SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Casus uçak ve F-15 müdafaası

Zelenski’nin evvelki gün ABD’ye yaptığı, Kongre’deki konuşması ayakta alkışlandığı ziyaretin detayları gün yüzüne çıktı. Zelenski, savaş sırasındaki birinci yurtdışı gezisini özel tedbirler altında gerçekleştirdi. Alman casus uçağı muhafaza sağlarken, Zelenski’nin uçağı için İngiltere’den F-15 savaş uçağı havalandı.

Casus uçak ve  F-15 müdafaası
Akacan The Mall
23.12.2022 07:39
0
A+
A-

Casus uçak ve F-15 koruması
Zelenski’nin evvelki gün ABD’ye yaptığı, Kongre’deki konuşması ayakta alkışlandığı ziyaretin detayları gün yüzüne çıktı. Zelenski, savaş sırasındaki birinci yurtdışı gezisini özel tedbirler altında gerçekleştirdi. Alman casus uçağı müdafaa sağlarken, Zelenski’nin uçağı için İngiltere’den F-15 savaş uçağı havalandı.

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, şubatta başlayan işgalin akabinde birinci defa ülkesini terk etti. Zelenski’yi birinci yurtdışı seyahatinde NATO uçakları korudu. ABD’ye giderek, Rusya’ya direnmeleri için kendilerine milyarlarca dolar dayanak veren Lider Joe Biden ve Kongre üyeleriyle görüşen Zelenski’nin tehlikeli seyahatinin detaylarını İngiliz DailyMail gazetesi yazdı.

BAKANLARIN UÇAĞINA BİNDİ

Akacan The Mall

Buna nazaran Zelenski’nin gezisi aylardır konuşuluyordu. Birinci defa ekim ayında Zagreb’deki tepe sırasında ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi gündeme getirdi. Zelenski de vakti geldiğinde bir yurtdışı ziyareti olacaksa bunun ABD’ye olacağı işaretini verdi. 14 Aralık’ta Lider Joe Biden’ın resmi davette bulunması üzerine Zelenski’nin ziyareti için düğmeye basıldı.

TRENLE UKRAYNA’DAN POLONYA’YA GEÇTİ

Ukrayna başkanı evvel ülkeye gelen öbür önderler üzere trenle Polonya’ya geçip sondaki Przemysl istasyonuna ulaştı. Buradan ABD Büyükelçiliği’nin aracıyla Washington’daki Andrews üssüne götürülmek üzere Rzeszow Havalimanı’na aktarıldı. Bir yandan da ABD, Almanya ve İngiltere’nin katkı verdiği muhafaza kalkanı devreye girdi. Zelenski Polonya’da kendisini Washington’a götürecek Boeing C-40 Clipper tipi uçağa bindi. Bu, ABD’de lider ve yardımcısı dışındaki öbür hükümet üyelerinin kullandığı resmi uçaklardan biri.

AWACS’TAN DENİZALTI ÖNLEMİ

Olası bir Rus sabotajını engellemek için düşman denizaltıların bulunabileceği Kuzey Denizi üzerinde, Almanya’nın NATO çatısı altında vazife yapan bir Boeing AWACS casus uçağı, izleme faaliyetinde bulundu. İngiltere’den kalkan bir Amerikan F-15 savaş uçağı ise Zelenski İskoçya’yı geçerek inançlı sulara ilerleyene kadar onu izledi, akabinde üssüne geri döndü.

PUTİN: PATRIOT’LAR ÇATIŞMAYI UZATIR

Gelişmiş savunma füzeleri Patriotlar dahil ABD’den 1.8 milyar dolarlık ek yardım kelamı alan Zelenski’nin temaslarına dair Rusya’dan reaksiyon geldi. Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, ABD’nin Ukrayna’ya Patriot göndermesiyle ilgili “sadece çatışmanın uzamasına neden olacak” dedi. Rusya önderi Putin, “Amacımız bu çatışmayı bitirmek. Bunun için çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. Ne kadar erken olursa o kadar iyi” halinde konuştu.

