SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beşiktaş’ın yeni transferi Wout Weghorst’un sıra dışı ömür öyküsü! İki üniversite bitirdi, zengin olan ailesi futbol oynamasını istemedi…

Beşiktaş’ın yeni transferi Wout Weghorst’un sıra dışı hayat öyküsü! İki üniversite bitirdi, zengin olan ailesi futbol oynamasını istemedi …

Beşiktaş’ın yeni transferi Wout Weghorst’un sıra dışı ömür öyküsü! İki üniversite bitirdi, zengin olan ailesi futbol oynamasını istemedi…
Akacan The Mall
06.07.2022 07:37
0
A+
A-

Beşiktaş’ın yeni transferi Wout Weghorst’un sıra dışı hayat öyküsü! İki üniversite bitirdi, zengin olan ailesi futbol oynamasını istemedi…
Beşiktaş’ın yeni transferi Wout Weghorst, futbol tarihinin en sıra dışı hayat hikayelerinden birine sahip. Hollanda’da 130 akaryakıt istasyonu bulunan bir ailenin oğlu olan Wout’un anne babası, çocuklarının üniversite eğitimi alıp şirketlerinde misyon almasını istiyordu. Bu ortada altyapısında oynadığı ekiplerin kimi antrenörleri de kendisine futbolda güzel yerlere gelemeyeceğini söylüyordu. Ancak Wout yılmadı. 20 yaşına dek alt liglerde mesleğine devam etti. 2016’da beklediği fırsat AZ’den geldi ve ondan sonra mesleği jet süratiyle yükselişe geçti.

Beşiktaş’ta uzun süren Wout Weghorst bekleyişi nihayet sona erdi. Evvelki gece İstanbul’a gelerek, günlerdir yolunu gözleyen siyah beyazlı topluluğa derin bir oh çektiren 29 yaşındaki futbolcunun Türkiye’deki birinci kelamları; “Transferim uzun sürdü ancak burada olduğum için mutluyum” oldu. Pekala transferin gerçekleşmesi neden bu kadar uzun sürdü? Bu sorunun karşılığı Weghorst’un sıradışı hayat kıssasında… Başlıkta da tabir ettiğimiz üzere futbolu para değil tutku için oynayan üst seviye bir futbolcuyu ve ailesini getirmek hiç kolay değil. İşte Weghorst’un öyküsü…

PETROL VE GAZ İMPARATORLUĞU

Akacan The Mall

Wout Weghorst’un büyükbabasının kurduğu aile şirketi AVIA, Hollanda’da akaryakıt ve gaz perakendeciliği işini yapıyor. Şirket, 2021’de yalnızca Hollanda’da 130 civarında akaryakıt istasyonuna sahip. Ailesinin 4 erkek çocuğundan biri olan Wout, ebeveynleri Astrid Weghorst ve Frans Weghorst’un karşı çıkmasına karşın futbolcu olmaya karar verdi. Anne babasının, aile şirketinde misyon alması ya da daha itibarlı bir iş yapması tarafındaki telkinlerine karşın Wout geri adım atmayıp futbola devam etti.

İŞLETME VE SPOR İDARESİ EĞİTİMİ ALDI

İlk gençlik çağlarında yaşadığı o baskıyı, “Birçok uygun niyetli insan, beni bırakmaya çağırdı. Kimi antrenörler futbolda uygun olmadığımı söylediler” kelamlarıyla anlatan Wout Weghorst, futbol oynamaya devam ederken ailesini de kırmamak ismine eğitimini aksatmadı; bir değil iki diploma birden aldı. Birinci olarak ailesinin petrol ve gaz ticaretini öğrenmesi için okumasını istediği işletme eğitimini tamamladı. Daha sonra da spor idaresi üzerine lisans eğitimi aldı.

ANNESİNİN ARKADAŞI SAYESİNDE…

Futbola mahallî grup NEO’da başlayan Wout Weghorst, birinci başlarda grubun en makûs oyuncularından biri olarak gösteriliyordu. Birkaç kulüpte daha oynadıktan sonra ailesinin de yardımıyla Willem II Tilburg’da kendisine yer buldu. Baht yapıtı, Weghorst’un annesi Astrid, o vakitler Willem II’nin yöneticisi olan Jan van Esch’in eşiyle arkadaştı. Eşinin konuşmalarından ve oyuncunun tutkusundan etkilenen Jan van Esch, bir scoutunu onu izlemesi için gönderdi.

AZ’YE TRANSFERi Mesleğinin DÖNÜM NOKTASI OLDU

Weghorst’u izleyen scoutun raporu üzücü değildi, bu sayede gruba seçildi. 20 yaşına kadar alt kademelerdeki Emmen ve Heracles ekiplerinde forma giyen Hollandalı futbolcuya üst düzeyde oynama bahtı tanıyan birinci kulüp, AZ Alkmaar oldu. 2016’da 1.5 milyon Euro’ya AZ’ye transfer olan Weghorst, çalışkanlığıyla golcülük yeteneklerini her geçen gün daha da geliştirip kadronun yıldızı oldu. AZ’deki performansıyla 2018’de 10.5 milyon Euro’ya Wolfsburg’a giden Weghorst, Ocak 2021’de de 17.5 milyon Euro’ya Burnley’ye satıldı.

DÖRT KARDEŞiN YALNIZCA BiRi AiLE ŞiRKETiNDE

Weghorst ailesinin dört erkek çocuğunun en büyüğü Twan pilot olmayı seçerken, Ralf mimarlık yapıyor. Anne babasının kelamını dinleyip aile şirketi AVIA’da çalışan tek kardeş, en küçükleri Niek. Wout ise çocukluğunda başına koyduğu futbolcu olma hayalini gerçekleştirerek Hollanda Ulusal Takımı’na dek yükselmeyi başardı.

JOOP GALL (EMMEN): TEKNİĞİ YÜKSEK DEĞİL ANCAK KADROYA GÜÇ VERİYOR

Wout, teknik maharete sahip olmadığı için her vakit eleştiriliyordu. Lakin kadroya güç veren ve kilometreleri arşınlayan bir forvete de muhtaçlık vardı. Ben onun ne yapamadığını değil, ne yaptığını gördüm.

BRUNO LABBADİA (WOLFSBURG): ASLA YORULMADAN, KOŞUYOR VE GAYRET EDİYOR

Wout asla yorulmadan, çok koşuyor, çaba ediyor. Bunun karşılığını da alıyor. Bizim için yalnızca skor üreten bir santrfor değil. Oyun bilgisini gücüyle birleştirerek kadro arkadaşlarının da rakip kaleye ulaşmasını sağlıyor.

OLİVER GLASNER (WOLFSBURG): ÖNDE YAPTIĞI BASKIYLA DEFANSIMIZI SERTLEŞTİRDİ

Sezon boyunca grup için kendini feda etti. Skor yükümüzü sırtlarken, önde yaptığı baskıyla savunmamızı sertleştiren de oydu. Oyunumuz onun sayesinde gelişti.

KAKA, ROBİN VAN PERSİE PİRLO, LAMPARD VE PİQUE DE AİLEDEN VARLIKLI İDİ

Wout Weghorst, elbet ‘aileden zengin’ olan tek futbolcu değil. Bu bahiste en bilindik örnek, babası Brezilya’nın en değerli iş insanları ortasında yer alan Kaka… Robin van Persie, Andrea Pirlo, Frank Lampard ve Gerard Pique üzere dünya futboluna damga vuran isimler de varlıklı ailelerin çocukları

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.