SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Çağdaş Atan’dan Sergen Yalçın’a teşekkür: “Bana kazandırdığı çok şeyler var”

Çağdaş Atan’dan Sergen Yalçın’a teşekkür: “Bana kazandırdığı çok şeyler var”Süper Lig gruplarından Yukatel Kayserispor’un 42 yaşındaki teknik …

Çağdaş Atan’dan Sergen Yalçın’a teşekkür: “Bana kazandırdığı çok şeyler var”
Akacan The Mall
02.08.2022 00:00
0
A+
A-

Çağdaş Atan’dan Sergen Yalçın’a teşekkür: “Bana kazandırdığı çok şeyler var”
Süper Lig gruplarından Yukatel Kayserispor’un 42 yaşındaki teknik yöneticisi Çağdaş Atan; transferler, yeni dönem beklentileri ve lig hakkında genel değerlendirmeler yaptı.

Süper Lig’in dikkat çeken genç teknik adamı Çağdaş Atan, Asist Tahlil’in Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Genç teknik yönetici; Kayserispor ile gayelerini, dönem hazırlığını, Beşiktaş maçını, Sergen Yalçın’ın katkılarını, Yunus Akgün, Arda Güler, Emirhan İlkhan üzere genç oyuncular hakkındaki niyetlerini, etkilendiği teknik yöneticileri, yabancı sınırlaması hakkındaki fikirlerini ve çok daha fazlasını Ekinsu Siva ile konuştu.

Akacan The Mall

“Şehirde bir bütünleşme hissediyorum”

İki tane kampı bitirdiklerini belirten Çağdaş Atan, “Artık maç haftasına girdik. Son bir hazırlık maçı oynayıp, lige başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Daha başlamadan seyircimizle hoş bir sinerji yakaladık. Şu an kentte bir bütünleşme hissediyorum; inşallah bunu lige olumlu manada çeviririz.” dedi.

-Transfer tahtası kapalı. Bu bağlamda Çağdaş Atan’ın yeni dönem planlaması nasıl olacak?

“Kayserispor’la birinci görüştüğümüzde, transfer tahtasının kapalı olduğunu bilerek görüştük. Biz bunu kendi ismimize avantaj olarak kullanmak istedik. Biz kendimizi her vakit metot antrenörleri olarak görüyoruz. Çalışmaya ve çok tekrarın muvaffakiyete götüreceğine inanıyoruz. Korunan takımla birinci günden oyun ideolojimizi oturtup, fizikî yüklemeleri tamamlayıp lige hazır bir halde gireceğimizi düşünüyoruz. Transfer devrinde elinizden bir sürü oyuncu çıkarıyorsunuz, gelen oyuncular kamptan gelmiyor, adapte olması süreç istiyor. Bizim bu türlü bir durumumuz yok. Ulusal ekipte olan Hosseini ve Gavranovic geç gelse de o açığı kapatmış durumdalar. Grup fizikî olarak neredeyse hazır, oyun olarak tam istediğimiz durumda olmadığımız nokta var. Oyun planını yüzde 80 oturtmuş bulunuyoruz.

Diğer grupların transferleri telaş verici. Çok yüksek bütçeli transferler yapılıyor bilhassa büyük kulüplerde. Anadolu ekipleri neredeyse büyük grupları yakalamıştı ancak bu sene o makas tekrar açıldı. Biz bu farkı oyunla kapatabiliriz.”

-En güvendiğiniz bölge neresi?

“Ön tarafta yetenek olarak öndeyiz. Orta alanda çok âlâ oyuncularımız var. Stoper bölgesindeki oyuncu sayımız az fakat meziyetleri güzel. Kalede Lung’un gitmesiyle yerli tercihinde bulunduk. Kalecilerimize güveniyoruz. Bilal, Cenk ve 2 adet genç kalecimiz var; onlarla devam edeceğiz. Onlar için de fırsat. Çok fazla eksiğimiz yok öteki bölgelerde. Birtakım orta saha oyuncularını sorun olursa, stoper bölgesinde düşünebiliriz. Atak presi konusunda bayağı yol kat ettik. Geriden oyun kurma kısmında biraz daha adım atabilirsek istediğimize yaklaşmış olacağız.

Bu dönem sakatlıklar ve birtakım bölgelerden eksilme bizi yaralayabilir. O yüzden bu dönem fedakarlık ve uğraş dönemi. Bu sene gemiyi karaya sağ salim yanaştırmamız gerekiyor. Bunu yaparken Kayserispor’un rekabetçi kadro hissinden uzaklaşmaması gerekiyor.”

-Sezon sonunda kendinizi nerede görüyorsunuz?

“Avrupa gayesini şu an söylemek yaralayıcı olur. İnsanları fazla beklentiye sokmuş oluruz. Bizden bu türlü bir beklenti yok, bizim de gruba bu türlü bir misyon yükleme durumumuz yok. Evvel bir oyunu göreceğiz sonra bir amaç belirleyeceğiz. Şu an birinci gayemiz ligi sağ salim inançlı bir durumda bitirebilmek.”

