SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Beşiktaş – Kasımpaşa maçı sonrası dikkat çeken yorumlar: Ecel terleri döktü, bu kadar mahkum oynamak düşündürücü

Harika Lig’in 18. haftasında Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yuı 2-1 mağlup ettiği maçı Hürriyet müellifleri Güntekin Onay ve Engin Kehale kıymetlendirdi.

Beşiktaş – Kasımpaşa maçı sonrası dikkat çeken yorumlar: Ecel terleri döktü, bu kadar mahkum oynamak düşündürücü
Akacan The Mall
08.01.2023 08:36
0
A+
A-

Beşiktaş – Kasımpaşa maçı sonrası dikkat çeken yorumlar: Ecel terleri döktü, bu kadar mahkum oynamak düşündürücü
Süper Lig’in 18. haftasında Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yuı 2-1 mağlup ettiği maçı Hürriyet müellifleri Güntekin Onay ve Engin Kehale kıymetlendirdi.

Beşiktaş, Harika Lig’in 18. hafta maçında Kasımpaşa’yı meskeninde 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibin gollerini 26. dakikada Cenk Tosun ve 45+6’da Wout Weghorst atarken Kasımpaşa’nın sayısını 69. dakikada Ahmet Engin kaydetti.

Bu sonucun akabinde Beşiktaş puanını 29’a çıkardı, Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı.

Akacan The Mall

Hürriyet müellifleri Güntekin Onay ve Engin Kehale müsabakayı kıymetlendirdi.

GÜNTEKİN ONAY: 3 PUANI ALIRKEN ECEL TERLERİ DÖKTÜ

Beşiktaş maça kararlı ve rakibine konut sahibi olduğunu hissettirerek başladı. O denli ki birinci 20 dakika topa sahip olma oranları siyah beyazlı ekibin lehine %84’e 16 idi. Birinci kısımda yalnızca kendi yarı alanında oyunu kabul eden Kasımpaşa, Cenk Tosun’un golünden sonra kabuğundan çıkmaya başladı. 3 defa Beşiktaş kalesinde tehlike yaratan lacivert beyazlılar, kaleci Mert Günok’un yeterli oyunu sayesinde eşitlik sayısını bulamadı.

N’KOUDOU Yeniden FiNAL PASLARINDA BAŞARISIZDI

İlk 45 dakikada toplam 12 top kaybı ile oynayan Kevin N’Koudou yeniden final paslarında başarısızdı. Devrenin son anlarında Wout Weghorst ile farkı ikiye çıkartan Beşiktaş için maçı izleyenler “artık 3 puanı cebine koydu” diye düşündü.

İkinci yarıda etkisiz ve silik bir oyun ortaya koyan Beşiktaş’ta Şenol Güneş, N’Koudou ve Cenk Tosun’u oyundan alıp Atiba Hutchinson ile Jackson Muleka’yı alana sürdü. Burada emel orta alanda Salih Uçan ve Gedson Fernandes’in üzerindeki yükü azaltmak ve orta alanı güçlendirmekti. Lakin büyük deneyim Atiba’nın kaptırdığı top sonrasında gelen Kasımpaşa golü Beşiktaş’ı paniğe itti.

RAKiBE BU KADAR MAHKUM OYNAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Kasımpaşa’nın 2-0’a karşın maçı bırakmaması ve son ana kadar asılması takdiri hakediyor lakin hafta içi bay geçmesine karşın Beşiktaş üzere bir kadronun meskeninde oyunu bu kadar rakibe bırakıp mahkum oynaması düşündürücü.

Beşiktaş’ın önünde artık 5 maçlık kuvvetli bir fikstür var ve bu maçların 4’ü deplasmanda. Valentin Rosier, Romain Saiss ve Josef de Souza’nın dönmesiyle birlikte grup savunmasındaki problemler büyük ölçüde tamir olacaktır. Lakin Şenol Güneş’in oyunun tamamında rakibine hükmetmeyi öğrenmesi gerekiyor.

ENGIN KEHALE: FORTES FORTUNA ADIUVAT

Fortes, Fortuna Adiuvat Latince bir tabir. Türkçe’ye “şans, merdin yanındadır” biçiminde çevirebiliriz. Şenol Güneş, geldiği günden beri hakikat onbiri ve keyif veren oyunu alanda görebilmek için daima bir şeyler deniyor. Kasımpaşa karşısında alana sürdüğü kadro, nitekim ziyadesiyle mertti. Cenk Tosun ve Wout Weghorst’u yan yana ön hatta koyan Güneş, merkezi Salih Uçan-Gedson ikilisiyle tutmayı düşünmüş, kenarlardan Nathan Redmond ve Kevin Nkoudou ile hamlesi desteklemeyi planlarken beklerde de Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’yu tercih etmişti. Bu yapı, rakip ceza alanı içi ve etrafı verimlilikte aktif bir oyun vaadetse de savunma manasında önemli bir kırılganlık barındırıyordu.

KASIMPAŞA DAHA ÜRETKENDi

Orta alanda sertlikten mahrum, bek durumlarında savunma hüneri ve tempoda problemli, önde iki oyuncu olduğu için merkezde rakibe alan bırakan ve Nkoudou’nun geri dönüş kasvetiyle birlikte bir kenarı da rakibe teslim etme riskiyle karşı karşıyaydı siyah beyazlılar. Gerçekten o denli de oldu. Maçın büyük kısmında daha çok üreten, alan bulan, tehlike yaratan taraf Kasımpaşa’ydı.

OLAĞANÜSTÜ KALECi PERFORMANSI

Fakat karşılarında inanılmaz bir Mert Günok performansı buldular. Kalecilikte evvel mental güçlülük, sonra yetenek ve marifet kıymetli. Mert, zihninde kurduğu duvarı alana yansıtarak daima bir adım önde götürdü maçı. Matrix Neo edasıyla her gelen topu çıkardı, Beşiktaş’ı oyunda tuttu.

Savunma oyunundaki zaafını inanılmaz kaleci performansı ile kapatan siyah beyazlıların atakta konum bulması kaçınılmazdı. Tempolu kenarları, bindiren bekleri ve savaşan santrforlarıyla -ilk golde rakibin alanda eksik olmasından da faydalanarak- Kasımpaşa’yı çok zorladı ve soyunma odasına Cenk ve Weghorst’un golleriyle 2-0 önde gitmeyi başardı. Hollandalı merkezden gelen paslara tek vuruş maharetiyle öne çıkıyor. Birebir vuruşu ve golü Ümraniye müsabakasında Cenk’in pasında da ağlara göndermeyi başarmıştı.

GÜNEŞ TÜM SEÇENEKLERi DENiYOR

Beşiktaş teknik heyeti, savunmadaki zaafları gidermek için 60. dakikada Atiba’yı alana atarak merkezi üçledi fakat kenarlardaki savunma zahmetine deva bulamayınca Kasımpaşa Ahmet Engin ile golü buldu. Romain Saiss ile siyah beyazlılar son dakikaları en azından daha gerilimsiz geçirmeye çalıştı lakin maçın sonunun huzurlu geçtiğini söylemek sıkıntı. Baht, Dolmabahçe’de yavuzun yanındaydı. Derbi haftasını kayıpsız geçmek kıymetliydi. Şenol hoca doğruyu bulmak için elindeki tüm seçenekleri deniyor lakin Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışına tutunabilmesi için çok daha çabuk bir toparlanmaya gereksinimi var.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.