SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Türkiye’ye teşekkür

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Türkiye’ye teşekkürBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna’daki tahılının Karadeniz …

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Türkiye’ye teşekkür
Akacan The Mall
14.07.2022 08:53
0
A+
A-

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Türkiye’ye teşekkür
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna’daki tahılının Karadeniz limanlarındaki sevkiyatında yaşanan meseleler çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen toplantı için Türkiye hükümetine eforlarından ötürü teşekkür etti. Guterres İstanbul’daki toplantıyı bir “umut ışığı” olarak nitelendirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya akınları sonrası Ukrayna tahılının Karadeniz limanlarından sevkiyatında yaşanan meselelerle ilgili Rusya, Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) ve Ukrayna taraflarının temsilcileri İstanbul’da bir ortaya geldi. Rusya, Türkiye ve Ukrayna’nın askeri temsilcilerinin katıldığı toplantı sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye’nin Karadeniz’den inançlı tahıl nakliyatının gerçekleşebilmesi için ortaya koyduğu uğraşlara teşekkür etti.

New York’taki BM Genel Merkezi’nde konuşan Guterres, Türk hükümetinin, Karadeniz’den tahıl nakliyatı konusunda İstanbul’da toplantı düzenlemek için gösterdiği gayretlerden ötürü şad olduğunu söz etti. Guterres yaptığı konuşmada, “Bugün İstanbul’da, Ukrayna besin eserlerinin Karadeniz üzerinden inançlı formda ihraç edilmesini sağlamak için kıymetli bir adım attık. Türkiye hükümetine, görüşmeleri düzenlemek için gösterdiği harikulâde uğraşlar için teşekkür ediyorum. Global krizlerin kararttığı bir dünyada bugün nihayet bir umut ışığımız var. İnsanların acılarını dindirmek, dünya çapında açlığı hafifletmek, gelişmekte olan ülkeleri ve savunmasız insanları desteklemek, global besin sistemine istikrar getirmek için bir umut ışığımız var. Bu, kapsamlı bir mutabakata giden yolda kıymetli ve somut bir adım.” dedi.

Akacan The Mall

BM’nin İstanbul’daki müzakerelerde İnsani İşler lideri Martin Griffiths ve BM Ticaret ve Kalkınma Ajansı (UNCTAD) Lideri Rebeca Grynspan tarafından temsil edildiğini söyleyen Guterres, Ukrayna’nın besin eserleri ile Rus besin ve gübrelerinin dünya pazarlarında tam olarak yer alması gerektiğini tabir etti.

BM Genel Sekreteri Antnio Guterres, Ukrayna’daki milyonlarca ton tahılın Karadeniz üzerinden “güvenli bir formda ihraç edilmesini” sağlamak için “ileriye hakikat kritik bir adım” atıldığını söylerken, Rusya ile Ukrayna ortasında şimdi resmi bir mutabakat imzalanmadığını vurguladı.

Ukrayna’daki savaşın devam ettiğini fakat İstanbul görüşmelerinden gelen umut verici haberlerin diyaloğun ehemmiyetini gösterdiğini söyleyen Guterres, “Bugün İstanbul’dan gelen umut, bize diyaloğun ehemmiyetini gösteriyor. Bu umut ışığından ilham alarak barış için gereksinim duyulan ve müzakere edilmiş bir tahlile giden yolu aydınlatmaya yardımcı olmalıyız” formunda konuştu. Guterres, İstanbul’daki birinci toplantının muhtemelen önümüzdeki hafta diğer toplantıların gerçekleşmesinin önünü açmasını umduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna ortasında savaşı sona erdirmek için bir barış muahedesine varılması konusunda açıklamada bulunan Guterres, bugünkü gelişmelerin son derece cüret verici olmasına karşın, muahede için şimdi “uzun bir yol” olduğunu söyledi. Guterres, “Tüm tarafların hedefi yalnızca Rusya ile Ukrayna ortasında bir mutabakat değil, dünya için bir muahededir.” sözlerinde bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.