SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Birleşmiş Milletler’den Etiyopya’ya ateşkes çağrısı…

Birleşmiş Milletler’den Etiyopya’ya ateşkes çağrısı…Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Etiyopya hükümeti ile Tigray …

Birleşmiş Milletler’den Etiyopya’ya ateşkes çağrısı…
Akacan The Mall
24.08.2022 20:22
0
A+
A-

Birleşmiş Milletler’den Etiyopya’ya ateşkes çağrısı…
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Etiyopya hükümeti ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçleri arasında 5 ay sonra yeniden başlayan çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. TPLF’den üst düzey bir yetkili Getachew Reda ise, Etiyopya Hava Kuvvetlerinin TPLF güçlerine silah taşıyan bir uçağı düşürdüğü yönündeki haberleri yalanladı.

Etiyopya’da ordu ile Tigray bölgesini kontrol eden isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçleri arasındaki çatışmaların 5 aylık ateşkesin ardından yeniden başlaması ile Birleşmiş Milletler (BM) ateşkes çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, “Etiyopya’da düşmanlıkların yeniden başladığına dair haberler beni derinden sarstı ve üzdü. Benim güçlü çağrım hükümet ile TPLF arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılması ve ihtiyacı olan insanlara insani yardımın tam garantisi ve kamu hizmetlerinin yeniden sağlanması yönündedir” dedi.

İSYANCILARA AİT UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ

Akacan The Mall

Etiyopya’da ordu ile Tigray bölgesini kontrol eden isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçleri arasındaki çatışmalar 5 aylık ateşkesin ardından yeniden başladı. Taraflar ateşkesi bozduğu gerekçesi ile birbirlerini suçlarken, Etiyopya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, isyancı TPLF güçlerine silah taşıyan ve Etiyopya hava sahasını ihlal ederek Sudan üzerinden ülkeye giriş yapan bir uçağın bir düşürüldüğü duyuruldu. Olayın tarihi, uçağın tipi ve nasıl düşürüldüğü konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

TPLF, ETİYOPYA’NIN UÇAK DÜŞÜRDÜĞÜ HABERİNİ YALANLADI

Etiyopya Savunma Bakanlığı, isyancı TPLF güçlerine silah taşıyan ve Etiyopya hava sahasını ihlal ederek Sudan üzerinden ülkeye giriş yapan bir uçağın bir düşürüldüğü duyurmuş, olayın tarihi, uçağın tipi ve nasıl düşürüldüğü konusunda ayrıntılı bilgi vermemişti.

Bakanlığın açıklamasının ardından TPLF tarafı söz konusu uçağın düşürüldüğü yönündeki haberleri yalanladı. TPLF’den üst düzey bir yetkili Getachew Reda, federal hükümeti “palyaçolar” olarak nitelendirerek, “Tigray’a silah taşıyan uçaklar ve bir tanesinin Hava Kuvvetleri tarafından vurulmasıyla ilgili hikayeler uyduruyorlar. Bu apaçık bir yalan! Tigray’a hiçbir uçak girmedi, hayali bir uçak da düşürülmedi” dedi.

ATEŞKESİ KİMİN BOZDUĞU HENÜZ NET DEĞİL

TPLF, hükümetin erken saatlerde güney Tigray yönünde “geniş çaplı” bir saldırı başlattığını öne sürmüştü. Hükümet ise, TPLF’nin ateşkesi bozduğunu iddia etmiş, “Terör örgütü TPLF’nin silahlı kanadı, Etiyopya hükümetinin sunduğu sayısız barış seçeneğini gözardı ederek, son provokasyonlarıyla bugün saat 05.00’te güney Tigray çevresinde bir saldırı gerçekleştirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Ateşkesi kimin bozduğu bağımsız olarak doğrulanamazken, Amhara ve Afar bölgelerini çevreleyen bölgelerde çatışmaların olduğu bildirilmişti.

TARAFLAR ARASINDA MÜZAKERELERİ KİMİN YÖNETECEĞİ KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK VAR

İki taraf arasında müzakereleri kimin yöneteceği konusunda anlaşmazlık bulunurken, TPLF ayrıca müzakereler başlamadan önce Tigray’daki 6 milyon insana temel hizmetlerin yeniden sağlanmasını talep ediyor. Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed hükümeti, müzakerelerin barış için uluslararası baskıya öncülük eden Afrika Birliği’nin Afrika Boynuzu Elçisi Olusegun Obasanjo tarafından yönetilmesini, TPLF ise müzakerelerin Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta tarafından yönetilmesini istiyor.

Etiyopya’da Tigray bölgesini kontrol eden isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin geçtiğimiz sene 3 Kasım’da Etiyopya ordusunun Kuzey Komutanlığına bağlı birliklere saldırması üzerine Başbakan Abiy Ahmed, TPLF’ye karşı askeri harekat kararı almış, geçtiğimiz mart ayında taraflar arasında ateşkes ilan edilmişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.