SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

‘BES ikram kartı’ geliyor

‘BES armağan kartı’ geliyorBloomberg HT yayınlanan Sigorta Gündemi’nde, SEDDK Lider Vekili Ali Ersoy tarafından yakınlarına özel günlerinde altın …

‘BES ikram kartı’ geliyor
Akacan The Mall
30.05.2022 17:22
0
A+
A-

‘BES armağan kartı’ geliyor
Bloomberg HT yayınlanan Sigorta Gündemi’nde, SEDDK Lider Vekili Ali Ersoy tarafından yakınlarına özel günlerinde altın üzere klâsik armağanlar vermek yerine ferdî emeklilik hesaplarına ek katkı hissesi ikram etmek isteyenlerin talebini…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Lider Vekili Ali Ersoy, 11. Sigorta Haftası kapsamında, ‘Kişiler ikram olarak yakınlarına özel günlerinde altın üzere klasik armağanlar vermek yerine ferdi emeklilik hesaplarına ek katkı hissesi ikram etmek istiyorlar. Bu talebi karşılamak için ‘BES Armağan Kartı’ yahut ‘Hediye Sertifikası’ çalışmalarına başlandığını belirtti.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi Programında yer alan bahisler ortasında geçen hafta çeşitli etkinliklerle kutlanan 11. Sigorta Haftası’nda gündeme getirilen başlıklar özetlendi.

Akacan The Mall

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Vakit, Türkiye iktisadında sigorta kesiminin çok değerli bir hisseye sahip olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin maksatlarına varmasında en büyük dayanaklardan birini veren dalı Bakanlık olarak desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

SEDDK Lider Vekili Ali Ersoy: “Sigorta dalının iktisatta dijital dönüşüm ve yeşil dönüşümün yönetilmesinde kıymetli rolü olacak. Kurum olarak tüm bu süreçlerin idaresinde üzerimize düşen misyonları layıkıyla yapma konusunda azim ve istekle çalışmaya devam edeceğiz.” formunda konuştu.

TSB Lideri Atilla Benli, “Sadece ülkemiz değil, tüm dünya her manada farklı ve kuvvetli bir devirden geçiyor. Pandemi, iklim değişikliği, doğal afetler ve savaşlar üzere beraberinde değerli makroekonomik sıkıntılar ve riskleri barındıran birçok gelişmeyi birebir anda yaşadığımız bu periyotta, sigortacılar olarak çok değerli imtihanlardan geçiyoruz.” dedi.

Yeni iş birliklerinin kapısı açıldı

Türkiye Sigorta Birliği öncülüğünde Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinin sigorta birlikleri ortasında imzalanan ‘Mutabakat Zaptı’ Türk coğrafyasında yeni iş birliklerinin kapısını açıyor. Lider Benli: “Dost ve kardeş ülkelerle iş birliklerimizin artması, ekonomilerimize güç katacak ve ülkelerimizin refah düzeyini yükseltecektir.” dedi.

DASK’ta gaye yüzde 100 sigortalılık

Dünyada örnek uygulamalar ile kıyaslandığında Türkiye’deki sigortalılık oranının epey yüksek olduğunu belirten DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, Sigorta Haftası’nda yaptığı açıklamada, DASK’ın amacının, kapsam dahilindeki tüm konutları Mecburî Sarsıntı Sigortası garantisine almak ve %100 sigortalılık amacına ulaşmak olduğunu söyledi. Turgut, “Sosyal sorumluluk projelerimiz ve bütüncül Afet Sigortası’na geçiş için gerekli çalışmalar da devam ediyor.” dedi. DASK bugün 10,7 milyon adet poliçe ve yüzde 54 oranındaki sigortalı konut sayısı ile yoluna devam ediyor..

BES daha da cazip hale getirilecek

Ülkemiz tasarruf oranlarının artırılmasında artık birinci akla gelen eser olan BES’i daha da cazip hale getirecek çalışmalar hızlandı.

Bu mevzuda; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Lider Vekili Ali Ersoy, ‘Kişiler armağan olarak yakınlarına özel günlerinde altın üzere klasik armağanlar vermek yerine kişisel emeklilik hesaplarına ek katkı hissesi armağan etmek istiyorlar. Bu talebi karşılamak için ‘BES Armağan Kartı’ yahut ‘Hediye Sertifikası’ çalışmalarına başladık. Vatandaşımızın düğün ve doğum günü üzere özel günlerde taktığı altınların yerine BES fonlarına para göndermesini ve katkı yapmasını sağlayan bir sistem olacak. QR kod okutularak para gönderilebilecek. Çalışmayı bu yıl tamamlamayı planlıyoruz. Gönderilen paraya da yüzde 30 devlet katkısı olacak.’ diye konuştu.

Öte yandan SEDDK, Ferdî Emeklilik Sistemi ve sistemin kapsamının genişletilmesi ile ilgili olarak kamuoyunda farkındalık oluşturmak emeliyle dikkat çeken bir kamu spotuna imza attı. RTÜK tarafından yayına alınan spot, “Aras ile Sohbetler: Harçlık, birikim, devlet katkısı” başlığını taşıyor.

Memleketler arası alanda neler oluyor?

Sanayi kaynakları, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinin akabinde uygulanan yaptırımları ihlal etmemek için, milletlerarası deniz piyasasına hakim olan Avrupa ve ABD’li sigorta şirketlerinin Rus petrol tankerlerini sigortalamayı azalttığını söylüyor.

Kanadalı milyarder Prem Watsa’nın Fairfax Kümesi tarafından desteklenen Hindistan’ın Digit Insurance, 4,5 milyar ila 5 milyar dolarlık bir birinci halka arzda yaklaşık 500 milyon dolar toplamayı düşünüyor.

Moody’s Investors Service’deki analistler, uzun periyodik yüksek enflasyon devrinin EMEA sigortacılarının kârı üzerinde baskı oluşturacağı ve olumsuz ikinci derece tesirler getirebileceği konusunda uyardılar

Satın almalar sürat kazandı

Hollandalı sigorta şirketi Aegon, Liberbank ile İspanyol sigorta ortak teşebbüsündeki %50 payını 177 milyon € karşılığında satacağını açıkladı.

Alman sigortacılık kümesi Talanx Group’un bir yan kuruluşu olan HDI International, Brezilya’da Sompo Seguros’un perakende sigortacılık işini yaklaşık 1,1 milyar Brezilya realine (228,2 milyon dolar) satın alıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.