SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Blinken: BM ve Türkiye sayesinde Rusya’nın Ukrayna limanları üzerindeki hakimiyeti azaldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hindistan’da düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “BM ve Türkiye sayesinde Rusya’nın Ukrayna limanları üzerindeki hakimiyeti azaldı” sözlerini kullanarak, “Hemen çabucak her ülke, Rusya’nın saldırganlık savaşının bedelini ödemeye devam ediyor” dedi.

Blinken: BM ve Türkiye sayesinde Rusya’nın Ukrayna limanları üzerindeki hakimiyeti azaldı
Akacan The Mall
03.03.2023 01:06
0
A+
A-

Blinken: BM ve Türkiye sayesinde Rusya’nın Ukrayna limanları üzerindeki hakimiyeti azaldı
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hindistan’da düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “BM ve Türkiye sayesinde Rusya’nın Ukrayna limanları üzerindeki hakimiyeti azaldı” tabirlerini kullanarak, “Hemen çabucak her ülke, Rusya’nın saldırganlık savaşının bedelini ödemeye devam ediyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hindistan’ın başşehri Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın akabinde basın toplantısı düzenledi. ABD’nin Rusya’nın işgaline karşı çaba eden Ukrayna’ya olan dayanağını yineleyen Blinken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bir yıl sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Konseyi’nde verilen kapsamlı ve kalıcı bir barışı destekleme kararı için tek bir G20 üyesinin bile bu karara karşı çıkarak Rusya ile birlikte olmadığını söyledi. Blinken, Rus saldırganlığının insan hakları ve insani sonuçlarından keder duyulduğunu belirterek, “Her G20 üyesi ve çabucak hemen her ülke, Rusya’nın saldırganlık savaşının bedelini ödemeye devam ediyor. Bu savaş, Lider Putin isterse yarın sona erdirebilir” dedi.

“BM VE TÜRKİYE SAYESİNDE RUSYA’NIN UKRAYNA LİMANLARI ÜZERİNDEKİ HAKİMİYETİ AZALDI”

Akacan The Mall

ABD’nin ve öbür ülkelerin savaşı engellemek için çok çalıştığını söyleyen Blinken, savaşın beraberinde getirdiği besin güvenliği krizine de dikkat çekti. Blinken, “Büyük ölçüde BM Genel Sekreteri Guterres ve Türkiye sayesinde Karadeniz Tahıl İnisiyatifi, Rusya’nın Ukrayna limanları üzerindeki hakimiyetini gevşetti ve 22 milyon tondan fazla tahıl ve öteki besinin Ukrayna’dan alınmasına müsaade verdi. Bu, her yerde besin fiyatını düşürdü” dedi.
Karadeniz Tahıl Teşebbüsü’nün müddetinin 18 Mart’ta dolacağını söyleyen Blinken, “Rusya bunu yenileme taahhüdünde bulunmayı reddetti. Ülkelerin bugünkü toplantıda verdikleri bildiri açıktır, Karadeniz Tahıl Teşebbüsü’nü genişletin, güçlendirin ve bunu gecikmeden yapın” sözlerini kullandı.

“ABD, STRATEJİK SİLAH DENETİMİ İÇİN HAREKETE GEÇMEYE HAZIR”

Bugün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile konuştuğunu söyleyen Blinken, “Rusya’yı sorumsuz kararını geri almaya ve Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu’nun nükleer cephaneliklerine doğrulanabilir hudutlar getiren Yeni START Muahedesi’ni uygulamaya geri dönmeye çağırdım” dedi.

Blinken, “Karşılıklı ahenk her iki ülkenin de çıkarınadır. Tıpkı vakitte dünyanın dört bir yanındaki insanların nükleer güçler olarak bizden bekledikleri de budur. Dışişleri bakanına, ABD’nin her vakit stratejik silah denetimine girmeye ve bu bahiste harekete geçmeye hazır olacağını söyledim” tabirlerini kullandı.
Rusya-Ukrayna savaşına değinen Blinken, “ABD, savaşı diplomasi yoluyla sona erdirmek için Ukrayna’yı desteklemeye hazır” dedi.

“ÇİN’İ RUSYA’YI DESTEKLERSE SONUÇLARI OLACAĞI KONUSUNDA UYARDIK”

Rusya’ya ölümcül yardım göndermesi durumunda Çin’e yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusunda kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Blinken, “Çin’i bu cins hareketlerinin sonuçları olacağı konusunda uyardık” dedi.

Blinken, “Başkan Biden’ın Çin Devlet Lideri Xi’ye Rus saldırganlığının en başında çok net bir biçimde belirttiği üzere şayet Çin, Rusya’nın saldırganlığına ölümcül dayanak vermek ya da Rusya’ya yardım etmek için yaptırımları sistematik olarak savuşturmak üzere müdahalelerde bulunursa bu ülkelerimiz için önemli bir sorun olacaktır” sözlerini kullandı.

Blinken, “Çin Kıdemli Dış Siyaset Yetkilisi Wang Yi’yi yaklaşık bir hafta evvel gördüğümde, Çin’in Rusya’ya ölümcül askeri yardım sağlamayı düşündüğüne dair gerçek kaygımızı lisana getirdim. Şimdi bunu yaptığını görmedik, fakat konuşmayı dikkate aldığını gördük. Çin’e bu tıp aksiyonlarda bulunmanın sonuçları olacağını açıkça belirttim” dedi.

“ZORLUKLAR, Rusya’NIN BM UNSURLARINI İHLAL ETMESİNDEN KAYNAKLANIYOR”

Geçen hafta BM Genel Şurası’nda Rusya’nın işgalini kınamaya yönelik yapılan oylama hakkında konuşan Blinken, “Biz ve dünyanın dört bir yanındaki düzinelerce ülke, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı tarafından çiğnenen BM Mukavelesi’nin temel unsurları için tıpkı fikirde olduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Çok taraflı sisteme yönelik gerçek zorluklar, sistemin temelinde yatan prensipleri ihlal eden Rusya’dan geliyor” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.