SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Cam tavanlar yıkılsın’

‘Cam tavanlar yıkılsın’İş dünyasında bayanın güçlenmesinin ülkemizin gelişimi açısından epey kıymetli olduğunu vurgulayan Seger Genel Müdürü …

‘Cam tavanlar yıkılsın’
Akacan The Mall
27.10.2022 07:41
0
A+
A-

‘Cam tavanlar yıkılsın’
İş dünyasında bayanın güçlenmesinin ülkemizin gelişimi açısından epey kıymetli olduğunu vurgulayan Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde öncelikle bayanların iş dünyasında karşılaştıkları cam tavanların ortadan kaldırılması, adil bir halde haklara sahip olmaları ve her alanda daha güçlü bir formda var olmaları göz gerisi edilemeyecek bir gerekliliktir” diye konuştu.

Türkiye ve Çin’deki iki üretim tesisinde şurası 15 milyon adet üretim kapasitesi ile hem araç üreticilerinin orjinal modül ihtiyaçlarını hem de satış sonrası pazarındaki müşterilerin yedek modül muhtaçlıklarını karşıladıklarını anlatan Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ederek ülke iktisadına katkıda bulunurken bir yandan da bilhassa bayanın odak noktasında olduğu toplumsal bahislere da kıymetli projelerde yer alarak takviye sağlamaya çalışıyoruz. 1981’den bugüne kalıp yargılarından sıyrılmış eşitlikçi bir anlayışın yerleşmesi için çabalayan kurumlardan biri olduk. Önyargılardan, kalıplardan arındırılmış, bayanı ötekileştirmeyen, cinsiyet eşitliğini benimseyen kurum kültürümüzden asla taviz vermiyor, tutum ve tavırlarımızı bu istikamette sergiliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve bayanın güçlenmesini; sahip olduğumuz kültürel, tarihi ve toplumsal değerlerimizle kalkınmamızın en önemli gereklerinden biri olarak görüyoruz” sözlerini kullandı.

Çalışanlarını ve paydaşlarını bilgilendirmek ve farkındalık oluşmasına dayanak olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliği temelli eğitimler organize edip projeler geliştirdiklerin söyleyen Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, bu kapsamda her geçen yıl bayan çalışan sayısını da arttırdıklarını vurguladı. Tezer, kelamlarına şöyle devam etti:

Akacan The Mall

‘KADINLAR KULÜBÜNÜ KURDUK’

“Nihayetinde şirketimizde bayanların toplumsallaşmasını, ferdî gelişimlerinin desteklenmesini, bilgilendirilmelerini sağlamak ve toplumsal değişime katkı sunmak hedefiyle Bayanlar Kulübü’nü kurduk. Kulübün kurulması ile birlikte özgüven, çalışma hayatına adaptasyon ve tertiplere iştirak arttı” dedi.

GÖZ ARKASI EDİLMEZ BİR GEREKLİLİK

Seger bünyesinde çalışanlardan oluşan ‘Eşitliğin Sesi’ çalışma kümesini da kurduklarını söz eden Tezer, “Aynı vakitte bu küme sayesinde maksat ve faaliyet planlarımızı belirleyerek, ‘eşitlik politikamızı’ oluşturduk. Şu an da Bursa’da eşitlik siyasetine sahip birinci 10 firmadan biriyiz. Ayrıyeten toplumsal medya platformlarında yer alan ‘Sesimiz Eşitliğimiz’ isimli hesabımızda yaptığımız paylaşımlar ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerekliliğine ve bayanın güçlenmesinin ülkemizin gelişimi açısından değerine vurgu yapıyoruz. Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde öncelikle bayanların iş dünyasında karşılaştıkları cam tavanların ortadan kaldırılması, adil bir biçimde haklara sahip olmaları ve her alanda daha güçlü bir biçimde var olmaları göz arkası edilemeyecek bir gerekliliktir” diye konuştu.

BU KIVILCIM TÜM ÜLKEYE YAYILMALI

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi ile daha evvel iş hayatına katılmamış bayanları meslek liselerinde aldıkları teknik eğitimler sonrasında Bursa’daki fabrikada istihdam ettiklerini belirten Tezer, “Bu proje ile iş ömrüne birinci sefer Seger’de adım atan bayanlar, hala şirketimizin bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Bayanın güçlenmesine yönelik hayata geçirdiğimiz bu faaliyeti bir kıvılcım olarak nitelendiriyoruz ve bu kıvılcımın ülkemizin her köşesine yayılması ile her tarafı ile kalkınmış özlenen Türkiye’ye kavuşacağımızı temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘SORUMLULUK İÇİN TALEPKÂR OLMALILAR’

SEGER Genel Müdürü Tülin Tezer, iş hayatına atılmak isteyen bayanlara şu tavsiyelerde bulundu: “Öncelikle bayan olarak kendilerine her vakit güvensinler, emeğin cinsiyeti olamadığına öncelikle kendileri inansınlar. Sürekli hayallerinin peşinden gitsinler, mesleklerinde bayan oldukları için yükselemeyeceklerini asla düşünmesinler ve daha fazla sorumluluk almak konusunda talepkar olsunlar. Maalesef bayanlar iş hayatında meslek basamaklarında yükselebilmek için erkeklere oranla kendilerini muvaffakiyetleri ile daha fazla kanıtlamak zorundalar lakin bu katiyen bir dezavantaj değil tam bilakis bayanları güçlendiren bir durum. Değerli olan daha fazla çalışma, başarma karalılığını gösterebilmek, azimli ve sabırlı olmak.”

GLOBAL KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ

2016 yılında WEPs’i (Women Empowerment Principles–Kadının Güçlenmesi Prensipleri)imzaladıklarını belirten Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Ardından Küresel Compact, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma kümesinin altında yer alan Bayanın Güçlenmesi Bursa Platformu’na katıldık. 2017’de Sabancı Üniversitesi Kurumsal İdare Forumu tarafından, TÜSİAD’ın işbirliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı’nın dayanağı ile oluşturulan ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ne takviye veren şirketlerden biri olduk. Bu proje kapsamında, Mor Salkım Bayan Dayanışma Derneği ile bir işbirliği protokolü yaptık. Bu işbirliği, rastgele bir şiddete uğrayan Seger çalışanlarına dernek tarafından fiyatsız dayanak sağlanmasını da kapsadı” dedi.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.