SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Biden, G7 önderleri ile görüşecek

Biden, G7 önderleri ile görüşecekABD Lideri Joe Biden’ın dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinin başkanı ile görüşme gerçekleştireceği açıklandı …

Biden, G7 önderleri ile görüşecek
Akacan The Mall
06.05.2022 08:22
0
A+
A-

Biden, G7 önderleri ile görüşecek
ABD Lideri Joe Biden’ın dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinin başkanı ile görüşme gerçekleştireceği açıklandı. Görüşmede ana gündem Rusya’ya karşı gösterilecek tavır olacak. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Biden idaresinin G7 başkanlarıyla daha fazla…

ALİ ÇINAR/CİNER MEDYA KÜMESİ ABD TEMSİLCİSİ

Rusya’nın 9 Mayıs Zafer Günü’nü kutlamaya az bir mühlet kala, ABD Lideri Joe Biden’ın G7 önderleri ile özel bir görüntü konferans yapması bekleniyor. Lider Biden daha evvel yaptığı açıklamada, G7 başkanları ile Ukrayna’daki savaşı nedeniyle Rusya’ya karşı potansiyel ek yaptırımlar hakkında konuşacaklarını lisana getirmişti.

Akacan The Mall

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki birkaç gün içinde Lider Biden’ın G7 önderleri ile görüşeceğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise Biden idaresinin müttefikleriyle daha fazla yaptırım konusunda daima irtibatta bulunduğunu ve Moskova’ya baskı yapmak için ‘ek önlemler’ alabileceğini lisana getirdi.

ABD Hazine ve Adalet Bakanlıkları, G7 ve AB ülkeleri ile koordineli çalışarak, Rus oligarkların mal varlıklarına el konulması konusunda ortak hareket ettiklerini açıklamıştı. Perşembe günü Fiji hükümeti, milyarder oligark Süleyman Kerimov’a ilişkin olduğunu söylediği Amadea yatına el konulması için bir ABD buyruğunu onaylamıştı.

Biden idaresi, Avrupa Birliği ile de koordineli çalışması sonucu Rusya’ya karşı güç konusunda bir darbe vurdu. AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları genişletirken, çok önemli bir adım atarak Rus petrolüyle bağını bu yıl sonuna kadar kesmeyi planladığını duyurdu. AB Kurulu Lideri Ursula von der Leyen, Rusya’ya uygulanacak 6. yaptırım paketini açıklayarak, Rusya’dan ham petrol alımının 6 ay içinde durdurulacağını söyledi.

2019’da Rusya, AB’nin ham petrol ithalatının yaklaşık yüzde 27’sini sağlıyor. Bu oran Rusya’nın AB için açık orta birinci petrol kaynağı olduğuna işaret ediyor. Bu durum münasebetiyle AB Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra da, Rus gücünü satın almaya devam etti. Güç ve Pak Hava Araştırma Merkezi’nin raporuna nazaran, Rusya’nın Ukrayna’da savaş başlatmasından sonraki birinci iki ayda Rusya 66 milyar dolarlık fosil yakıt ihraç etti ve AB bu ticaretin yüzde 71’ini oluşturdu. Almanya en büyük ithalatçı olurken, onu İtalya izledi. Hollanda ve Fransa da fosil yakıtlar için Rusya’nın birinci altı müşterisi ortasında yer aldı.

Biden, Putin’i G20 Doruğu’nda istemiyor

15-16 Kasımda Endonezya’da yapılacak G20 Başkanlar Tepesi’ne Rus Devlet Lideri Putin’nin katılacağı haberi sonrası Beyaz Saray’da büyük bir tedirginliğin olduğu ve ABD’nin G20 Tepesi’nde nasıl bir hal alacağının planlandığı bildirildi.

Daha evvel Lider Biden, Rusya’nın G20’den çıkarılması gerektiğine inandığını belirtirken, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki “Rusya’nın bunun bir kesimi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Fakat, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden evvel Endonezya’nın Putin’i katılmaya davet ettiğini de biliyoruz” dedi.

Beyaz Saray Rusya’nın G20’den çıkartılmasının çok gerçekçi olmadığını, üyeleri ortasında uzlaşı olmasının dışında Çin faktörün de tesirli olduğunun farkında. Endonezya Devlet Lideri Joko Widodo daha evvel yaptığı açıklamada “Endonezya G20’yi birleştirmek istiyor. Bölünme olmasına müsaade vermeyelim. Barış ve istikrar, dünya iktisadının toparlanmasının ve gelişmesinin anahtarıdır.” demişti. Widodo, Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy’e G20’ye katılması için de bir davetiye göndererek, Endonezya’nın Ukrayna’ya insanı yardım sağlamaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Beyaz Saray yetkilileri, Endonezya’da yapılacak G20 Doruğu’na potansiyel olarak daha düşük düzeyli bir delegasyon göndermek yahut uzaktan katılmak da dahil olmak üzere bir dizi farklı senaryo üzerinde baş yormaya devam ediyor. Lakin yetkililere nazaran, Putin orada olsa bile Biden’in şahsen katılması hala en mümkün sonuç olarak görülüyor. Ukrayna Devlet Lideri Zelenskiy’in özel davetli olarak katılmasının, Rusya Devlet Lideri Putin’in doruğa katılmamasına neden olabileceği yorumları da yapılıyor.

Biden idaresi, Rusya’nın önemli diplomasiye girmeye istekli olduğuna dair hiçbir belirti olmadığını altını çiziyor. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, “Şimdi ve o vakit ortasında çok şey olabilir, lakin Rusya’nın diplomatik görüşmelere yapan bir biçimde katılma planına dair bugüne kadar katiyetle bir işaret görmedik” dedi.

Geçen ay, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de dahil olmak üzere birçok ülkenin maliye bakanları, Rus delegenin Moskova’nın Ukrayna’yı işgaline karşı bir protesto gösterisi olarak Washington’da kapalı kapılar gerisinde yapılan bir G20 oturumunu terk etmişti.

Lider Biden’ın G7 önderleri ile bu hafta yapacağı ile görüşmesinde, Rusya’nın G20’ye iştiraki konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Kasım’da, Endonezya’da yapılacak G20 başkanlar tepesinde üç ana başlık belirlendi. Bunlar global sıhhat mimarisi, sürdürülebilir güç geçişi ve dijital dönüşüm. Bu yılki doruğun teması olarak “Birlikte Güzelleş, Daha Güçlü İyileş”i seçildi.

Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Hakikat, Tarafsız ve Aktüel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz. 
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün  Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir halde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.