“Beşiktaş hazır değilken bunu fırsata çevirebiliriz”

Zor bir fikstürle lige başlayacaklarını belirten genç teknik adam, “İlk 10 hafta ligde 5 tane şampiyon olmuş grupla oynayacağız. Beşiktaş’la başlıyoruz. Oynayıp, antrenörlük yaptığım bir topluluk. Değerli bir maç. Kıymetli transferler yaptılar, daha tam hazır değillerken bunu fırsata çevirebiliriz. Sakatlık sorunları, eksilen oyuncuları var, en son Rıdvan ayrıldı. Evvel baskıyı seven bir hocaya karşı oynayacağız. Onların zaaflarından azamî halde faydalanmaya çalışacağız. Ön alan baskısından nasıl hasarsız çıkarız onun çalışmasını yapıyoruz. Sampdoria maçını izleyip bir tahlil belirleyeceğiz.” sözlerini kullandı.

-Sergen Yalçın size ne kattı?

“Sergen Hoca bana futbolu bırakır bırakmaz grubunda bir talih verdi. Ben de o bahtı kullanmaya çalıştım. Neredeyse lisansımı almadan o grupta işin tozunu yutarak adım adım aşikâr bir kademeye geldik. Ona çok teşekkür ediyorum buradan. Aslında şampiyonluk yaşadı. Geç kalmış olsa da kendi topluluğunda şampiyonluk yaşadı. Onun ismine çok gurur duymuştum. Şu an çalışmıyor. Ona karşı oynamak zevkli. Alanyaspor’dayken ona karşı 2 maç yapmıştık, zevkliydi müsabakalardı. Birini kazandık, birini kaybettik. Bana kazandırdığı çok şeyler var. Büyük ismini nasıl kullanması gerektiğiyle ilgili birtakım datalar alıyorsunuz ondan. Saha içerisinde oyunu okuması, oyuncularla bağlantısı üzere hem müspet hem negatif bir sürü getirisi oldu Sergen Hoca’yla çalışmanın bana. Biz de potansiyelimizi gösterecek alan bulduk onun sayesinde. Potansiyelimizi gören beşerler da bize teknik yönetici olarak baht verdiler ki bu konumdayız…”

-İdol aldığınız bir teknik yönetici var mı?

“Örnek alma ve idol olarak demeyelim de esinlendiğimiz birçok teknik adam var. Guardiola’nın pas oyununu, Klopp’un topu kaybettiğinde baskılı karşı presini, oyun içerisindeki dinamizmini ve kadrosunu, Gasperini ve Torino’nun hocası Ivan Juric üzere isimlerden etkilendiğimi daha evvel söylemiştim. Biz hepsinden biraz biraz esinlenip, kendi yapımıza uygun hale getiriyoruz. Natürel ki burada oyuncu portföyü de kıymetli. Guardiola’nın pas oyununu dayatmaya çalışırsak yanlış yapmış oluruz.

Tuchel’in oyun biçimini severim. Geçen sene tahminen de işimizden olmamıza sebep; bir sistem değişikliği yaptık, o bizi fazla tesir altına aldı. Çok değerli antrenörler var bunları takip etmek gerekiyor. Kendimizi güncellememiz gerekiyor. Mourinho çok gözdeydi ancak bir devir o çağdaş futbolun suratını yakalayamadı. Artık yavaş yavaş Roma’da o trene binmeye çalışıyor. Bir tren var o trene binmeye çalışıyorsunuz. Binemezseniz çok geç kalıyorsunuz. Zira çok değişen bir kuşak var. Yeni küme geliyor. Biz o kümenin birinci temsilcilerindeniz. O trenden hiç inmememiz lazım…”

-Yerli teknik yöneticiler ortasında kendi biçiminize en yakın isim kim?

“Bir değişim başladıysa, bunun ben Abdullah Avcı’yla olduğunu düşünüyorum. Doğal ki Fatih Terim’in kazanmış olduğu muvaffakiyetler yadsınamaz, hepimizi çok gururlandırdı. Bir periyot oynattığı hamle presli futbolu bizi diğer bir düzeye getirdi. Ulusal ekiplerin oluşumuna da çok tesiri oldu o grubunun. Bu nesilden bahsedeceksek, bizden yaş olarak büyük lakin birinci farkındalığı Abdullah Avcı yarattı. Saha içerisinde farklı denemeler, oyunlar kullandı. Karşılığını aldı bu sene şampiyon olarak, onu da buradan tebrik ediyorum.

