SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beşiktaş’ta Atiba’dan dikkat çeken açıklamalar! Emeklilik, Şenol Güneş, Sergen Yalçın, Ismael, Dünya Kupası, Ronaldo – Messi…

Beşiktaş’ta 10. dönemini geçiren Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, Siyah-beyazlı ekibin Antalya kampında Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtladı.

Beşiktaş’ta Atiba’dan dikkat çeken açıklamalar! Emeklilik, Şenol Güneş, Sergen Yalçın, Ismael, Dünya Kupası, Ronaldo – Messi…
Akacan The Mall
15.12.2022 12:06
0
A+
A-

Beşiktaş’ta Atiba’dan dikkat çeken açıklamalar! Emeklilik, Şenol Güneş, Sergen Yalçın, Ismael, Dünya Kupası, Ronaldo – Messi…
Beşiktaş’ta 10. dönemini geçiren Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, Siyah-beyazlı kadronun Antalya kampında Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtladı.

Temmuz 2013’te Beşiktaş’a imza atan ve kamuoyunda ‘en fazla 2-3 sene top oynar’ diye varsayım edilen Atiba Hutchinson, siyah beyazlılarda 10’uncu dönemini yaşıyor. 10 dönemde oynadığı hiç bir maçta, taraftarın ve kendini izleyen sporseverlerin performansından en ufak bir tasa duymadığı Atiba, 39 yaşında olmasına karşın ‘nasıl yeterli futbolcu olunur’u da kamuoyuna göstermeye devam ediyor. Ülkesi Kanada ile 36 yıl ortadan sonra Dünya Kupası’na katılan ve küme maçlarında elenince çok fazla vakit geçirmeden Beşiktaş’ın kamp yaptığı Antalya’ya dönen Atiba, Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtladı.

“TAKIM OLARAK HAVAMIZ ÇOK İYİ”

Akacan The Mall

Kamp ortamının çok uygun olduğunu söyleyen Hutchinson, “Havamız yeterli. Ben bir mühlet uzak kaldım, dediğiniz üzere fakat şu anda tekrar döndüm ve kadroyla beraberim. Her grup için kıymetli şeyler bu kamplar, sabah-akşam bir arada olursunuz bu ortamlarda, bu da bir birliktelik sağlar. Güzel gidiyor şu anda, antrenmanlarımız da keyifli oluyor. Ben de kendim geri döndüğüm için memnunum ayrıca” diye konuştu.

“İLK MAÇIMIZA NASIL BAŞLAYACAĞIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ OLACAK”

Ara bittikten sonraki birinci maçta gösterecekleri tepkinin ehemmiyetine değinen Kanadalı oyuncu, “Sezona başladığımız süreç güzeldi aslında, güzel başlamıştık lakin şu an üzerinde çalışmamız gereken şeyleri çalışıyoruz, lig uzun bir süreç. Bu kamptan sonra birinci maçımıza nasıl başlayacağımız bizim için çok kıymetli olacak. Orada göstereceğimiz tepki bizim için değerli olacak, savaşacağız natürel ki. Ligin geneli itibariyle şampiyonluk bu kulübün her vakit amacıdır. Dediğim üzere düzgün başlayıp âlâ götürmeyi hedefliyoruz. Oynanacak çok da fazla maç var, çok da vakit var. Bir seri yapabilirsek şayet, en azından işler süratlice değişebilir. Şu anda işler yolunda ve ayrıntılar üzerine çalışıyoruz ancak birinci maçımıza galibiyete başlamayı umuyoruz” dedi.

“ŞENOL GÜNEŞ NASIL ŞAMPİYON KADRO YAPACAĞINI DÜZGÜN BİLİYOR”

Atiba, Şenol Güneş’in tekrar Beşiktaş’ta vazife almasını, “Hocamızın olağan ki şimdi daha yeni geldiğini söyleyebiliriz, daha çok uzun mühlet geçmedi üzerinden. Bir ekibi nasıl kazanan bir takım yapacağını bilen, şampiyon yapmayı bilen, o formda bir grup kurmayı bilen bir hoca. Bize yanlışsız yolu gösteriyor, bizim gerçek yolda olmamızı sağlıyor, olmamız gereken şeyi bize gösteriyor ki bu bahsettiğim şey alışılmış her maç kazanan ve işin sonunda hedeflediği şeye ulaşan bir ekiptir her vakit. Dönem sonundaki gayeye ulaşmamız için bize yardımcı oluyor. Dediğim üzere Şenol Güneş çok yeterli bir hoca ve çok da çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunu da almayı hedefliyoruz” kelamlarıyla kıymetlendirdi.

