SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Çin’de salgın tedbirlerinde gevşeme

Çin’de salgın tedbirlerinde gevşemeÇin, ülkede önemli ekonomik ve toplumsal problemlere yol açan ve izole olmasına neden olan sıfır Kovid …

Çin’de salgın tedbirlerinde gevşeme
Akacan The Mall
11.11.2022 11:23
0
A+
A-

Çin’de salgın tedbirlerinde gevşeme
Çin, ülkede önemli ekonomik ve toplumsal problemlere yol açan ve izole olmasına neden olan sıfır Kovid siyasetinin birtakım kısımlarında gevşemeye işaret eden yeni bir yönerge açıkladı.

Çin, ülkeyi dünyadan izole eden kamuoyunda öfkeyi artıran sıfır Kovid siyasetinin kimi alanlarında gevşemeye giderek turistlerin ve yakın temaslı şahısların karantinada kalması gerek süreyi azalttı ve test zorunluluğunu kaldırdı.

Çin’e seyahat edenler mevcut uygulamada bir hafta otelde ve üç gün konutta olma üzere toplam 10 gün karantinada kalırken Ulusal Sıhhat Komisyonu’nun Cuma günü yaptığı açıklamaya nazaran bu mühlet 5 gün karantina ve üç gün meskende kalınması olarak değişecek.

Akacan The Mall

Kısaltılmış karantina mühleti artık yakın temaslı şahıslara de uygulanacak ve yayılmayı durdurmak için milyonlarca kişinin merkezi tesislere atılmasına neden olan rahatsız edici temaslı takibi uygulamalarını en aza indirilecek. Yakın temaslılarla temas eden şahısların kaydının tutulması uygulamasına da son verilecek.

Virüslü hadise getiren havayoluna para cezası kaldırıldı

Yapılan açıklamada virüslü hadiseleri ülkeye getiren havayollarına ceza kesilmesi uygulamasının da rafa kaldırılacağı belirtildi. Değişikliklerin tamamı yetkililere salgın denetiminde rehberlik etmeyi amaçlayan 20 unsurluk bir tedbir paketinin kesimiydi.

Yolcular, Haziran ayının başlarında Pekin Memleketler arası Havalimanı’ndan karantina için belirlenen noktalara götürülmeyi bekliyor.

Değişiklik paketi pandemi başladığından beri Çin’in virüs yaklaşımının en kapsamlı revizyonu ve potansiyel olarak ülkenin virüsle yaşayan bir dünyaya yine katılma hareketinin başlangıcına işaret ediyor. Açıklama sonrası yuan ve emtialar yükselirken Çin pay senedi göstergeleri haberler üzerine rallilerine devam etti.

Sıfır Kovid siyasetinde net değişiklik işareti

Revize edilmiş kurallar hala dünyanın en maliyetli virüs denetim rejimini oluştururken gevşemenin ülke çapında Kovid hadiselerinin altı ayın en yüksek düzeyine ulaştığı, Guangzhou ve Pekin’de büyük salgınların yaşandığı bir vakte denk gelmesi Çin Devlet Lideri Şi Cinping’in sıfır tolerans siyasetinde net bir değişiklik yapıldığına işaret ediyor.

Cuma günü yapılan açıklamada bir dizi gevşetilmiş yönerge yer alırken, Çin’e giriş yapan yolculardan kalkış öncesi yalnızca bir PCR testi istenecek.

Mevcut uygulamada yolculardan iki test talep ediliyor. Öte yandan lokal yetkililerden yeni hadiselerle karşı karşıya kaldıklarında bulaş zinciri net olduğu sürece büyük çaplı test uygulamalarından kaçınmaları istendi.

Değişikler, Çin’in üst seviye liderlik organının Perşembe günü Kovid’e karşı daha maksatlı, kararlı bir yaklaşım için talimatlar yayınlaması sonrası gelirken ülkede muazzam bir sosyo-ekonomik ziyana yol açan stratejiden uzaklaşıldığına dair umutları artırdı.

Yeniden açılma sürece yavaş ve temkinli olacak

Öte yandan ülkede milyonlarca yaşlı nüfusun yetersiz aşılanmış olması ve Batılı ülkelerin gevşek tavırlarını şeytanlaştıran propaganda nedeniyle yine açılma sürecinin yavaş ve temkinli gerçekleşmesi bekleniyor.

Hong Kong Üniversitesi’nden virolog Jin Dong-Yan, “Çin için yavaş yürümek en istikrarlı seçenek. Çok süratli ilerlenirse durum aksine dönebilir zira en yaygın sorun insanların Kovid hakkında hakikat bir anlayışa sahip olmaması. Yapılan siyaset değişiklikleri yanlışsız tarafta ilerlenmesini sağlayacak fakat Çin’den sorunun çabucak sona erdiğini görmek istiyorsanız bu mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.