SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Beşiktaş – İstanbulspor maçı sonrası Güntekin Onay’dan sürpriz yorum ve Şenol Güneş’e Saiss sorusu!

Beşiktaş, Spor Toto Üstün Lig’in 26. hafta maçında konuk ettiği İstanbulspor’u Cenk Tosun, Aboubakar ve Redmond’ın golleriyle 3-1 mağlup etti. Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, bu maçı köşelerinde kıymetlendirdi.

Beşiktaş – İstanbulspor maçı sonrası Güntekin Onay’dan sürpriz yorum ve Şenol Güneş’e Saiss sorusu!
Akacan The Mall
19.03.2023 08:50
0
A+
A-

Beşiktaş – İstanbulspor maçı sonrası Güntekin Onay’dan sürpriz yorum ve Şenol Güneş’e Saiss sorusu!
Beşiktaş, Spor Toto Harika Lig’in 26. hafta maçında konuk ettiği İstanbulspor’u Cenk Tosun, Aboubakar ve Redmond’ın golleriyle 3-1 mağlup etti. Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, bu maçı köşelerinde kıymetlendirdi.

Spor Toto Harika Lig’in 26. hafta maçında Beşiktaş, Vodafone Park’ta konuk ettiği İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Cenk Tosun, Aboubakar ve Redmond’ın golleriyle galibiyete uzanan Siyah-beyazlılar 3 maçlık galibiyet serisiyle puanını 49’a yükseltti ve başkan Galatasaray’la puan farkını 11’e indirdi.

Lokilo ile tek gol bulan ve 3 maçlık galibiyet serisi sona eren İstanbulspor ise 24 puanda kaldı.

Akacan The Mall

GHEZZAL ASİSTLE DÖNDÜ! ABOUBAKAR’DAN DAYANILMAZ GOL

Yaklaşık 5 aylık ortanın akabinde birinci 11’e dönen Rachid Ghezzal, 42. dakikada kullandığı kornerle Cenk Tosun’un golünün asistini yaptı. Ankaragücü ve Başakşehir maçlarında gol atan Aboubakar, İstanbulspor ağlarına mükemmel bir gol yolladı ve Fenerbahçe derbisi öncesi gol atma serisini 3 maça çıkardı.

Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Beşiktaş – İstanbulspor maçını kıymetlendirdi.

UĞUR MELEKE: OTOMATİK VİTESLE KAZANDI

Bu sene Harika Lig, sözün tam manasıyla “iki perdeli” olarak oynanıyor. Bir aylık Dünya Kupası ortasının üzerine gelen büyük felaketimiz esasen birinci devreyle ikinci devre ortasındaki bağı epey zayıflattı. Bunun üzerine uzayan transfer dönemi ve Hataylı-Gaziantepli futbolcuların kiralanmaları eklenince birtakım kadrolar adeta martta yine çevirdiler kontağı. İşte bu “reset atılmış” kadrolardan ikisi, Beşiktaş ve İstanbulspor karşılaştılar dün.

iSTANBUL 12 OYUNCU ALDI

Fatih Tekke’yle yine yapılanan İstanbulspor devre ortasında 12 futbolcu kattı takımına. 6’sı yabancı, 3’ü Gaziantepli, 1’i Hataylı bu 12 adamdan 5’i dün birinci 11’deydi. Son üç haftada esasen bu yeni takım peş peşe Konya, Alanya ve Sivas’ı yenmişti. Beşiktaş’ın karşısına da son 270 dakikada yalnızca 1 gol yemelerinin sebebi olan o katı defansif tertipleriyle çıktılar. Fatih Tekke’nin İstanbulspor’unun aslında kolay tanım edilebilir bir oyunu var: Galip geldikleri son iki maçta Alanya’ya karşı %36, Sivas’a karşı %34 topa sahip oldular. Beşiktaş’a da motamot Alanya-Sivas’a karşı yaptıkları üzere topu bıraktılar. Siyah beyazlıların tamamlayamadığı ataklarda vereceği olası fırsatları kovaladılar çoğunlukla. Beşiktaş’sa bu disiplinli kümeye karşı iki imtihan verdi dün akşam. Ve 2 imtihandan da hasarsız ayrıldıklarını söyleyebiliriz:

1-) Kapanan İstanbul savunmasına karşı akan oyunda durum üretmek çok zordu. Bu yüzden birinci devrede rekor sayıda orta yaptılar (29). Bir golü duran topla, 2’sini uzaktan şutla buldular. Ghezzal canlıydı. Aboubakar ve Cenk de iştahlı futbollarını sürdürdüler.

ONUR-MASUAKU ÇOK iYiYDi

2-) Beşiktaş’ın tamamlayamadığı hamlelerin dönüşlerindeyse Onur, Amir ve Masuaku girdiler devreye. Yeni bek ikilisi Onur-Masuaku çok şey kattılar ikinci bölge oyununa. Beşiktaş tahminen kolay kazanamadı lakin son 3 haftada bir otomatik vites geliştirdiklerini söyleyebiliriz rahatlıkla.

GÜNTEKİN ONAY: OYUN MAKUS, ABOU HARİKA

Beşiktaş, anlamsız bir biçimde düşük tempoda başladı müsabakaya. 11 kişilik bir blokla oyunu kendi yarı alanında kabul eden İstanbulspor karşısında yüzde 71 topa sahip olmasına karşın rakip kalede konum üretemedi. 35’inci dakikadan sonra tempoyu yükseltip baskıyı ağırlaştıran Beşiktaş, akan oyunda durum üretemediği maçta bir kornerde Cenk Tosun’un şık baş golüyle 1-0 öne geçti.

KALiTESi BU LiGiN ÜZERiNDE

Golün akabinde daha iştahlı gözüken siyah-beyazlılar, 56’da Aboubakar’ın solo eforuyla harika bir gol buldu ve farkı 2’ye çıkarttı. Aboubakar sağlıklı ve fit olduğu vakit bu ligin üzerinde bir santrfor. Üç maçtır attığı goller ferdi yeteneğinin eseri. Açıkçası Beşiktaş kalitesindeki bir ekibin daha fazla durum üretmesi lazım. Biri korner, başkası büsbütün ferdi marifet ile gelen 2 golün dışında konum yok. Maxim’in direkte patlayan baş şutu ve Redmond’ın 3’üncü golü akıllarda kalan gollük aksiyonlardı.

CENK TOSUN FEDAKAR LAKİN…

Cenk Tosun bu grubun kaptanı. Şahane da bir golcü, çok da fedakarca çalışıyor fakat oynadığı durumun ihtiyaçlarını yerine getirmediği bir gerçek. Bu durum da Beşiktaş’ın oyununu geri götürüyor. İstanbulspor ise 2-1’den sonra cesaretlendi ancak genel manada maçın içinde çok pasif kaldılar.

SAiSS NEDEN 11’DE OYNAMIYOR?

Beşiktaş’ın oyun kalitesini ve temposunu üste çıkartması koşul. Ayrıyeten Romain Saiss, mevcut stoperlerin içinde en çok itimat veren ve en önde gözüken stoper. Neden 11 başlamıyor? Omar Colley çabuk bir savunmacı ancak tek ataklı ve sakar. Beşiktaş bir sefer daha kolay maçı zora sokarak kazandı. Galibiyet ve Rachid Ghezzal’ın ekibe dönüşü hoş lakin saha içinde birçok alanda eksikler olduğu gerçek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.