SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bayanlar kurduğu işi sürdürmekte erkeklerden daha başarılı

Bayanlar kurduğu işi sürdürmekte erkeklerden daha başarılıBeko’nun, Konda iş birliği ile Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İstihdam ve …

Bayanlar kurduğu işi sürdürmekte erkeklerden daha başarılı
Akacan The Mall
28.04.2022 00:02
0
A+
A-

Bayanlar kurduğu işi sürdürmekte erkeklerden daha başarılı
Beko’nun, Konda iş birliği ile Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İstihdam ve Girişimcilikte Kadın” isimli araştırmaya göre  Her 4 bayandan 3’ü kurduğu teşebbüsü devam ettiriyor. Araştırmaya katılan bayanların kurdukları işleri devam ettirme oranı yüzde…

Bayanların kurdukları teşebbüsleri devam ettirmede erkeklerden daha başarılı olduğu görüldü.

”100 Bayan Bayi projesiyle” bayanları girişimciliğe teşvik etmeyi ve bayi ekosisteminde bayan temsiliyetini artırmayı hedefleyen Beko’nun, Konda iş birliği ile Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İstihdam ve Girişimcilikte Kadın” isimli araştırmaya nazaran, bayanlar başladıkları işleri devam ettirme konusunda erkeklerden daha başarılı olduğunu gösteriyor. Her 4 bayandan 3’ü kurduğu teşebbüsü devam ettiriyor.

Akacan The Mall

Koç Holding Güçlü Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Arçelik Küresel Bağlantı Yöneticisi Zeynep Özbil’in araştırma sonuçlarını değerlendirdiği aktiflikte, Beko Satış Yöneticisi Burak Bilgisel, Beko Eskişehir Bayisi Nilgün Küçükçavdar ve Big Chef Kurucu Ortağı Gamze Cizreli bayanların girişimcilikte karşılaştığı zorluklar, gereksinimlerinin yanı sıra muvaffakiyet kıssalarını paylaştı.

Koç Holding Güçlü Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu: Araştırmanın bizi en mutlu eden bulgularından biri bayanların girişimcilik konusundaki başarılı performansını doğrulaması oldu. Araştırmaya katılan bayanların kurdukları işleri devam ettirme oranı yüzde 73 ile erkeklerden daha yüksek. Beko 100 Bayan Bayi projemizle de bayanların girişimcilikteki muvaffakiyetini gözlemliyoruz. Proje öncesi Beko bayi teşkilatımızda yüzde 1’i bile bulmayan bayan oranını yüzde 7’ye çıkarttık. Şu an teşebbüsçü bayanlara ilişkin 79 Beko mağazamız bulunuyor. Yıl sonunda 100 bayiye ulaşacağız. Gayemiz 2026’ya kadar bu oranı yüzde 25’e çıkartarak her dört bayimizden birisinin bayan olmasını sağlamak” dedi.

Zeynep Özbil: Girişimciliğe adım atarken bayanların cesaretlendirilmesi ve rol modeller tesirli oluyor
“Kadının İşi, Bayanın Gücü” isimli aktiflikte konuşan Arçelik Küresel Bağlantı Yöneticisi Zeynep Özbil ise, Arçelik’in teknoloji ve Ar-Ge alanındaki önder konumu ve küresel operasyon ağının, bayanın güçlenmesi konusunda sorumluluğunu artırdığını vurgulayarak, Arçelik’te istihdamda yüzde 26 olan bayan oranını 2030 yılına kadar yüzde 35’e, yüzde19 olan yönetici oranını ise yüzde 30 çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Araştırmada Öne Çıkan Öbür Sonuçlar:

Genç kuşakta eğitim farkı kapanıyor
Araştırmaya katılan bayanların onda biri hiç örgün eğitim görmemiş.
2010 yılında üniversite ve üstü eğitimli olan bayanların oranı yüzde 12 erkeklerin yüzde 17 iken, 2020 yılında bu oran erkeklerde yüzde 27’ye, bayanlarda yüzde 20’ye ulaştı.

Bayanlar neden çalışmıyor?
Bayanların çalışmama nedenleri ortasında yüzde 18 ile çocuk/hasta bakımıyla uğraşmaları, yüzde 13 ile konut bayanı olmaları öne çıkıyor.

Bayanlar teşebbüslerinde daha başarılı
Araştırmamız hala girişimcilikte bayanların cesaretlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Hayatında büyük ya da küçük bir teşebbüste bulunan erkeklerin oranı yüzde 36,5 . Buna rağmen bir iş kuran bayanların oranı yüzde 14,7. Araştırma, bayanların teşebbüsleri konusunda daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. İştirakçilerden başladığı teşebbüsü muvaffakiyetle sürdürdüğünü söyleyen bayanların oranı yüzde 31 iken, erkeklerde bu oran yüzde 23.

