SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Belediyelerden ‘dönüşüm’ daveti

Belediyelerden ‘dönüşüm’ çağrısıTürkiye’de lokal idareler seviyesindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan Sıfır Atık Şenliği 14-16 Ekim …

Belediyelerden ‘dönüşüm’ daveti
Akacan The Mall
07.10.2022 07:38
0
A+
A-

Belediyelerden ‘dönüşüm’ çağrısı
Türkiye’de lokal idareler seviyesindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan Sıfır Atık Şenliği 14-16 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen aktifliğin bu yılki temasının, ‘Daha Azıyla Daha Çok Dünya’ olduğunu belirten Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, “Atıksız bir ömrün ülkemizin, dünyamızın geleceği için ne kadar değerli olduğunu herkese anlatacağız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi ve gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir dünya bırakmak için farkındalık oluşturmak ismine 14-16 Ekim tarihlerinde ‘Sıfır Artık Festivali’ düzenliyor. Türkiye’de lokal idareler seviyesindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan şenlik, ‘Daha azıyla daha çok dünya’ teması ile gerçekleşecek. Atıksız ömürler kurgulamayı ve 7’den 70’e herkeste etraf şuurunu oluşturmayı hedefleyen şenliğe geniş bir iştirak bekleniyor. Şenliğe,Emine Erdoğan ve Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılması öngörülüyor. Ayrıyeten, sürdürülebilir dokuma konusunda değerli çalışmalara imza atan ünlü modacı Dilek Hanif de şenlikte yer alacak.

‘ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRMELİYİZ’

Akacan The Mall

Festival öncesi Kocaeli Sekapark’ta bulunan Maide Restoran’da bir tanıtım toplantısı düzenlenirken, toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, günümüzde dünya kaynaklarının düşünülmeden tüketildiğini söyledi. Gündoğdu, “Eğer üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmezsek, tabiata, hayatımıza geri dönüşü olmayacak ziyanlar vereceğiz. Bugün etraf dostu siyasetler tüm dünyanın gündeminde fakat temel güç, ferdi olarak tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmekte yatıyor. Biz, bireyler ve kurumlar olarak daha atıksız ömürler kurgulamak, tahlilin bir kesimi olmak durumundayız. Günlük alışkanlıklarımızda ufak değişiklikler yaparak buna başlayabiliriz” dedi.

ÖZEL ATÖLYELER

Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sıfır Atık Festivali’nde sıfır atık yaklaşımını ve döngüsel ekonomiyi iş dünyası, kamu ve akademik perspektiften konuşacağız. Fakat daha ötesinde 7’den 70’e herkesin sıfır atık bakış açısını şahsen deneyim edeceği, şahsen katılacağı atölyelerimiz olacak. Atıksız bir ömrün ülkemizin, dünyamızın geleceği için ne kadar değerli olduğunu herkese anlatacağız; onları tahlilin bir kesimi olmaya davet edeceğiz. Şenliğin birinci gününde sıfır atık şuurunun oluşması ve yaygınlaşmasına önderlik eden ve bu uğraşlarıyla Dünya Bankası tarafından birinci defa verilen “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü”nü alan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin bizlere hitap etmesini bekliyoruz. Ayrıyeten ülkemizde bu hususun yürütücüsü ve liderliğini üstlenen Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un da bizlerle olacağını düşünüyoruz.”

GİRİŞ BİLETİ YERİNE ‘ATIK’ İSTENECEK

Festivalin döngüsel iktisadın ‘azalt, tekrar kullan ve dönüştür’ unsurları üzerine inşa edildiğini söyleyen Genel Sekreter Gündoğdu, “Dolayısıyla şenliğimizin de ismi üzere ‘Sıfır Atık’ bir aktiflik olmasını hedefledik. Bu maksatla öncelikle bu şenliğin iştirak bileti atıklar olacak. Yani atölyelerimize, gösterilerimize, panellerimize katılmak isteyen sevgili Kocaelililerden şenliğe kesinlikle bir dokumacılık, elektronik, plastik üzere bir atıkla gelmelerini istiyoruz.Diğer taraftan plastik kullanımını en aza indirecek, atık üretimini en az seviyeye çekmek için birçok tedbir aldık. Plastik pet şişeler alanın hiçbir yerinde kullanılmayacak, buna büyük ihtimam göstereceğiz. Kuşkusuz hiç karbon ayak izi üretmemek mümkün değil lakin biz, bu şenlik sonunda oluşacak karbon ayak izimizi de hesaplayacak ve bunu bertaraf edecek projeleri şenlik sonrasında hayata geçireceğiz” dedi. İki güne yayılacak formda 34 farklı alanda 80’i aşkın ileri dönüşüm atölyesi ve 9 atıksız eserler standı gerçekleştirilecek. Bu atölyelerin yanı sıra şenlikte sıfır atık konusunda çalışmalar yapan birçok isim ve sanatçı ağırlanacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.