SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi: “1959 öncesi şampiyonluklar sayılabilir”

Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi: “1959 öncesi şampiyonluklar sayılabilir”Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi, ezeli rakip Fenerbahçe’nin TFF’ye …

Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi: “1959 öncesi şampiyonluklar sayılabilir”
Akacan The Mall
19.05.2022 07:37
0
A+
A-

Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi: “1959 öncesi şampiyonluklar sayılabilir”
Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi, ezeli rakip Fenerbahçe’nin TFF’ye yaptığı müracaata dayanak verdi.

Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi, F.Bahçe’nin 1959 öncesi kazanılan şampiyonlukların sayılması için TFF’ye yaptığı müracaata dayanak verdi. Dün Vodafone Park’ta basın toplantısı düzenleyen Çebi, “1959 öncesi şampiyonluklar herkese eşit olarak uygulanıp bir kurala dayanıyorsa, benim için sorun yok. Fakat birinin işine yarıyor, başkasının yaramıyor dersek, o vakit olmaz. Hak ve adalet kelam hususuysa neden olmasın ancak laf olsun diye yapılacaksa olmasın” dedi. Beşiktaş Lideri, 1 devir daha vazife almak için gerekli başvuruyu yaptığını belirtirken şunları söyledi:

Katkı veremeyenlerin maliyeti 1 milyar TL

Akacan The Mall

Kendimizi çok sıkıntı ve zahmetli günlerde Beşiktaş’ın yöneticisi ve lideri olarak bulduk. Gemiyi selametle yüzdürebilmek çok değerliydi, bunu başardığımızı düşünüyorum. Kulübün borcu 4.3 milyar TL. Bizden kaynaklanmayan faiz ve kur farkından kaynaklanan ölçü, borcun arttığını göstermektedir. Geldiğimiz günden bu yana, futbol ekibinde takıma girmeyen birçok futbolcunun, takıma girip de yararı olmayan futbolcuların yükü yıllık 200 milyon TL. Bu kontratlar ortalama 4-5 yıllık. 5 yıldan hesapladığınızda buradaki kaybımız yaklaşık 1 milyar TL. Borcumuzun yaklaşık 4’te 1’i. Öteki 4’te 1’i de faiz yükü.

Yeni dönemde uçuk kaçık bütçe olmayacak

Gelecek dönem için uçuk kaçık bütçeler yok. Yıldız almak kolay. Sonrasındakiler acısını çekiyor, olan kulübe oluyor. Gayemiz yıldız almak değil, yıldız yaratmak olmalı. Bunu yavaş yavaş yerine getirmek istiyoruz. Kadroda yaratıcı, gençlere örnek olabilecek futbolcular olacaktır. Bilhassa santrforda bunu yapmak istiyorum. Gençler için kapımız çalınıyor. Başımızdaki sayıları almadıkça hiçbir çocuğumuz hiçbir yere gitmeyecek. Gençlerle mukaveleler yapılır lakin Beşiktaş’ın menfaatlerine ziyan verecek formda yapılmaz. İki telefon geldi, istediler diye hakkın olanın 10 katını isteyemezsin. Bunu bizim çocuklarımız yapmıyor fakat malum menajerler var.”

BEN ALi KOÇ’A ‘ŞAKLABAN’ DEMEDiM

“Ali Koç’a, aileye ve bütün kulüp liderlerine hürmetim var. Arttan gelen bir arkadaşın ‘Elinizi masaya vurmuyorsunuz’ diyen birisine ‘Şaklaban değilim’ dedim. Rahmi Beyefendi de, Koç Ailesi de çok kıymetlidir benim için. Ağaçlı yolda 2 çocuğun yaptığını ya provokasyon ya da bir anlık hiddet olarak düşünüyorum. Umarım bir daha yanılgı yapmazlar. LİDER BENi GÜÇ DURUMDA BIRAKTI · BENİM de çok heyecanlı olduğum bir Fenerbahçe maçıydı. Ayrıyeten taraftarı bu biçimde galeyana getirmekle ilgili cümleler kurdum. ‘Adaletten bahsediyorsanız bizim ismimizi kullanmayın. Kendi maçlarınızdan örnek verin’ dedim. Tahminen niyeti o değildir ancak o gün Beşiktaş Başkanı’nı sıkıntı durumda bırakmıştır. Türk futbolundaki adaletsizliği her kulüp lideri lisana getirebilir. Ali Koç da bununla ilgili konuşan bir arkadaşımız. Fakat Beşiktaş için biz gerekeni konuşuruz.”