Bayanlar işte liderlik rollerine aday
Bayanların da ez az erkekler kadar iş hayatında önder olmaya istekli olduğu görülüyor. Sorularımızı yanıtlayan bayanların yüzde 53’ü iş hayatında liderlik etmeyi sevdiğini söyledi.
İstediği ve inandığı her işi yapabileceğine düşünen bayanlar yüzde 81 ile çalışan kesimde daha fazla. Çalışmayan bayanlarda oran yüzde 70.

Bayanın başarısı Hâlâ anne olmasıyla ölçülüyor
Bayanlar ve erkekler iş hayatında başarıyı birebir sözlerle ifade ediyor: Çalışkanlık, azim, çaba, yürek, yetenek, zekâ, memnunluk.
Araştırmaya katılanların yüzde 47’sine nazaran bayanın başarısı anne olmasıyla ölçülüyor.
yüzde 36 ile “saygınlık” çalışan bayanlara nazaran muvaffakiyet ölçütü olarak birinci sırada geliyor. ‘Kadın işi erkek işi yoktur’, ‘Kadınların daha fazla kazanması sorun teşkil etmez’ önermeleri de daha çok bayanlar tarafından destekleniyor.
Bayanların yüzde 74’ü ‘Kadın işi erkek işi’ diye bir ayrım olmadığını savunurken, erkeklerde bu oran yüzde 60’a düşüyor. Bayanının erkekten daha fazla kazanmasının sorun teşkil etmeyeceğine dair yargıya ilgili sonuçlar da misal. (yüzde74-yüzde63)

Bayanlar çalıştıkça mesleklerle ilgili cinsiyet yargıları azalıyor
Bayanlar iş hayatına katıldıkça hemcinslerinin her işi yapacağına daha çok inanıyorlar. Türkiye genelinde araştırmaya katılanlar ortasında sürücülüğün hem bayanlara hem erkeklere uygun bir meslek olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 52. Çalışan bayanların ise yüzde 68’i sürücülüğün her iki cinsiyete nazaran de olduğunu düşünüyor.
Erkeklerin hâlâ yüzde 55’i çocuk büyütürken eşinin bir işte çalışmasını istemiyor. Bayanlar ortasında çocuk büyütürken çalışmak istemeyenlerin oranı yüzde 36.

Takviye artıyor
Hala ilerlemeye gereksinim duyulmakla birlikte Türkiye genelinde bayanların iş hayatına iştirakine ait dayanak artıyor. Soruları yanıtlayanlar ortasında bayanların iş hayatına iştirakinin artmasıyla toplumun daha sağlıklı hale geleceğini düşünlerin oranı yüzde 76. Çalışan bayanların da yüzde 90’ı bu görüşte.
yüzde 85 bayanların iş hayatına katılması için teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyor. Çalışan bayanlarda oran yüzde 94’e çıkıyor. Türkiye genelinde soruları yanıtlayanların yüzde85’i çalışan bayanların ise yüzde 94’ü bayan ile erkeğin eşit fiyat alması gerektiğini savunuyor.

Kız çocuklar için diploma kıymetli
Toplum genelinde bayanın narin olduğu ve temel vazifesinin annelik olduğu kabul gören bir anlayış var. Çalışan bayanlar bu görüşe karşı çıkıyor. Çocuklara kazandırılacak meziyetler konusunda kız çocukları için birinci sırada yüzde 33 ile diploma sahibi olmak geliyor, onu yüzde 30 ile özgüvenli olmak, yüzde 29 ile hakkını arayabilmek izliyor. Erkek çocuklar içinse birinci 3 sırada yüzde 43 ile dürüstlük, yüzde 29 ile Vatana millete bağlılık, yüzde 28 ile çalışkanlık geliyor.

Aile dayanağı belirleyici
Ailesi tarafından eğitimde desteklenen bayanlar çalışma hayatında daha fazla rol alıyor. Çalışan bayanların yüzde 69’u eğitim almaları konusunda aileleri tarafından desteklendiklerini söylüyor.
Çalışan bayanların yüzde 72’si ailelerinin çalışma hayatında kendilerine takviye olduğunu tabir ediyor. Çalışmayan bayanların yalnızca yüzde 45’i ailelerinin kendilerini çalışmaya teşvik ettiğini belirtiyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.