SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bİ’DEV’ adım daha

Bİ’DEV’ adım dahaBasketbol İçin Dayanak ve Eğitim Vakfı (BİDEV) Olağan Genel Heyeti, Eskişehir’de bulunan Tashigo Otel’de gerçekleştirildi. BİDEV …

Bİ’DEV’ adım daha
Akacan The Mall
20.11.2022 13:07
0
A+
A-

Bİ’DEV’ adım daha
Basketbol İçin Dayanak ve Eğitim Vakfı (BİDEV) Olağan Genel Heyeti, Eskişehir’de bulunan Tashigo Otel’de gerçekleştirildi. BİDEV Genel Sekreteri Coşkun Teziç’in açılış konuşmasıyla başlayan genel heyete, Eskişehir Büyükşehir Belediye Lideri Yılmaz Büyükerşen, BİDEV Lideri Hasan Arat ve üyeler katıldı.

Hasan Arat’ın davetiyle kürsüye gelen Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in birincilerin kenti olduğunu belirterek, “Pek çok mevzuda, tarihte yer alan olayların birinci başlangıç noktasıdır. Tıpkı vakitte birtakım şeylerin bitiş noktasıdır. Basketbolun efsane isimlerini kentimizde ikinci defa görmek, bizim için büyük bir gurur olmuştur” dedi.
Toplantının konut sahibi BİDEV Kurucu Üyesi ve TASİGO Otel’in sahibi Erol Tabanca, Yılmaz Büyükerşen ile birlikte basketbol topluluğundan 5 ismin balmumu heykelini yapacaklarını ve bunların Eskişehir’in simgelerinden bir tanesi olan Balmumu Müzesi’nde sergileneceğini açıklarken, bu buluşmanın klâsik hale geleceğini anlattı.

BİDEV Mütevelli Heyeti Lider Yardımcısı Ahmet Kurt da, Yılmaz Büyükerşen’e BİDEV şapkası armağan ederek kendisini de fahri onur mütevelli üyesi olarak ortalarına katmak istediklerini lisana getirdi.  

Akacan The Mall

Hasan Arat: “Vefalı bir kurum olacağız”

Toplantıda konuşan BİDEV Lideri Hasan Arat ise 13 kurucu ile hayata geçirilen vakfın şu anda 242 mütevelli üyesi bulunduğunu söyledi. Vakıftaki bayan oranının yüzde 18 olduğuna dikkati çeken Arat, “Bu oranı ilk evrede yüzde 30’a sonrasında da IOC’nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) bayan erkek eşitliği prensibine uygun olarak yüzde 50’ye yükseltmek istiyoruz.” diye konuştu. BİDEV’e takviye veren ve bağış yapan kişi ve kurumlara teşekkür eden Arat, “BİDEV kurulalı 2 seneye yakın vakit oldu ve bunun bir yılı pandemiyle geçti. Birinci yılımızda Osman Solakoğlu mükafatına layık görüldük. Bu kadar yeni bir kuruluşun Avrupa Topluluğu tarafından tanınması büyük bir muvaffakiyettir. Erasmus + ile 2 projeye takviye kararı çıktı. BİDEV kuruluşunun 2. yılını tamamlamadan NBA resmi sitesinde yer bulup, tanınır hale geldi. Erasmus + tarafından kabul edilen projemiz ile memleketler arası arenaya açıldık. Bunlar bizim için çok değerli adımlardır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Dünya ve Türkiye çok acı çekiyor.” diyen Arat, “Savaş, iktisat, eğitim meseleleri, mülteciler, fakirlik… Kötü insanların şiddetinden değil, güzel insanların sessizliğinden kaynaklanıyor. Burada olma hedefimiz maçın son 3 saniyesinde sayı atıp kazanmak değildir. Yeterliliğin bitiş noktası yoktur, bu maçın sonu yok. Biz güzellik yapmaya devam edeceğiz. Biz yola çıkarken maddi manevi kimseye muhtaçlığı olmayan bir oluşum kurmayı amaçladık. Özgür bir kurum kurduk. BİDEV özgür kuruluş olacaktır. Özgürlüğün sırrı cürettir. BİDEV vefalı bir kurum olacaktır. Vefa hoşluktur, vefa paylaşımdır. 2023’te cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Atatürk ‘yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür’ demiştir. Biz de bu yurdu daima seveceğiz, hizmete devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Yuva belgeseli gözleri yaşarttı

Genel konseyde faaliyet raporunun, mali bilanço gelir-gider tablolarının, kontrol heyeti raporunun ibrasının akabinde, 2023 yılı kestirimi bütçe onaylandı.- Basketbolun kıymetli isimleri için vefa mükafatı verildi Toplantıda ayrıyeten Türk basketbolunun geçmiş yıllardaki kıymetli yerlerinden Spor ve Stant Sarayı anlatan “Yuva” belgeselinin gösterimi yapıldı.Bu ortada BİDEV’in, kamu faydasına vakıf statüsüne geçişi için gerekli taşınmaz ve nakdi kısım, iki bağışçı üye tarafından genel şurada karşılandı. Eski basketbolcu karikatür sanatkarı Hakan Kok’un basketbol temalı karikatür standı de üyelerin beğenisine sunuldu. Genel konseyin sonunda Türk basketbolunun efsane isimleri Mehmet Baturalp, Aydan Siyavuş, Parıltı Germen, Doğan Hakyemez, Nuri Tan ve Turgut Atakol anısına ailelerine vefa mükafatları verildi. Ödül takdimi sırasında his dolu anlar yaşandı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.