STERLIN
41,1660
DOLAR
32,3361
EURO
35,1906
ALTIN
2.246,13
BIST
8.718,11
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bulut Akacan’dan İnşaat Sektörünün Karbon Ayak İzini Küçültme Çağrısı..

Bulut Akacan’dan İnşaat Sektörünün Karbon Ayak İzini Küçültme Çağrısı..
Akacan The Mall
11.08.2022 10:30
0
A+
A-

İnşaat sektöründe KKTC, Türkiye ve İspanya’da önemli projelere imza atan Akacan Holding’ten iklim değişikliği uyarısı geldi. Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, inşaat sektörü için karbon ayak izini küçültme çağrısında bulundu.

İnşaat sektörünün küresel sera gazı emisyonunun yüzde 19’undan sorumlu olduğunu belirten Bulut Akacan, sektörün acil azaltma önlemleri gerektiren bir kirlilik noktası olduğuna dikkati çekti.

HER BİNAYI YIKIP YENİDEN YAPMAYALIM

Eski binaları yıkarak yeniden yapmanın karbon ayak izini daha da büyüttüğünü belirten Bulut Akacan, öncelikle yıkılan bina sayısının azaltılması gerektiğini söyledi.

Bulut Akacan, yaptığı açıklamada, şu önerilerde bulundu:

Akacan The Mall

“Daha önceleri eski, kötü yalıtılmış evleri ve ofisleri yıkmaya ve daha az ısıtmaya ihtiyaç duyan binalarla değiştirmeye teşvik ediliyorduk. Ancak binaları bu şekilde değiştirmenin kısa ve orta vadede iklim için genellikle kötü olduğu ortaya çıktı.

Yeni bir bina için gerekli olan demir, çelik, çimento, tuğla, cam, alüminyum ve plastik gibi malzemeler yapmak için çok büyük emisyon ortaya çıkıyor. Yıkım ve yeniden yapım, iki parti inşaat malzemesinin üretilmesini gerektirerek çifte emisyon yaratıyor.

Özellikle Türkiye’de kentsel dönüşüm çerçevesinde çok sayıda bina yıkılıp yeniden yapılmakta. Deprem riski taşımayan binalar yıkılmamalı. Genellikle mevcut bir binadaki malzemenin çoğu yeraltındadır, bu yüzden mevcut temelleri kullanmaya çalışmalıyız.

Bazı durumlarda ayakta duran bir binayı yenilemektense yıkıp yeniden inşa etmek daha ucuza geliyor. Burada, bazı vergi uygulamalarında ve teşviklerde değişiklikler yapılarak daha az bina yıkılması sağlanabilir. Örneğin eski binalara kat artışı verilebilir.

BAKIŞ AÇIMIZI KÖKTEN GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Bilindiği gibi betonun kullanımı genellikle ya çöplükte son bulur ya yollarda kullanılmak üzere ezilecek şekilde ayrılır ya da denizi doldurmak için kullanılır. Geri dönüşümlü betonlar kentsel madenlerdir. Beton üretiminde geri dönüşümlü malzemelere geçmeliyiz.

Sadece beton değil, bir inşaattaki tüm bileşenler geri dönüşümlü olmalı. İnşaat sektörü için çalışan bilim insanları, bir inşaat projesindeki her malzemenin belirli özelliklerinin ve değerinin dijital bir kaydı olan “malzeme pasaportları” kavramını geliştirerek farklı parçaların geri kazanılmasını, geri dönüştürülmesini ve yeniden kullanılmasını sağladı.

Hollanda hükümeti, binaları için malzeme pasaportu kaydettiren müteahhitler için vergi teşvikleri getirdi ve 2050 yılına kadar kendini yenileyen bir ekonomiye ulaşma hedefi doğrultusunda, bunu tüm yeni projeler için zorunlu bir gereklilik haline getirmeyi düşünüyor.

Bu arada, Hollanda bu emellerinde yalnız değil. Gezegendeki en yeşil şehir olma yarışında Danimarka’nın başkenti Kopenhag, 2025 yılına kadar karbon-nötr olacağını taahhüt etti.”

Yeni evler, fabrikalar, yollar ve köprüler planlamadan önce yeni bir düşünme biçimine ihtiyaç olduğunu belirten Bulut Akacan, hükümetlerin, inşaat endüstrisinin somut emisyonlar da dahil olmak üzere sıfır karbona doğru hızla ilerlemesi için ciddi hedefler belirlemesi çağrısı yaptı.

Bulut Akacan Kimdir?

Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Bulut Akacan, 1991 Yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa’da doğmuştur. Başarılı bir eğitim hayatı sonunda aynı başarıyı İş Hayatında sürdürmektedir. Kuzey Kıbrıs’ta bir çok alanda faaliyet gösteren Holding yapısı ile Türkiye, İspanya ve İngiltere’de İnşaat Projelerine devam etmektedir. Yönetim Kurulu Başkanlığını Üstlendiği Holdingin, İnşaat sektörünün yanı sıra Eğitim, Enerji, Finans, Sağlık, Teknoloji alanlarında yeniliklere imza atmaktadır. Başarılı Eğitim ve İş Hayatı dışında sosyal alanda da başarılarını sürdürmektedir. Yalavo Spor Kulübü Başkanlığı, Kıbrıs Türkiye İş İnsanları Derneği kurucu başkanlığı, Akacan Teknik Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığı ve yine Akacan Eğitim Vakfı ve COHAV (Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı) ‘nın mütevelli heyeti başkanlığını başarı bir şekilde yürütmüştür.
Aynı zamanda Farkında Olmak kitabını kaleme alan Akacan Kişisel Gelişim ve Girişimcilik alanlarında en çok satan kitaplar arasında yerini almıştır. Kitabın önemli konularında birisini sizlerle paylaşıyoruz.

Başarılı olmak için insanın önce kendine ve başarılı olabileceğine inancı olmalı. En önemlisi de insan, etrafında gerçekleşen olayların farkında olmalı.   

Başarılı olmak için, alışılagelmiş kalıpların dışında düşünmeli, kalıpların dışına çıkıp gerektiğinde radikal kararlar alabilmelisiniz. Bu özellik sıklıkla bencillik ve egoistlik ile karıştırılır. Aslında bencillikle karıştırılan bu özellik radikal kararları alma sorumluluğundan gelmektedir.  

Bulut Akacan Haberlerine Bulut Akacan linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bulut Akacan Sosyal Medya Hesapları
Facebook  Instagram Resmi Site Kitabı Satın Al

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.