SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beyaz eşyada iç satışlar birinci çeyrekte daraldı

Beyaz eşyada iç satışlar birinci çeyrekte daraldıTürkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) bilgilerine nazaran 2022 yılının birinci …

Beyaz eşyada iç satışlar birinci çeyrekte daraldı
Akacan The Mall
26.04.2022 11:22
0
A+
A-

Beyaz eşyada iç satışlar birinci çeyrekte daraldı
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) bilgilerine nazaran 2022 yılının birinci çeyreğinde 6 ana eser kümesinde iç satış ve ihracat olmak üzere toplam satışlar yüzde 2, ihracat ise yüzde 6 oranında arttı. Tıpkı periyotta iç satışlar ise bir…

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) datalarına nazaran, beyaz eşya dalında Mart’ta iç satışlar yüzde 7 azalırken, ihracat yüzde 11 arttı.

Tıpkı devirde iç ve dış satışlar toplamı yüzde 6 arttı. Altı ana eser kümesi 2021-2022 Ocak-Mart yüzde 9 azaldı, ihracat yüzde 6 arttı. Üretim yüzde 3 azaldı.

Akacan The Mall

TÜRKBESD datalarına nazaran 2022 yılının birinci çeyreğinde 6 ana eser kümesinde iç satış ve ihracat olmak üzere toplam satışlar yüzde 2, ihracat ise yüzde 6 oranında arttı. Birebir periyotta iç satışlar ise bir evvelki yıla nazaran yüzde 9 oranında geriledi.

2022 yılının birinci üç ayına ait ihracat, üretim ve satış sayıları ile bölümdeki gelişmeleri düzenlediği online basın toplantısında konuşan TÜRKBESD Lideri Can Dinçer, “Yılın birinci üç ayında yüksek baz tesiri nedeniyle iç satışlarımız daralırken, ihracatımız sürat kesmekle birlikte artmaya devam etti. Global çapta tesirli olan enflasyon, yanı başımızda kıymetli hammadde tedarikçisi pozisyonundaki ülkelerin dahil olduğu savaş üzere gelişmeler, başta yassı çelik olmak üzere hammadde fiyatlarının daha da yükselmesine neden olarak, ihracatta rekabet gücümüzü olumsuz etkiliyor. Yassı çelik ithalatında anti damping tedbirleri uygulanmasının ilgili girdiler kaynaklı üretim maliyetlerimizi yüzde 16 oranında artıracağı, kesimimizin 750 milyon dolarlık bir ihracat kaybına uğrayacağı hesaplanmaktadır” dedi.

TÜRKBESD tarafından paylaşılan bilgilere nazaran, Mart ayında Türkiye’nin beyaz eşya ihracatı altı ana eser kümesinde, bir evvelki yılın Mart ayına kıyasla yüzde11 oranında artış gösterdi. Birinci çeyrekte ise, adet bazında yüzde 6 oranında yükseldi. 6,5 milyon adet ihracat gerçekleşti. Buna karşılık iç satışlar yılın birinci 3 ayında yüzde 9 oranında geriledi. Altı ana eserde iç satış ve ihracat olmak üzere toplam satışlar ise bir evvelki yıla nazaran yüzde2 artışla 8.688.496 adet oldu.


Metal fiyatları Ocak’tan bu yana yüzde 20’den fazla arttı

Türkiye’nin mecburî olarak ithal ettiği sıcak sacın tedarik kaynakları hakkında ayrıntılı bilgiler veren TÜRKBESD İdare Şurası Üyesi Fatih Özkadı ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Beyaz eşya üretiminde yüklü olarak kullanılan soğuk ve galvaniz saclar, sıcak sacın ek süreçlerden geçmesi ile üretiliyor. 2021 yılında iç pazarda kâfi ölçüde üretilmediği için mecburî olarak ithal edilen sıcak sacın yüzde 36’sı Rusya’dan, yüzde 22’si ise Ukrayna’dan tedarik edildi. İki ülke ortasındaki savaş nedeniyle bu ithalatın imkansız hale gelmesi fiyatlarda çok sert yükselişlere neden oldu. Geçen yıl yüzde 50 oranında artan metal fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Metal fiyatları bu yıl Ocak ayından bu yana yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi. Termin müddetleri ise 4 aya kadar çıktı. Çin’in dünyanının en büyük beyaz eşya üreticisi olmasını destekleyen en kıymetli ögelerden biri tıpkı vakitte dünyanın en büyük çelik üreticisi olması. Bilhassa memleketler arası ihracat pazarlarında Çin’e karşı rekabet edebilmemiz; üretim kapasitemizi artırmamıza ve muhtaçlık duyulan farklı kalitelerdeki sacları, en rekabetçi formda tedarik edebilmemize bağlı.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.