ZELENSKİ: BİZE YARDIM SADAKA DEĞİL

ABD Lideri Joe Biden ile Beyaz Saray’da görüşmesi sonrası Kongre’ye geçerek ortak oturumda konuşan Zelenski, “Her şeye karşın Ukrayna düşmedi. Hayatta ve çok güçlü” dedi. Bildirilerini İngilizce vermeyi seçen Zelenski, İran’ın Rusya’ya sağladığı kamikaze dronlara dikkat çekti, “Bir terörist öteki bir teröristi bu türlü buldu. Onları durdurmazsak öbür müttefiklerinizi gaye almaları an meselesi” diye konuştu.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Destekleri için Kongre üyelerine teşekkür eden ancak bunun kâfi olmadığını söyleyen Volodimir Zelenski, tank ve uçak istedi. Ukrayna’ya dayanağın “sadaka değil”, “küresel güvenlik ve demokrasiye yatırım” olduğunu vurguladı.

– Zelenski, yarım saat süren konuşması boyunca Kongre üyeleri tarafından tam 18 defa ayakta alkışlandı. Yardımların daha âlâ denetlenmesini isteyen Cumhuriyetçi üyeler de alkışların birçoklarına katıldı.

– Ukrayna önderi konuşmasının sonunda Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi ve Lider Yardımcısı Kamala Harris’e, Bakmut bölgesinde savaşan askerlerin imzaladığı bir Ukrayna bayrağı takdim etti.

– Zelenski’nin konuşması, eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in 1941’de savaş periyodunda ABD Kongresi’ne hitabıyla kıyaslandı. Churchill de o periyot, denizaltı tehdidine karşın Atlantik’i gemiyle geçerek ABD’ye gitmişti. Zelenski 81 yıl evvel Kongre’ye seslenen Churchill’in konuşmasında kullandığı “Hatları bırakmıyoruz ve asla teslim olmayacağız” tabirlerini tekrarladı.

Volodimir Zelenski, Bakmut cephesinde savaşan Ukraynalı askerlerin imzaladığı bayrağı ABD Kongresi’ne ikram etti.

SAVAŞ UKRAYNA’DA NOEL TARİHİNİ DEĞİŞTİRTTİ

Rus işgali Ukrayna’da dini bayramın tarihini değiştirdi. Noel’i 7 Ocak’ta karşılayan Ortodoks Ukraynalılar bu sene birinci kere öbür Batılı müttefikleri üzere 25 Aralık’ta Noel kutlayacak. Uzmanlara nazaran bu, politik olarak tercihi Avrupa’dan yana kullanmakla ilgili. Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Noel’in istenirse 25 Aralık’ta kutlanabileceğine dair bu yılın başlarında bir karar almıştı. Yakın vakitte yapılan bir ankette Noel’i 25 Aralık’ta kutlamayı seçen Ukraynalıların oranının son bir yılda yüzde 26’dan yüzde 44’e çıktığı görüldü. Olağanda 43 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 80’i kendilerini Ortodoks tanımlıyordu. Ukrayna’da Rusya’nın hayatı zorlaştıran ataklarına karşın birçok kent Noel süslemeleriyle dini yortuya hazırlanıyor, böylelikle morali de yüksek tutmayı deniyor.

BM’DE PUTİN’İ YARGILAMA PLANI

Birleşmiş Milletler’de Kremlin idaresini Ukrayna’ya yönelik taarruzlardan dolayı yargılamak üzere bir savaş mahkemesinin oluşturulması için teşebbüs başlatıldı. İlgili karar taslağı, Ukrayna, ABD ve küçük Avrupa ülkesi Lichtenstein tarafından hazırlandı. Şimdi müzakere basamağındaki taslak, üst seviye Rus önderlerin yargılanması için memleketler arası bir mahkeme kurulmasını öngörüyor.

Rusya başkanı Vladimir Putin dahil Kremlin’den çok sayıda ismin Ukrayna’ya karşı saldırganlık hatalarından yargılanmasını isteyen metnin, ocak ayının birinci haftasında BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması bekleniyor. Taslağın, Rusya’nın vetosuna karşın Genel Kurul’daki oylamadan geçmesi bekleniyor. Öte yandan özel bir mahkeme oluşturmanın arkasındaki yasal münasebetlerin her vakit karmaşık olduğunu kaydeden kimi uzmanlar, bunun gerçekleşmesinin yıllar alabileceği görüşünde.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.