SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Christoph Daum: ‘Doğru futbolcular zafere taşır’

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’da yaklaşık 8 yıl teknik yöneticilik yapan Christoph Daum, 7 yıl evvel ülkemizden ayrılmış olsa da, Türkiye ile …

Christoph Daum: ‘Doğru futbolcular zafere taşır’
Akacan The Mall
03.04.2022 10:28
0
A+
A-

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’da yaklaşık 8 yıl teknik yöneticilik yapan Christoph Daum, 7 yıl evvel ülkemizden ayrılmış olsa da, Türkiye ile bağlarını hiç koparmadı. Buradaki arkadaşlarıyla görüşmeye devam ediyor ve Harika Lig’in en sıkı takipçilerinden biri. Ömer Erdoğan başta olmak üzere birçok meslektaşıyla sık sık görüşüyor. Almanya’nın Köln kentindeki ofisinde ziyaret ettiğimiz 68 yaşındaki Daum’la, Türkiye ve dünya futbolu üzerine röportaj yaptık. Teknik adamlıkta 40 yılı geride bırakan Christoph Daum, engin deneyimi ve yaşadığı olayların ışığında çarpıcı tespitlerde bulundu…

İki kupa Sergen Yalçın’ın zekasının yapıtı

Beşiktaş’ın geçen dönem şampiyon olmasının en değerli nedeni, kadrodaki birlik beraberlik ortamıydı. Çabucak çabucak tüm oyuncular ekibe harikulade katkı yaptı. Sergen Yalçın mucize yaratmadı, elindeki kısıtlı kadroyu akla yatkın bir stratejiyle şampiyonluğa ulaştırdı. Futbolu bilenler bu nüansı anlar! Fenerbahçe ve Galatasaray daha avantajlı durumda olmalarına karşın Beşiktaş’ın iki kupayı birden kazanması büsbütün Sergen Yalçın’ın zekasının yapıtıdır.

Akacan The Mall

Türkiye Harika Ligi, Formula 1 yarışı üzeredir

Geçen dönem şampiyon grubun son hafta belirli olması başka bir olay… Dikkat edin Sergen Yalçın son haftaya kadar “Şampiyon olacağız” demedi. Tıpkı bir Formula 1 pilotu üzere gerilerden gelerek virajı geçti ve şampiyonluğa ulaştı. Türkiye’de Muhteşem Lig, Formula 1 yarışı üzeredir. Önde olmak kıymetlidir lakin her an birisi sizi geçebilir. Zati şampiyon kadro da genelde son 2-3 maçta belirli oluyor.

Sonradan girenler katkı yapmalı

Sergen Yalçın bu dönem kişisel hünerleri yüksek oyunculardan katkı alamadı. Bir oyuncu şayet işini eksik yapıyorsa, bir oburu onun boşluğunu doldurmalı. Tahlil noktası burada. Sonradan oyuna alınan oyuncuların katkı sağlaması lazım. Bir ekibin başarılı olması için çok futbolcu değil, gerçek ve kaliteli oyuncu topluluğunun oluşması gerekir. Bu noktada karakter çok kıymetli. Karakterli futbolcular katkı sağlar.

Pjanic’i çabucak birinci 11’e koydular

Çalıştığım kadrolar çok değerli oyuncular aldılar, çabucak oynatmadım. Onlara, “Önce grubu, teşhis, ondan sonra birinci 11’de oynamaya başla” dedim. Bu taktiğimde başanılı oldum. Beşiktaş, Pjanic’i aldı; çabucak birinci 11’e koydu ve büyük beklenti içine girdi. Oyuncu da hakikat dürüst kimseyi tanımadığı için katkı yapamadı.

En âlâ takım Fenerbahçe’de

Fenerbahçe Lideri Ali Koç’un bilhassa genç teknik adamlara takviye vermesi beni memnun etti. Erol Bulut, Emre Belözoğlu üzere ilerde çok uygun yerlere gelecek hocaların önünü açtı. Dışarıdan biri olarak Fenerbahçe için şunu söyleyebilirim; Ali Koç çok önemli bir yatırım yaptı, misyona getirdiği insanlara vakit da verdi, bu işi profesyonelce yaptı fakat karşılığını alamadı. Türkiye’de en düzgün takım şu anda Fenerbahçe’de. Ligin ikinci yarısında ortaya konacak farklı bir oyun ve taraftarların coşkusu ile şahlanabilir.

Afrikalılar bir adım önde

Türkiye’de şunu gördüm; Afrikalı oyuncular Türkler’den daima bir adım önde. Zira öğrenmeye açlar. Muvaffakiyete çalışarak gidileceğini gösteriyorlar.

Alpay Özalan bir proje transferiydi

Beşiktaş’ta ta iken Alpay Özalan’ı, Altay’dan genç ve umut vadeden bir yetenek diye aldık. Bir proje transferiydi. Sonra ulusal gruba kadar yükseldi. Türkiye’de Alpay üzere çok oyuncu var lakin değerlendirilmiyor. Türkiye’de daima başkan olma, şampiyon olma baskısı var. Bu baskı yüzünden gençler ikinci planda kalıyor. Şu anda Trabzonspor dışındaki tüm kulüplerde durum bu türlü.

Şimdiki teknik yöneticiler çok şanslı

Kulüplerin gelir kaynakları arttıkça çalışma şartları da değişti. Evvelce teknik yöneticilerin yanında üç yardımcı antrenör, bir de kaleci antrenörü olurdu. Artık bu sayı neredeyse 20’ye çıktı. Kendi futbolcularının ve rakiplerin tahlilini yapıp rapor haline getiren uzmanlar var. Şimdiki teknik yöneticiler çok şanslı, işleri hafifledi. Futbolcular da tıpkı halde istedikleri bilgiye ulaşabiliyorlar.

Türk Ulusal Kadrosu için imkansız diye bir şey yok

Stefan Kuntz, Almanya’da uzun yıllar altyapılarda çalıştı, artık ise çok farklı bir ortamda, A ulusal ekip düzeyindeki futbolcularla çalışıyor. Ben, federasyon gerekli takviyesi verdiği takdirde Kuntz ve yardımcısı Kenan Koçak’ın güzel projeler üretip Türk futboluna katkı yapacağına inanıyorum. Oyuncuların gelişimine yardımcı olup, bilhassa U19 ve U21 düzeyindeki alt yapı ekiplerini güçlendirebilirler.

Bağlantı faktörü çok kıymetli

Türk Ulusal Grubu şu an farklı ülkelerde yetişen oyunculardan konseyi. Avrupa’dan gelenler ile Türkiye’de oynayanların sağlıklı irtibat kurmalarını sağlayacak ortam kurmak gerekiyor. Uzun vadeli bir bağlantı stratejisi Kuntz’a çok yardımcı olur. Kuntz çok düzgün oyunculara sahip. Türk Ulusal Ekibi için imkansız diye bir şey yok. Başarılı olmamaları için bir neden görmüyorum.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.