SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Berbat şoföre yüzde 200 artırım

Kötü şoföre yüzde 200 zamSEDDK Lideri Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortasında yeni yol haritasını açıkladı. Birinci olarak trafik sigortasındaki …

Berbat şoföre yüzde 200 artırım
Akacan The Mall
17.11.2022 07:22
0
A+
A-

Kötü şoföre yüzde 200 zam
SEDDK Lideri Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortasında yeni yol haritasını açıkladı. Birinci olarak trafik sigortasındaki mevcut 7 kademeden oluşan basamak sistemini genişleteceklerini belirterek, yeterli şoför berbat şoför ayrımına gideceklerini, hasarsız şoförlere yüzde 50 indirim, hasarlı şoförlere ise yüzde 200 artırım uygulanacağını söyledi.

Trafik sigortasında yol haritası açıklandı, hasarsızlık indirimine bahis olan basamak sistemi değişiyor, hasarsız şoföre yüzde 50 indirim gelirken, hasarlı şoförler trafik sigortasını yüzde 200 artırımlı yaptıracak.

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Konseyi (SEDDK) Lideri Mehmet Akif Eroğlu, sigorta bölümünün temsilcilerinin de iştiraki ile gerçekleştirdiği toplantıda, trafik sigortasında yeni yol haritasını açıkladı. Eroğlu, trafik sigortasından, 15.5 yılda, 17.5 milyar TL ziyan edildiğini, yalnızca 2022 yılının 20 milyar TL ziyanlar kapatılacağını belirterek, bu ziyanı da sigorta yatırımcılarının karşıladığını söyledi.

Akacan The Mall

EHLİYETE EL KONABİLİR

Eroğlu, sigorta şirketlerinin yüksek ziyanlar etmemesi, şoförlerin de uygun fiyatlarla trafik sigortası yaptırabilmesi için yeni yol haritasını belirlediklerini tabir ederek, “Öncelikle trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz. Mevcut sistem 7 basamaktan oluşuyor. Buna hasarsız şoförler için 8. basamağı; çok hasarlı şoförler için de 0. basamağı ekliyoruz. 8. basamağa çıkan şoförlere yüzde 50 indirim uygulanacak, 0. basamağa inen şoförlere ise yüzde 200 artırım yapılacak. Bu uygulamayı çabucak başlatacağız. Böylelikle bilhassa ticari araçların sigortalarında hem düzgün şoför, makûs şoför ayrımına gideceğiz hem de şoför davranışlarını denetim edeceğiz. Tespitlerimize nazaran yılda 3’ten fazla kaza yapan 6 binin üzerinde şoför var. Bunları 0’ıncı basamağa alacağız. Ayrıyeten bu şoförlere trafik eğitimi verilmesinden tutun da ehliyetlerinin bir müddetliğine el konulmasına kadar uzanan kimi yaptırımlar uygulanmasını da sağlayacağız” dedi.

KİŞİ TEMELLİ POLİÇE

Eroğlu, trafik sigortasında atacakları öteki adımlara da değinerek, ticari araçlar için kişi temelli poliçe uygulamasına geçileceğini de açıkladı. Bugün için trafik sigortasının şoföre değil araca yönelik yapıldığını vurgulayan Eroğlu, “Sürücü bir yıl bir şirkette çalışıyor, kaza yapıyor, aracın işleteni kusurlu oluyor. Şoför sonraki yıl bir öbür şirkette çalışmaya başlıyor, tekrar kaza yapıyor, trafik sigortası aracın işletenine yapıldığından şoför tekrar kusursuz gözüküyor. Kişi temelli poliçe ile bunu değiştireceğiz. Böylelikle şoförün hasar geçmişini görebileceğiz” dedi.

DOĞRUDAN TAZMİN SİSTEMİ

Trafik sigortasında yol haritasının öbür ögelerinin da trafik sigortası sicil kaydı uygulaması ve trafik sigortasını fiyat odaklı poliçe olmaktan çıkartıp, şoförlerin hizmet almalarına da imkan tanıyacak direkt tazmin uygulaması olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Önümüzdeki periyotta motosiklet, traktör üzere sigortalılık oranı düşük araçlarda sigortalılık oranını artırmaya odaklanacağız. Trafik sigortasındaki meseleler için yapısal tahliller gerekiyor. Önümüzdeki devirde yol haritasındaki tüm hareketleri gerçekleştireceğiz” biçiminde konuştu.

Mehmet Akif Eroğlu

TRAFİK SİGORTASI SİCİL KAYDI GELİYOR

SEDDK Lideri Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortasındaki yeni yol haritasını açıklarken, yapılacaklardan birinin de trafik sigortası Sicil Kaydı getirmek olduğuna değinerek, bu hususta şu açıklamaları yaptı: “Ticari araçlarda, ağır kusurlu haller için Trafik Sigortası Sicil Kaydı getireceğiz. Bu uygulamaya da 2025 yılında geçeceğiz. Böylelikle şoförlerin hasar geçmişini görebileceğiz. Nedir ağır kusur halleri? Kırmızı ışık ve emniyet şeridi ihlali, taşıt kullanım müddetinin üzerinde araç kullanımı, sürat sonu ihlali üzere ihlaller. Bu ihlaller için Trafik Sigortası Sicil Kaydı getireceğiz. Sicil kaydı yeterli olmayan şoförler tahminen de iş bulamayacaklar. Artık şoför davranışlarını yönetmemiz gerekiyor.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.