SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Birinci yardım bilmeyen öğretmen kalmayacak

İlk yardım bilmeyen öğretmen kalmayacakMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 vilayette kurulan 83 merkezde okul yöneticilerine, öğretmenlere …

Birinci yardım bilmeyen öğretmen kalmayacak
Akacan The Mall
08.10.2022 11:22
0
A+
A-

İlk yardım bilmeyen öğretmen kalmayacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 vilayette kurulan 83 merkezde okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve ailelere birinci yardım eğitimi veriyor.

Zamanında ve şuurlu yapılan birinci yardımın hayat kurtardığı gerçeğinden hareketle MEB, okullarda yaşanabilecek acil durumlar karşısında hazırlıklı olabilmek için tüm öğretmen, yönetici, veli ve öğrencilere birinci yardım eğitimi veriyor. 2022 yılı başından itibaren 185 bin öğretmen, 210 bin öğrenci ve 20 bin velinin birinci yardım eğitimi aldığını belirten Ulusal Bakanı Mahmut Özer, yılsonuna kadar 500 bin okul yöneticisi ve öğretmenin birinci yardım sertifikasının alacağını bunun yanı sıra 500 bin öğrenci ve çok sayıda ailenin de birinci yardım farkındalık eğitimlerine katılacağını söyledi.

SAYI KATLANARAK ARTTI
İki gün süren uygulamalı birinci yardım eğitimlerinde, genel birinci yardım bilgileriyle birlikte teneffüs yolu tıkanıklığı, kanamalar, şok, şuur durumu bozukları, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması, kırık, çıkık, burkulma, donma, zehirlenme, böcek sokması, boğulma üzere pek çok başlıkta hayat kurtaracak müdahaleler öğretiliyor.

Akacan The Mall

2019-2020 yılları ortasında 55 bin 460 öğretmen, yönetici ve işçi, acil müdahale gerektiren durumlar karşısında yetkili ilkyardımcı sertifikası almışken 2022 yılı başından itibaren 10 ayda birinci yardımcı sertifikası alan öğretmen ve yönetici sayısı 185 bine ulaştı.

HEDEF TÜM ÖĞRETMENLER
Konuya ait açıklamasında 19 milyondan fazla öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin bulunduğu devasa ölçekli bir eğitim sisteminde öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin günün büyük kısmını okullarda geçirdiğine dikkati çeken Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Özellikle çocuklarımızın teneffüs yollarına yabancı unsurların kaçması, yaralanmalar, zehirlenmeler üzere günlük yaşantının bir modülü olan, öngörülemeyen olaylarda süratli bir biçimde müdahale etmek, okullarımızın çok daha sağlıklı inançlı ortamlar olması manasında çok büyük değere sahip. Bu değerin farkında olarak Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak tüm öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi birinci yardım eğitiminden geçirmeyi hedefledik.” diye konuştu.

BU YIL 185 BİN ÖĞRETMENE BİRİNCİ YARDIM SERTİFİKASI
Bu kapsamda şu ana kadar sertifika alan öğretmenlere dikkat çeken Bakan Özer, şunları kaydetti: “Bu o kadar kıymetli bir aralık oldu ki, bilhassa son vakitlerde okullarımızda basına yansıyan çocuklarımızın teneffüs yollarına kaçan yabancı unsurların öğretmenlerimizin müdahalesiyle çıkartılması bahsin ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Gayemiz tüm okullarımızda her okulda en az beş öğretmenin ve yöneticinin bu eğitimden geçmesini sağlamak. Hasebiyle 2022 yılının sonuna kadar yaklaşık 500 bin okul yöneticisi ve öğretmenimizin birinci yardım sertifikasına sahip olmasını temin etmek.”

HEDEF 1 MİLYON AİLE
Bakan Özer, öğrenci ve ailelere yönelik birinci yardım eğitimindeki amaçları de şöyle anlattı: “Şu ana kadar 210 bin öğrencimizin birinci yardım eğitimi almasını sağladık. Burada da gayemiz yılsonuna kadar 500 bin öğrencimize ulaşmak. Birinci yardım kültürünün ve bilgisinin tüm okullarımızda yaygınlaşmasını sağlamak. Bildiğiniz üzere Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde aile okulu projesi kapsamında 2022 yılının sonuna kadar 1 milyon aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu aile okulu projesinin içerisindeki en değerli eğitim kurslarından bir tanesi de birinci yardım eğitimi. Münasebetiyle inşallah bu maksat gerçekleştiği vakit 2022 yılının sonuna kadar da 1 milyon ailemizin birinci yardım eğitiminden geçmesini temin etmiş olacağız. Böylelikle hem ebeveynlerimizin, hem öğretmenlerimizin, hem okul yöneticilerimizin hem de öğrencilerimizin günlük yaşantıda karşılaşabilecekleri sıhhatle ilgili sorunları süratli bir halde büyük maliyetler ödemeden çözmeyi amaçlıyoruz.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.