SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Belçika’da demiryolu çalışanları 3 günlük grev başlattı

Belçika’da demiryolu çalışanları, hükümetin hazırladığı bütçe paketini yetersiz bularak ülke genelinde 3 gün sürecek bir grev başlattı.

Belçika’da demiryolu çalışanları 3 günlük grev başlattı
Akacan The Mall
29.11.2022 18:08
0
A+
A-

Belçika’da demiryolu çalışanları 3 günlük grev başlattı
Belçika’da demiryolu çalışanları, hükümetin hazırladığı bütçe paketini yetersiz bularak ülke genelinde 3 gün sürecek bir grev başlattı.

Belçika’da demiryolu çalışanları, Başbakan Alexander De Croo hükümeti tarafından hazırlanan 2023 bütçesi kapsamında demiryolları için ayrılan bütçe üzerine grev kararı aldı. Sendikalar tarafından organize edilen grev nedeniyle ülkede her 4 trenden sadece biri çalıştı. Özellikle Valonya bölgesinde bulunan Namur, Brabant Valon ve Lüksemburg kentlerinde personel eksikliği sebebiyle seferler tamamen durdu. Ülkede 3 gün sürecek demiryolları grevi nedeniyle çok sayıda çalışan işine özel araçlarla giderken, birçok kişi de uzaktan çalışma sistemini tercih etti.

BİRİ BİTERKEN DİĞERİ BAŞLAYACAK

Akacan The Mall

Belçika’daki demiryolları grevinin iki kısımdan oluşacağı öğrenildi. İlk grev, Belçika Devlet Demiryollari İşletmesi (SNCB) ve Infrabel demiryolu şirketi çalışanları tarafından dün yerel saatle 22.00’de başlatıldı. Belçika federal hükümeti tarafından demiryolları için ayrılması planlanan bütçe diliminden duyulan rahatsızlık nedeniyle yapılan grevde, demiryolu çalışanları ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve enerji krizi gibi sebeplerle düşen alım gücünün iyileştirilmesi için daha büyük bir pay bekliyor. İlk grevin bugün 22.00 itibariyle sona ermesinin ardından aynı saatte 1 Aralık 2022’ye kadar sürecek 2. grev başlayacak. Trenlerde bilet kontrolü yapan çalışanlar tarafından başlatılacak olan 2. grevde, çalışma koşulları ve yetersiz güvenlik tedbirleri protesto edilecek.

HÜKÜMET SESSİZ

Ülkede 3 gün sürecek ve hayatı olumsuz etkileyecek greve ilişkin hükümet kanadı sessizliğini koruyor. Büyük bir bütçe krizi yaşayan, yapılan bütçe hataları nedeniyle acilen bakan değiştiren, yüksek kamu borçları sebebiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından uyarılan Belçika’da, hükümetin maaş artışı ve koşulların iyileştirilmesini talep eden kamu çalışanlarına beklenen düzeyde karşılık vermesi zor görünüyor.

Ülkede Vivaldi Koalisyonu olarak bilinen federal hükümetin kurulması sırasında, koalisyonda yer alan Yeşiller Partisi Ulaştırma Bakanlığı’nı almış ve Georges Gilkinet bu göreve atanmıştı. Gilkinet göreve geldiğinden bu yana ”Demiryollarını ülkede ulaşımın bel kemiği yapacağız” diyerek güçlü bir yatırım mesajı vermişti. Hükümet, demiryolları için 2023’de 115 milyon, 2024’te de 100 milyon euro bütçe ayrıldığını açıklamıştı.

FRANSA’DA DA PROTESTO VAR

Avrupa’da elektrik fiyatlarında yaşanan artışa tepkiler sürüyor. Fransa’nın başkenti Paris’te kasaplar, yaşanan enerji krizi nedeniyle hükümetin elektrik fiyatlarına uyguladığı zamma tepki göstermek üzere Ulusal Meclis yanında bir araya geldi. Elektrik faturalarının geçtiğimiz yıla göre 2 katına çıktığını ve kepenk kapatmakla karşı karşıya kaldıklarını belirten protestocular, hükümetten sektöre güçlü destek vermesini talep etti. Yaklaşık 300 kasap ve şarküteri sahibi, önlükleri ve elektrik faturalarıyla birlikte gerçekleştirdiği protestoda, “Biz kasaplar ve müşterilerimiz, sağılacak inek değiliz” yazılı pankart taşıdı.
Protestocular hükümete uyarı için “ışıklarını sembolik olarak söndürmeye” Federasyonu’na çağrıda bulundular. Federasyona göre, önemli bir kamu yardımı olmadan sektör artık başa çıkamıyor.

Gösteriye katılan ve Paris’in 7’nci bölgesinde kasap dükkanı bulunan Roger Legard yaptığı açıklamada, “Ortalama olarak ayda 12 bin Euro elektrik faturası geliyor. Her seferinde zamlı geliyor. Yıllık ortalama 120 bin Euro tutarında elektrik faturası ödemek zorunda kalıyorum. Cumhurbaşkanı Macron, bizlere yüzde 5 oranında destek verdiğini söylüyor, her ay farklı elektrik faturası yüzünden biz bu işin içinden çıkamayız. Yakın zamanda iş yerimin kapısına kilit vuracağım” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.