HAKEM OPERASYONU BENiM sözlerim PARALELiNDE YAPILDI

Hakemlerle ilgili elimizi masaya her vurduğumuzda sorunu çözebilseydiniz, bugün bu mevzular konuşulur muydu? 50 yıldır her kadro her maçın akabinde bunu konuştu. Bir şeyi çözebilmek için sorunun olduğu yere gidip konuşacaksınız, elinizi orada masaya vuracaksınız. Ben misyonumu yaptım. ‘TFF ve MHK Başkanı’nın istifasını istemekle sorun çözülmez, sorun hakemlerde’ demiştim. ‘Oradakiler gitmeli, yerine gençler gelmeli, eski hakemler artık yıprandı’ dedik ve sonuç olarak da bir operasyon yapıldı ancak eksik kaldı. Beşiktaş’a ziyan verenler kaldı, öbürleri gitti. Ben liste vermedim, tamamının değişmesi gerektiğini söyledim.

UMARIM YENi TFF DÜZELTiR

Yeni bir dönem başlıyor. Hakemler yenilenmeli, gençlerin önü açılmalı. Bunlarla ilgili her türlü çabayı verdim. Lakin operasyon eksik yapıldığı için hala düzelmiyor. İnşallah yeni gelecek olan TFF bunları düzeltir. Hakem operasyonunu ben yaptırtmadım fakat bunun yapılması gerektiğini anlattım. Operasyon, benim sözlerimin paralelinde olmuştur. Demek ki Beşiktaş’a ziyan verenlerle uğraş etmişim. Fakat operasyon eksik yapıldı. Tamamı yapılmadığı için yürümedi ve sulandırılmaya başlandı. “

BORCUN %10’U ViDA’NIN Fiyatı

Vida ile pazarlık ediyoruz. Kontratı bittiği için valizini topluyor olabilir. Koşulları ağır. Yumuşamadığı sürece bizimle olamazlar. Yılda 4 milyon, vergisiyle 5 milyon Euro ve karşılığı 400 milyon lira. Borcun yüzde 10’u. Vida’dan faydalandık. Neden 4 değil de 2 olmadı. 2 de olmayacak 1 milyon olacak.”

TAYFUR BiNGÖL OLABiLiR

Atiba çok bedelli, simge oldu. Şayet yabancı oyuncu konusunda bizi zorlayacak durum olmazsa ve devam etmek isterse onunla yola devam etmek istiyorum. Tayfur Bingöl planlamamız içinde, biraz yaşlı lakin bir bakalım. Alanya’da başarılı oldu. Gündeme alınabilir, bakacağız.”

MAĞDURUM’ DiYENLE ÇiÇEK VERENLER BİREBİR

Bilhassa çiçek veren ve ‘operasyon doğru’ değil diyenler ve hatta dönüşlerinde bir nebze sebebi olanlar, her maç sonrabı ‘mağdurum’ diyenler. Hem ‘mağdurum’ diyorsunuz hem de çözmek isteyenlere ‘Yanlış yaptın’ diyorsunuz. Buyurun, bakalım yeni dönem neler olacak? Temenni ediyorum ki, yeni TFF bütün konseyleri ve eski hakemleri gönderir.

TFF LİDERİ OLMA Üzere BiR FİKRİM YOK

“FUTBOL Federasyonu başkanlık seçimi haziran ortasında ve Beşiktaş seçimi mayıs ayının sonunda. TFF Başkanlığı için bir fikrim olsaydı, Beşiktaş Başkanlığı için dün dilekçemi vermezdim. Sıhhatim el verdiğince burada hizmet etmek istiyorum.”

BU SPOR YASASINI HAK ETTiK

“İhtiyaç olduğu için, spor kulüplerinin bu hale getirilmesinden ötürü Spor Yasası gündeme alınmıştır. Yapanları eleştirmek haddimize değil. Bizler bunu hak ettik. Koskoca toplulukları, yüzyıllık çınarları hepimiz egolarımızla çok büyük borcun altına soktuk. Lakin birtakım mevzularda sıkıntılar var. Bilhassa yöneticilere borç alıp vermekle ilgili sınırlama gerçek değil. Biraz daha rahat tutulmalıydı.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.