“SERGEN YALÇIN BENİ DAHA HÜR BIRAKTI”

Atiba, Sergen Yalçın devrinde daha çok gol atması ve asist yapması hakkında ise şöyle konuştu:

“Benim için orta saha konumu; özellikle 6 ya da 8 durumları daima kendimi daha rahat hissettiğim konumlar olmuştur. Hoca beni o periyot daha çok 8 üzere düşünmüştü zira Joseph vardı, savunma misyonunu o benden daha fazla üstleniyordu. O periyotta beni biraz daha hür bıraktığını söyleyebilirim. Hoca ile şampiyon olduğumuz dönem nitekim bizim için çok yeterli bir dönemdi. Çok çalıştık ve sonunda da başarılı olduk, meyvesini aldık. Futbolda maalesef her vakit en âlâ şeyler olmuyor, en uygun düzeyde olamıyorsunuz. Bir sonraki dönem maalesef bu türlü oldu, grup halinde performansımız düştü o sene. Burada Şampiyonlar Ligi ve o maçların getirdiklerini tahminen bir etken olarak söyleyebiliriz ancak genele baktığımızda hepimizin performansı düştü.”

“VALERIEN ISMAEL İLE BİR KASVETİMİZ YOKTU”

Valerien Ismael vaktinde az mühlet almasına da değinen Hutchinson, “Aslında hiç bir zahmetimiz yoktu. Onun birinci geldiği vakit benim ulusal ekip vaktime denk geldi. Birazcık seyahatin fazla olduğu ve ulusal maçların ağır olduğu periyoda denk geldi. Dürüst olmak gerekirse o periyot form grafiğimin de yüksek olduğunu düşünüyorum ancak bir badire olmadı aramızda” sözlerini kullandı.

“DÜNYA KUPASI’NDA MAÇA ÇIKTIĞIMDAKİ HİSLERİ SÖZLERE DÖKMEK ÇOK ZOR”

Dünya Kupası’nda birinci maça çıktığı andaki hislerini anlatan Kanadalı oyuncu, “Harikaydı, çok özel bir deneyimdi ve çocukluktan beri daima hayalini kurduğum bir şeydi bu benim. Hepimizin odağı, tüm taraftarların, tüm ülkenin odağı bu kupa üzerine çok fazla yansımıştı, orada toplanmıştı. Birinci maçta alana çıkarken o atmosfer, o anki hissettiklerim, stattaki ambiyans… O hisleri sözlere dökmek nitekim çok güç, kusursuz bir atmosferdi. Ben kupanın her anından zevk almaya çalıştım, maçlar hiç bitmesin istedim. Ne yazık ki sonuçlar istediğimiz üzere olmadı küme basamağında. Fakat uzun mühlet sonra ekibi oraya götürebilmek, ulusal kadrosu oraya taşıyabilmek, insanların Kanada futbolu hakkında bilgisinin olmadığı bir ortamda, onlara Kanada futbolunu sunmak çok fevkalade bir deneyim oldu bizler için” formunda konuştu.

“RONALDO VE MESSI İLE FUTBOL TAHMİNEN DE HİÇ GÖREMEYECEĞİ BİR ŞEYİ YAŞIYOR”

Kupanın RONALDO ve Messi ekseninde ağır bir gündeme sahip olmasını farklı bir istikametten pahalandıran Atiba Hutchinson, “Şu an bulunduğumuz noktada daima ayrıntılar üzerine heyeti olduğunu görüyoruz futbolun. Dünya futbolu, DÜNYA KUPASI da bu biçimde yıldızları içerirken, gözler natürel ki bu yıldız isimlerin, bu büyük isimlerin üzerinde oluyor. Yalnızca futbolda değil natürel ki, hayatta da tüm gözler bu insanların üzerinde. Yalnızca futbolda alanda ya da sahnede değil, özel hayatlarında da takip ediyor beşerler. Ayrıyeten bahsettiğim sportmenler kendi ülkelerini en güç düzeyde temsil ediyorlar ki bir Dünya Kupası, bir ülkenin yükü omuzlarında bu insanların. Bu en yüksek düzeydeki temsile ben katiyetle, bir kez evvel hürmet duyulmasını, saygılı olunmasından yanayım. Ronaldo konusunda bunun bir hoca kararı olduğunu düşünüyorum ki, Ronaldo’nun günün sonunda düşündüğümüzde yaptığı şey, futbola çok fazla şey katmak. 18-20 yıldır neredeyse daima en âlâ düzeyde oynamış, futbola çok fazla şey katmış bir insan. Bizler futbolcuları izlerken onlara hürmet duyup, kendileri hakkında daima olumlu konuşmalıyız. Zira bunu hak ediyorlar. Futbol tahminen de hiç görmediği ve ileride tahminen de görmeyeceği bir şeyi yaşıyor, Ronaldo, Messi ve bu öbür futbolcular birebir sahneyi paylaştığında… Bu futbolcuların hepsine hürmet duymamız gerekiyor” diye konuştu.