Onun dışında kendi neslimize gelecek olursak İlhan Palut’u çok beğeniyorum. O da çok büyük gelişim kaydetti. İlhan’la çok yeterli arkadaşız. Pro lisans kursunda da beraberiz. Bunu bu türlü söylüyorum alınmayacağı için ukalalık olarak söylemiyorum. Çok farklı bir duruma getirdi kendi oyununu. Topa sahip olan, önde baskı yapabilen, ikinci bölgede baskı yapabilen çok dinamik bir ekibi var. Emre Belözoğlu’nu beğeniyorum. Başakşehir’de yaptığı şeyler ortada. Fenerbahçe’deki ivmesi ortada. Birinci bakışta Emre Belözoğlu, İlhan Palut ve Ömer Erdoğan’ı söyleyebilirim. Bu yeni kuşağının oyununun, gelecek antrenörlere bir yol açtığını düşünüyorum.

Ligimizde de çok farklı konumlarda genç nesilden hocalar var. Kasımpaşa’dan Sami Hoca, Nuri Şahin, Volkan Demirel ve Hakan Keleş’i söyleyebiliriz. Lakin natürel kendime yakın olarak Emre Belözoğlu ve İlhan Palut diyebiliriz.”

-Genç oyunculardan favorileriniz kimler?

“Kulüplerin bulunduğu ekonomik koşullarda âlâ yetiştirmek değerli. Hem yarışıp hem rekabet edip hem üretiyorsanız o en sağlıklısı. Arda Güler çok yetenekli, düzeyi çok farklı. Emirhan İlkhan da çok farklı, onu da çok beğeniyorum. En kısa vakitte yurt dışına çıkabilecek oyunculardan bir tanesi. Arda ve Emirhan başkalarından önde. Natürel ki Yunus Akgün işin tozunu yutarak geldi. Kiralık gitti geldi, ayakta durmayı başardı o rüzgarda.

Kendimiz için konuşursak birinci kampa 8-9 tane genç oyuncuyla başladık. Belirli çekirdek bir sayımız var. Bu oyunculardan 1-2 adedini kullanmayı düşünüyoruz. Kayserispor’un önümüzdeki yıllarda faydalanabileceği oyuncular olduğunu düşünüyoruz. Verimli bir u-19 kadromuz var. Bunu uzun vadeli bir çalışmaya yayarsak; Kayserispor her sene 1-2 tane oyuncuyu üretip satan kendi kendini geçindirebilen, kar eden bir kulüp haline gelecek. Zira kulüplerin öbür yaşama talihi kalmadı.”

Yabancı sınırlaması hakkında konuşan Atan, “O hususta çekimserim. Yasakların olduğu ortamlarda zıt psikolojiyle daha farklı şeyler çıkabiliyor. Net bir fikrim yok. Lakin uygun oyuncu, bence uygun oyuncudur. Herkes her ortamda rekabet edebilir. Yabancı sayısı hür olduğunda da şayet elinizdeki yerli oyuncu genç ve yetenekliyse hiç korkmadan biz bu oyuncuları oynatabiliriz. Yani değerli olan oyuncunun düzgün olup olmaması. Pasaport yahut kimliği değil; değerli olan oyuncunun o rekabete hazır olması. Genç oyuncuların çok çalışarak krizleri fırsata çevirmesi gerekiyor.

Eğitim sisteminde bir değişiklik yapmamız gerekiyor. Altyapılarda çok daha uygun eğitimler verip, oyuncu a gruba geldiğinde yüzde 80 hazır olması gerekiyor. Yüzde 100 bekleyemeyiz olağan ki eksikler olacak. Eğitim sistemi makûs olduğu için oyuncular bayağı eksik geliyorlar. Yüzde 50 bile diyemiyoruz bazen. Ne kadar bize az eksikle gelirse; biz onları daha çok kullanırız. Eğitmen kümesini güzel eğitmenlerden seçip, o oyuncuları a gruba hazır biçimde yükseltecek eğitmenler arıyoruz. A kadrodaki gruba dünya para harcıyoruz lakin altyapıdaki antrenörlere o kıymeti vermiyoruz. Onları genç oyunculara konsantre olması için mali manada rahatlamamız gerekiyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

-Yeni dönemde hakemlerimizle ilgili çekinceleriniz var mı?

“Birbirimizi tanıyoruz, bu topluluğun içindeyiz. Ben hiç hakemlerle ilgili konuşmadım. İnşallah konuşmak da nasip olmaz. Ben onlara güveniyorum, onların niyetine samimiyetine inanıyorum. Genç neslin da sahiden onların içinde uygun geldiğine inanıyorum. Bizim de onlara takviye olmamız gerekiyor. Biz, oyuncular, hakem, taraftarlar olmadan bu oyun olmaz. Bu zincirin bir kesimi hakemler. Biz nasıl kusur yapıyorsak, hakemler de alışılmış ki yapacak. Kıymetli olan bunu minimuma indirmek. Hakemlerimizin âlâ niyetine inanıyorum…”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.