STERLIN
41,1876
DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Blinken’den ‘Çin balonu’ için net ileti: Açık bir biçimde egemenliğimizin ihlali

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD semalarında Çin’e ilişkin istihbarat balonunun uçurulmasını “açık bir egemenlik ihlali” olarak niteledi. “Hava alanı bu halde ihlal edilmiş her ülkenin birebir cevabını vereceğini düşünüyorum” diyen Blinken, Pekin ziyaretini iptal etme münasebeti olarak ise koşulların “yapıcı bir ziyaret” için elverişli olmamasını gösterdi.

Blinken’den ‘Çin balonu’ için net ileti: Açık bir biçimde egemenliğimizin ihlali
Akacan The Mall
04.02.2023 13:36
0
A+
A-

Blinken’den ‘Çin balonu’ için net ileti: Açık bir biçimde egemenliğimizin ihlali
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD semalarında Çin’e ilişkin istihbarat balonunun uçurulmasını “açık bir egemenlik ihlali” olarak niteledi. “Hava alanı bu biçimde ihlal edilmiş her ülkenin birebir cevabını vereceğini düşünüyorum” diyen Blinken, Pekin ziyaretini iptal etme münasebeti olarak ise kuralların “yapıcı bir ziyaret” için elverişli olmamasını gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Koreli mevkidaşı Park Jin ile Washington’da görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin akabinde yapılan ortak basın toplantısında konuşan Bakan Blinken, Çin’e ilişkin bir yüksek irtifalı istihbarat balonunun ABD semalarında tespit edilmesinin akabinde iptal ettiği Pekin ziyaretine değindi.

Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin akabinde koşulların “yapıcı bir ziyaret” için elverişli olmadığı sonucuna vardıklarını kaydeden Blinken, “ABD hava alanında bir istihbarat balonunun uçurulması açık bir halde egemenliğimizin ve memleketler arası hukukun ihlalidir. Bu kabul edilemez ve bunu Çin’e de ilettik” halinde konuştu.

Akacan The Mall

“Hava alanı bu biçimde ihlal edilmiş her ülkenin birebir cevabını vereceğini düşünüyorum” diyen Blinken, “Bu sorumsuzca bir hareket. Çin’in tam da benim planlanan ziyaretimin öncesinde bu adımı atmaya karar vermesi, yapmayı planladığımız kapsamlı görüşmelere ziyan verdi” sözlerini kullandı. Buna karşın iki ülke ortasındaki bağlantı kanallarının açık olmasının kıymetli olduğunu vurgulayan Blinken, ABD’nin Pekin ile diplomatik angajmanlara hala bağlı olduğunu muhataplarına ilettiğini söz etti.

GÜVENLİK TAAHHÜDÜNÜ YİNELEDİ

Blinken, Kore Yarımadası’ndaki güçlü güvenlik ortamına da değindiği konuşmasında, ülkesinin Güney Kore’ye yönelik savunma taahhüdünü yineledi. Güney Kore’nin resmi ismine atıfla, “Nükleer, konvansiyonel ve füze savunma yeteneklerimiz dahil tüm yeteneklerimizi kullanarak Kore Cumhuriyeti’ni savunmaya kararlıyız” diyen Blinken, “Bu nedenle, müttefiklerimizi, ortaklarımızı, dostlarımızı savunma taahhüdümüz ve genişletilmiş caydırıcılık unsurumuz konusunda Pyongyang başta olmak üzere kimsenin aklında kuşku olmamalı” biçiminde konuştu. Blinken, Seul-Washington ittifakının bölgede barış, refah ve istikrarın temel taşı olduğunu kaydetti.

“HEDEF NÜKLEER SİLAHSIZLANMA”

Kore Yarımadası’nı nükleer silahlardan arındırma uğraşlarının kıymetini vurgulayan Park ise, “Bakan Blinken ve ben, Kuzey Kore’yi nükleer silahlardan arındırma konusundaki sarsılmaz kararlılığımızı yineledik. Bu kararlılık, Kore Yarımadası’nda sürdürülebilir barışı tesis etmeye yönelik ortak gayretlerimizin ön saflarında yer alıyor. Barış, nükleer silahsızlanma olmadan gerçek barış değildir” tabirlerini kullandı. Park, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarının sadece Kore için değil, birebir vakitte memleketler arası barış ve güvenlik için de direkt ve önemli bir tehdit oluşturduğunu hatırlattı.

KUZEY KORE MEYDAN OKUMUŞTU

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Perşembe günü yapılan açıklamada, Pyongyang’ın, ABD’nin beklenen bir askeri harekatına “nükleer silaha karşı nükleer silah, topyekun savaşa karşı topyekun savaş” unsuru çerçevesinde en sert yansıyı vereceği tabir edilmişti. “ABD’nin Kore Yarımadası ve etrafına stratejik varlıklar konuşlandırmaya devam etmesi halinde Pyongyang’ın caydırıcı faaliyetlerini sürdüreceği” vurgulanan açıklamada, Washington’un düşmanca siyaseti nedeniyle Kuzey Kore’nin ABD ile rastgele bir diyalog arayışında olmadığı belirtilmişti. Blinken’in son açıklamasının Kuzey Kore’nin nükleer tehdidinin akabinde gelmesi dikkat çekti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.