayırt edici bir işareti.

Hastane taramaları çocuğun karaciğerinin normal çalışmadığını ortaya çıkardı ve hemen Londra’daki Kings College Hastanesi’nde uzman bir birime sevki yapıldı.

Küçük kız babasının fedakârlığı sayesinde hayatta kaldı

DOKTORLAR ÖLEBİLİR DEDİ!

Küçük kızın karaciğeri bir anda çalışmamaya başlayınca ve doktorlar Lola-Rose’u yapay komaya sokmak zorunda kaldı. Doktorlar aileyi de, son dakika nakli bulamadıkları sürece çocuklarının saatler içinde ölebileceği konusunda uyardılar.

Doktorların hepatitinin adenovirüsten kaynaklanmış olabileceğini keşfettiği 21 Mart’ta, aile için bir umut ışığı doğmuş oldu. Virüs tedavi edilebilir durumdaydı ve doktorlar çocuğa damar yoluyla uygulanan özel ilaç kombinasyonları verdi.

Ancak iki gün sonra, doktorlar durumun hâlâ kötüleştiğini söyledi ve Lola-Rose’u 48 saat içinde yoğun bakıma alacaklarını belirtti. Lola-Rose, o gün komaya sokuldu, çünkü karaciğeri, vücudundan süzülmek üzere böbreklerine toksik amonyak göndermiyordu. Bu da toksinlerin beynine ulaştığı ve şişmesine neden olduğu anlamına geliyordu.

“Karnımda tıpkı babam gibi büyük bir yara izi var”

BABASI BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDİ

Güvenlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki baba Alan Raine, MailOnline’a verdiği demeçte “Kelimenin tam anlamıyla küçük kızımızın gözlerimizin önünde ölmesini izliyorduk. Hemen uyum var mı görmek için karaciğerimden bir örnek verdim ve sonucu beklemeye başladım” diyor.

Kahraman baba testler olumlu çıkınca 30 Mart’ta, ölmekte olan kızını kurtarmak için karaciğerinin bir kısmını yedi saat süren bir operasyonla bağışladı.

Doktorlar ona riskleri anlatmıştı. Ama Alan Raine “Karaciğerini bağışlamak ya da çocuğunun acı çekmesini izlemek arasında seçim yapmanın kalbinin ‘yırtılması’ hissi yaşattığını” söyledi.

Ameliyattan neredeyse bir ay sonra, Lola-Rose tamamen iyileşti ve bu hafta hastaneden taburcu edilecek.

Lola, vücudunun yeni organı reddetmesini durdurmak için hayatının geri kalanında ilaç kullanacak. Küçük kız ne yaşadığını henüz anlamıyor ama “Karnımda tıpkı babam gibi büyük bir yara izi var” diyor.

İNGİLTERE’DEKİ VAKALAR

İngiltere’deki vakaların dörtte üçü, genellikle soğuk algınlığına veya mide hastalığına neden olan adenovirüslerle bağlantılı çıktı. Bağışıklık sistemimiz bu virüsle savaşamadığında hastalık kısa sürede hepatite dönüşüyor.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, karantina ve sosyal mesafe sırasında yaygın enfeksiyonlara maruz kalmamanın daha fazla çocuğu virüslere karşı savunmasız bırakmış olabileceğini söyledi.

İngiliz doktorlar ailelere çocuklarının yaşamın ilk birkaç ayından sonra sarılık geliştirmesi durumunda, hızlı bir şekilde tıbbi yardım almaları uyarısında bulunuyor.

“Ancak bu, yaşamın ilk birkaç ayından sonra sarılık geliştiren herhangi bir çocuk için geçerlidir, bu yüzden yeni bir tavsiye değildir. Hiçbir şey korkunun kendisinden daha korkutucu değildir.” diyen doktorlar yayılan panik yüzünden aileleri rahatlatmaya da çalıştı.

Dünyada yeni salgın korkusu yaratan hepatit vakalarının sorumlusu adenovirüs böyle görünüyor

Öte yandan vakaların hiçbirinden virüsün bilinen beş tipik, yani Hepatit A, B, C, D ve E türleri sorumlu değil. Bu salgının baş sorumlusu Adenovirüs olarak görülüyor.

Bu virüse test edilen hasta çocukların yüzde 75’inde rastlandı. Vakaların yüzde on altısında ise Covid vardı…

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.