SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Çekme evraklı aracı başına bela oldu

Rize’de kullanmadığı aracına sigorta ödememek için aracını trafikten çeken vatandaşa sonrasında sigorta yaptırmadığı periyot için borç çıktı. Rizeli vatandaş duruma reaksiyon gösterirken, sıkıntısına tahlil bulunmasını istedi.

Çekme evraklı aracı başına bela oldu
Akacan The Mall
24.03.2023 09:52
0
A+
A-

Çekme dokümanlı aracı başına bela oldu
Rize’de kullanmadığı aracına sigorta ödememek için aracını trafikten çeken vatandaşa sonrasında sigorta yaptırmadığı periyot için borç çıktı. Rizeli vatandaş duruma reaksiyon gösterirken, sıkıntısına tahlil bulunmasını istedi.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Sabit Yeniçırak, 30 Haziran 2022 tarihinde aracını kullanmayacağından dolayı trafik sigortasından ve motorlu taşıtlar vergisinden muaf olmak istedi ve trafikten çekme dokümanı aldı. Çekme dokümanı aldığı tarihten 9 ay sonra aracını tekrardan trafiğe çıkartmak istedi lakin sigorta şirketine gittiğinde olağanda ödemesi gereken fiyatın üzerinde bir fiyat istendi. Bunun nedenini sorduğunda ise aracı sigorta ödememek için trafikten çektiği devrin sigorta borcunun ödenmediği söylendi.

Kullanmadığı arabasına araç sigortası yapmamak için aracını trafikten çektiğini fakat tekrar sigorta yapmak istediğinde kendisine borç çıkarıldığını öne süren Sabit Yeniçırak, “Araçlarımıza çekme evrakını yaptırmamızın nedeni, trafik sigortasından ve motorlu taşıtlar vergisinden muaf olmak için. Devlet bize de bu hakkı veriyor. Aracınızı trafiğe çıkarmayacaksan, uzun vadeli vilayet yahut yurtdışına çıkacaksa aracını trafikten çek bu ödenekleri ödeme diyor. Vilayet dışında olduğum için aracım 1 yıllık trafik çekme evrakı almıştım. Şu an da gereksinimim olduğundan ötürü kullanacağım aracımla trafiğe çıkmak istediğimden dolayı zarurî trafik sigortası yapmam gerekti. Sigorta acentelerine gittiğimde, benim noterden aldığım çekme evrakımı görmüyorlar. Sistemde o denli gözüktü diyerek emsal araçlarda 4 bin lira olan sigorta fiyatını bana 8 bin 600 lira ödemem gerektiğini söylüyorlar. Nedenini sorduğumda ise gecikme bedeli olduğunu söylüyorlar. Bence bu bir soygun” diye konuştu.

Akacan The Mall

“BANA YOL GÖSTERİN, HAKKIMI SAVUNAYIM DİYORUM ANCAK BİLMEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR”

Yaşadığı olay karşısında ne yapacağını bilmediğini ve hakkını nasıl arayacağını bilmediğini belirten Yeniçırak, “Benim geriye dönük borcum olmaması gerekiyor. Aslında bir borcum olsaydı çekme evrakı alamıyordum. Devlet bana bu türlü bir hak verdiyse şu an sigorta acenteleri benim çekme evrakımı neden görmüyor. Büsbütün onları da suçlamıyorum, devlet bankaları da beni görmedi. Bankaya gidip ‘Çekme evraklı aracıma sigorta yaptırmak istiyorum’ diyorum, ‘sistem kusur veriyor’ diyorlar. ‘Sistem kusur veriyor’ diye bunun bedelini ben mi ödeyeceğim. ‘Suçlu ben miyim’ burada. Bana gelen karşılıklar bunun yasal olmadığını söylüyorlar. Aciz kalıyorlar. ‘Bana yol gösterin, hakkımı savunayım’ diyorum ancak bilmediklerini söylüyorlar. Ben hakkımı nasıl savunacağım? Devlet yönetenlerden dayanak istiyorum, bunun bir yolu olmalı” sözlerini kullandı.

“KİMDEN ŞİKÂYETÇİ OLACAĞIMI BİLEMİYORUM”

Hakkını savunmak için gittiği yerlerden aldığı yanıtlara reaksiyon gösteren Yeniçırak, 2 katı fiyatına aracına sigorta yaptırmak zorunda kaldığını tabir ederek, “Yasal bir teşebbüs yapamıyorum zira kimden şikâyetçi olacağımı bilemiyorum. Dayanak aldığım yerler oldu, resmi yerler oldu. Nasıl yapacağımı, bana yol gösterin diyorum. Yetkili bireylerden ‘Nasıl yapabiliriz, hangi kurumları şikâyet edebilirim’ diyorlar. Aracıma sigortayı yaptırdım lakin bunun da peşini bırakmayacağım. Emsal araçlarda 4 bin lira iken ben 8 bin 600 TL civarı ödedim. Aslında gecikme bedeli diye bir şey yok. Aracım 9 aydır çekme evraklı. Kullanmadığım için garajda durduğu için ben buna bedel ödüyorum. Devlet buna el koymalı. Yani özel şirketin beni görmemesi değerli değil lakin devletin noterden aldığım çekme dokümanını görmemesi düzeltilmeli” biçiminde konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.