“TEK NET OLAN ŞEY, MESLEĞİMİ BEŞİKTAŞ’TA BİTİRECEĞİM”

Atiba, Beşiktaş’taki 10 yılını ise şöyle tabir etti:

“10 sene. 10 çok hoş sene geçirdim, 10 çok hoş dönem geçirdim Beşiktaş üzere kulüpte ve bu türlü bir ülkede. Muazzam taraftarın önünde oynadım. Her manada zevk aldım, çok başarılı oldum. Hayatımın en özel anlarını, daima en zevk aldığım anlarımı burada yaşadığımı söyleyebilirim. Şimdi daha son yılımın içerisindeyim, bir karar vermiş değilim. Son yıllarda daima bu bahis gündeme geliyor lakin tek net olan şey, mesleğimi Beşiktaş’ta bitireceğim konusu. Çok fazla sürmeden birkaç ay içerisinde bu hususta bir karar vereceğim. Potansiyel olarak son senem üzere gözüküyor fakat tekrar de net bir karar vermiş değilim.”

“BU YAŞA KADAR DEVAM EDECEĞİMİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Bu yaşa kadar futbol oynamayı kendisinin de beklemediğini söyleyen tecrübeli futbolcu, “Aslında, hiç bu yaşa kadar devam edeceğimi düşünmemiştim. 20’li yaşların sonlarına yanlışsız ’35 yaş civarında sağlıklı olabilirsem futbolu bırakırım’ diye düşünüyordum ki bir futbolcunun futbolu bıraktığı ortalama yaşlar 34-35 civarıdır. O Yaşa geldiğimde bir yıl daha, 2 yıl daha giderim diye düşünüyordum lakin aklımda hiç 39 40’a kadar gitmek yoktu. Son yıllarda âlâ düzeyde oynadım ve bunu yaparken zevk aldım ki benim için en kıymetli mevzu budur. Yalnızca oynamış için olmak değil, ekip arkadaşlarımla saha içerisinde bulunduğum her andan zevk aldım” dedi.

“UNUTAMADIĞIM MAÇLAR MALUM TRABZONSPOR VE GÖZTEPE ŞAMPİYONLUK MAÇI”

Bu 10 dönem içinde unutmadığı maçları, 2017’de deplasmanda kendisinin son dakika golüyle 4-3 kazandıkları Trabzonspor ve şampiyonluğun geldiği Göztepe maçları olarak gösteren Atiba, “Trabzonspor maçı var, o malum maç. Yalnızca benim değil, tüm grup için bence çok özel bir maçtı. Çok git-gelli bir maç oldu, maçın sonunun nereye gideceğini kestiremediğimiz bir maçtı. Galibiyet golünü ben attım, ekibimiz yarışta kaldı ve nitekim benim için çok farklı, özel bir maç oldu. Ayrıyeten Göztepe maçı var. Son şampiyon olduğumuz sene. O maç da hepimiz için tüm hisleri, tüm hisleri bir maçta hissettiğimiz bir müsabakaydı. O denli bir şeyi, buna yakın bir şeyi diğer bir maçta da neredeyse hiç yaşamadığımızı söyleyebilirim. Son saniye, son ana kadar 2-3 ekibin yarıştığı bir gündü. Sonucunda biz kazandık ancak tüm ülke futbolu için bence o gün de o maçlar unutulmaz maçlar olmuştur” diye konuştu.

“ATIBA HUTCHINSON, ÇATIŞMALAR BAŞLASIN”

Türkçe bilip bilmediği ile ilgili soruya, “Biraz, biraz problem” diye yanıt veren deneyimli oyuncu, “Çok zorlanırsam, çok zora düşersem kendimi söz edebilirim aslında fakat Türkçe çok güç bir lisan, öğrenmesi çok kolay bir lisan değil. Tezahüratların birçoklarını tanırım, birçoklarını anlarım aslında. Fakat kelamları tam anlayamıyorum, yalnızca sözleri tam oturtamıyorum. Beni çağırdıkları vakit yaptıkları tezahüratları, alışılmış hem isimden ötürü hem de tezahürattan ötürü vakit zaman daha kolay anlıyorum” diye konuştu ve taraftarların kendisi ile ilgili yaptığı ‘Atiba Hutchinson, çatışmalar başlasın’ tezahüratını söyledi.

“TÜM TARAFTARLARIMIZA VE ÜLKE TARAFTARLARINA MİNNETTARIM”

Son olarak taraftarlara da bir ileti veren Atiba Hutchinson, “Aslında çok uzun bir bildiri verebilirdim lakin kısa tutacağım bunu. Hepsine minnettarım, tüm taraftarlarımıza minnettarım, aslında tüm ülke taraftarlarına da bunu söyleyebilirim; onlara da minnettarım. Birinci geldiğim andan beri burada futbol oynama fırsatı ile kutsanmış durumdayım, bu beni çok memnun ediyor. Tüm Beşiktaş taraftarına bana gösterdikleri takviye ve sevgi için teşekkür ederim. Elimden geldiğince, gücüm tükenene kadar yapmaya devam edeceğim. Ve umarım dönem sonunda da onları memnun etmeyi başaracağız” dedi.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.