SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Birinci ders zili çaldı

İlk ders zili çaldı2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı, tüm kademeler için birinci ders zili çaldı. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1 milyon 200 …

Birinci ders zili çaldı
Akacan The Mall
12.09.2022 12:22
0
A+
A-

İlk ders zili çaldı
2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı, tüm kademeler için birinci ders zili çaldı. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1 milyon 200 bin öğretmen sınıflarda tekrar buluştu. Birinci okul günü heyecanını İstanbul Kadıköy’deki Atatürk Fen Lisesi’nde izledik.

5 Eylül’de okul öncesi eğitime ve birinci sınıfa başlayan minikler ve veliler için okula ahenk haftası başlamıştı. Bu yıl birinci defa uygulanan yeni ahenk eğitimi programı kapsamında birinci gün ahenk toplantıları ile velilere yüz yüze bilgilendirme yapıldı. Bugün ise tüm kademeler için ders başı yapılırken 5 ve 9’uncu sınıflar için 16 Eylül’e kadar sürecek ahenk eğitimleri de başladı.

KİTAPLAR VE YARDIMCI KAYNAKLAR SIRADAYDI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul kitaplarına ek olarak yürüttüğü yardımcı kaynak dayanak projesiyle öğrencilere ve velilere dayanak olması için 136 milyon yardımcı kaynak hazırlandı. Fiyatsız dağıtılan kitaplar sınıfa giren öğrencileri sıralarda karşıladı.

Akacan The Mall

BAŞARILI MEZUNLAR YENİLERE EL UZATTI
İstanbul Kadıköy’deki Atatürk Fen Lisesi’nde öğrencilerin kimileri İstanbul’da ikamet ederken kimileriyse farklı vilayetlerden yatılı eğitim almak için geldi. Bugün liseli olmanın birinci gününü yaşayan öğrencilere ve velilerine, öğretmenler okulu gezdirdi. Oryantasyon seyahatinin akabinde konferans salonunda toplanıldı, okulun eğitim takımı tanıtıldı. Atatürk Fen Lisesi’nin en başarılı eski mezunlarından biri olan Stanford Üniversitesi’nde burslu okuyan Ömer Faruk Sabır, liseye yeni adım atanlara muvaffakiyetlerinin sırrını anlattı. Okulda birinci dersi ise yeniden eski mezunlardan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Akif Turna konferans salonunda işledi. Turna, derste geleceğin üniversite adaylarına bilimin kıymetini anlattı.

LİSELİ OLMA HEYECANINI YAŞADILAR
Liseye başlamayı hayatlarında kıymetli bir dönüm noktası olarak gören ve heyecanını yaşayan Atatürk Fen Lisesi’nin yeni 9’uncu sınıf öğrencileri şunları söyledi:

BÜYÜDÜĞÜMÜ HİSSEDİYORUM

Lisenin birinci günü tanışıp kaynaşan Duru Sena-Gamze ve Sude uzun sürecek arkadaşlıklarının birinci fotoğrafı olduğunu söyledi.

Gamze Elif Kanat
“Zorlu geçen LGS hazırlık periyodunun akabinde 492 puan alarak Atatürk Fen Lisesi’ni kazandım. İngilizce hazırlık sınıfında okuyacağım için bu yıl daha çok ahenk ve bilim olimpiyatlarına hazırlıkla geçecek. Bugün okulu gezdik ve hakkında bilgi aldık. Bilim Olimpiyatları’na tartı veren kulüpler olması çok hoşuma gitti. Müzik odası da beni heyecanlandırdı. Liseli olmak farklı bir his, büyüdüğümü hissediyorum. Bu gerçekle yüzleşmekten mutlu değilim fakat hallederiz.”

YAVAŞ YAVAŞ ALIŞACAĞIM
Duru Sena Nizam
Fen lisesi hayalim vardı. Kazanıp buraya gelmek beni çok memnun etti. Birinci gün heyecanım var.Üst periyotlar bize okula ahenk sürecinde yardımcı oluyor. Hoş bir yaz tatilinin ve geride kalan imtihan geriliminin akabinde liseye de yavaş yavaş alışacağım.”

AİLEMDEN BAŞKA BİRİNCİ GÜNÜM
Sude Özden
Heyecanlı bir gün oluyor. Yatılı okuyacağım için Antalya’dan ailemi ve uzun periyodik dostluklarımı bırakıp geldim.Ailemden farklı geçen birinci günüm.Mühendislik hayalimvar bu okula isteyerek geldim.”

LİSELİ OLMAK KORKUTUYOR
Rabia Akhisar

“Tatil genelde dizi izleyerek ve kitap okuyarak geçti. Hobilerime tartı verdim. Lisesi olmak beni hem akademik olarak hem de toplumsal olarak çok korkutuyor. Her gelen eğitim kademesi bir evvelkinden güç oluyor. Hiç hayal ettiğim üzere olmadı birinci günden okula geç kaldım.”

İLK GÜN ARKADAŞLARIMLA KAYNAŞTIM

Eren Kaygısız
“Manavgat’tan geldim. İstanbul beni heyecanlandırıyor. Liseli olmak heyecan verici. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Birinci gün arkadaşlarımla kaynaştım. Bugünden anı olarak bana konferanstaki konuşmacıların anlattıklarının bende bıraktığı müspet tesirler kalacak.”
VELİLER BİRİNCİ GÜNÜ ANLATTI

Ümmühan Akhisar
Uyum sürecini aldığımız bilgilendirmelerle kolay atlatacağız diye düşünüyorum. Lise, ortaokul üzere değil. Artık çocuklarımızla birlikte bizler hayata hazırlık için daha önemli adımlar atıyoruz. Bu hafta ders yoğunluğu olmaz diye düşünüyorum. Alışana kadar okula getirip götüreceğim.”

Ali Kaygısız
Oğlum Eren, düzgün bir liseyi kazanabilmek için sabahın 6’sında çalışmaya başlıyordu. Bugün de emeklerinin karşılığını aldığı için memnunuz. Manavgat’tan gelen bir baba olarak 14 yaşındaki bir çocuğu bırakmak kolay olmayacak fakat öğretmenlerini tanıdık gözümüz artta kalmayacak. Çok hoş bir başlangıç oldu. Buradan mezun olan başarılı insanların konuşmaları , yenilere rol model olması açısından değerli.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.