SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Cinayet için internete ilan verdi… ‘Öldürene en az bin pound’

Cinayet için internete ilan verdi… ‘Öldürene en az bin pound’İngiltere’de yaşanan akılalmaz olay bir anda tüm gazete manşetlerinde üst sıralara …

Cinayet için internete ilan verdi… ‘Öldürene en az bin pound’
Akacan The Mall
19.07.2022 11:23
0
A+
A-

Cinayet için internete ilan verdi… ‘Öldürene en az bin pound’
İngiltere’de yaşanan akılalmaz olay bir anda tüm gazete manşetlerinde üst sıralara tırmandı. Aşık olduğu adamı rakibine kaptırmak istemeyen bir bayan internette tetikçi arayıp ilan verince olanlar oldu! İşte ölümcül hale gelen bir aşk üçgeni ve sonrasında yaşananların tuhaf hikâyesi…

İngiltere’nin Milton Keynes kentinde yaşananlar evvel mahkeme salonlarına sonra da gazete manşetlerinin üst sıralarına taşındı. Kıskançlık yüzünden cinayet işlemeyi başına koyan bir bayan yakayı ele verince günün en çok konuşulan bireyi haline geldi.

26 yaşındaki Whitney Franks, İngiltere’nin en büyü spor mağazası zinciri olan Sports Direct’te çalışıyordu. Genç bayan mağazanın müdürü James Prest’e ilgi duymaya başladı. Lakin ortaya bir rakip çıktı: Birebir mağazada işe başlayan iş arkadaşı Ruut Ruutna…

Akacan The Mall

İki bayan da James Prest’e ilgili duyuyor ve ikisi de adamla romantik bir münasebet yaşıyordu. Üstelik tüm bunlar birebir anda yaşanıyordu!

Whitney Franks ve müdürü James Prest… İngiltere’de herkes bu akılalmaz olayı konuşuyor

ZATEN BİR DİĞERİYLE BİRLİKTEYMİŞ…

Mahkeme kayıtlarına yansıyan bilgilere nazaran ise James Prest esasen uzun yıllardır bir diğeriyle birlikteydi ve o bayandan da iki çocuğu vardı.

Whitney Franks, iş arkadaşı Ruut Ruutna spor perakende zincirine katıldığında ve kendisi Franks’le bir ilgi içindeyken ortaya girdiğinde büyük bir kıskançlığın içine düştü.

Kadın, Ruutna’nın mesken adresini ve şahsî bilgilerini içeren bir tetikçi ilanını ‘dark web’ denen derin internete yükledi ve potansiyel katile kripto para ünitesinde 1000 £ yahut “daha fazla” teklif etti.

TETİKÇİ İLANINI BBC’DE ÇALIŞAN GAZETECİ FARK ETTİ

Ancak tetikçi ilanı BBC’de çalışan bir araştırmacı gazeteci tarafından fark edildi. Gazeteci ilanı görür görmez polise haber verdi.

Whitney Franks dün, Reading Crown Court’ta bir mahkemede yargılanmaya başladı.

Mahkeme, Franks ve Ruutna’nın, birlikte çalıştıkları Milton Keynes’deki Sports Direct şubesinin genel müdürü James Prest ile nasıl çıktıklarını dinledi.

Savcı Andrew Copeland şunları söyledi: “Onlar yalnızca iş arkadaşları değil, tıpkı vakitte James Perst’in aşk rakipleriydi ve ikisi de onunla tıpkı anda romantik bir ilgi içindeydi. Her ikisi de James Perst’in iki küçük çocuğunun da olduğu uzun vadeli bir münasebeti olduğunu biliyordu.”

Rakibini devre dışı bırakmak isteyen bayan tetikçi ilanını dark web’den verdi

SAVCI: BAYANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI

Savcı kelamlarına şöyle devam etti “Bununla ilgilenmiyorlardı, lakin birbirlerine rakip oldukları için kaygılıydılar… Adam onları birbirine düşürmeye çalıştı.”

Mahkeme, Prest’in Milton Keynes şubesinde Ağustos 2014’te çalışmaya başladığını ve Franks’ın da bir yıl sonra orada çalışmaya başladığını bildirdi.

2016 yılına kadar birbirleriyle romantik bir ilgiye girdiler ve bu alaka, Bayan Ruutna 2017’de birebir şubeye katılana kadar devam etti.

Savcı, Prest’in her iki bayanla olan bağını “aralıklı” olarak nitelendirdi ve Franks’in 2018’de Bletchley’deki yakındaki bir şubede çalışmak için ayrıldığını ekledi.

2020’de James Perst, eşi ve çocukları yataktayken sık sık konutundan ayrılmaya ve Ruut Ruutna’nın konutuna gitmeye başladı. 17 Ağustos 2020’de Whitney Franks, Milton Keynes Sports Direct’te tekrar göründü. Lakin bu işle ilgili değil, şahsî bir ziyaretti.

Franks, Perst’e 1 Eylül 2020’de kendisine bir talih daha vermesi için sitem dolu bir e-posta gönderdi.

SON ÇARE!

E-postada şunlar yazıyordu:

“Sana tüm dünyayı verebilirim James, şayet bana bir talih verirsen hayatında hiç olmadığın kadar keyifli olabilirsin. Nitekim ciddiyim. Umarım içeride ve dışarıda güzelsindir. Korkularımı gidermeye çalışıyordum. Yardımcı olabilecek kimi şeyler buldum, bu yüzden onlara bir baht vereceğim.”

Ancak sonraki gün, karanlık ağ hakkında araştırma yapan ve Franks’in bir tetikçi ilanına rastlayan BBC araştırmacı gazetecisi Carl Miller polisle temasa geçti.

Web sitesindeki ilanda Ruut Ruutna’nın Milton Keynes’deki adresi, Facebook profili ve açıklaması da dahil olmak üzere bir ileti vardı. Sanık bunu yazdığını inkâr etmedi.

İlanda şunlar yazıyordu: “Bir bayanı öldürmesi için birini arıyorum. 1.000 sterlinim var ve daha fazlasını ödemeye hazırım. Bu bayan kendim ve öbürleri için birçok sıkıntıya neden oldu. Lütfen bunu çözmeye yardım eder misin?”

Tetikçi bulmaya çalışan bayanın aklına yakalanacağı hiç gelmemişti…

KRİPTO PARAYLA ÖDEMEK İSTEDİ

Savcı, Franks’in bir kripto para hesabı oluşturduğunu ve çevrimiçi olarak isimsiz alışveriş yaptığını açıkladı. 20 Ağustos’ta 282,57 £ pahasında Bitcoin satın aldı, lakin üç gün sonra parayı geri çekti.

Ruutna polisle temasa geçtiğinde şimdi soruşturma devam ediyordu. Bayan inançlı bir konuta götürülmeden evvel ilanı verenin kim olabileceğine dair bir önsezisi olduğunu söyledi ve Franks’in ismini verdi.

Franks, tutuklandı fakat dark web’in bir “aldatmaca” olup olmadığını “incelemek” istediği ve ilanı da bu yüzden verdiği konusunda ısrar etti.

Whitney Franks’in cinayete teşvikten yargılandığı duruşma devam ediyor…

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.